Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/11/2023
Artă & Cultură / Teatru Junior

ÎN PREGĂTIRE | „Visul unei nopți de vară” – un nou spectacol pentru copii la TIC

Diana Parpalea De Diana Parpalea
Comentarii ÎN PREGĂTIRE | „Visul unei nopți de vară” – un nou spectacol pentru copii la TIC Share ÎN PREGĂTIRE | „Visul unei nopți de vară” – un nou spectacol pentru copii la TIC
Visul unei nopți de vară


La sfârșit de an, Teatrul Ion Creangă adaugă în repertoriul său o premieră cu adevărat specială, respectiv un spectacol de teatru clasic adaptat pentru copiii de peste 6 ani – „Visul unei nopți de vară”, după William Shakespeare.

De ce un teatru clasic pentru copii? Deoarece este nevoie. Spectatorii noștri vor avea astfel ocazia de a descoperi o piesă de teatru care a făcut istorie pe scenele din întreaga lume. Ulterior, când vor crește, vor avea ocazia să o redescopere și cu alte mijloace de cunoaștere și înțelegere. De aceea, spectacolul „Visul unei nopți de vară” va fi o premieră absolută în domeniul teatrului pentru copii, deoarece și adulții vor găsi în opera lui Shakespeare lirismul unei povești care vorbește despre un sentiment atât de simplu și frumos – iubirea.

ÎN PREGĂTIRE | „Visul unei nopți de vară” - un nou spectacol pentru copii la TIC
Repetiții „Visul unei nopți de vară”. Sursa foto: https://www.facebook.com/TeatrulIonCreanga

În prima lună de iarnă, echipa Teatrului Ion Creangă se va găsi într-un plin vis de vară, în care realitatea și magia devin una, iar dragostea va fi celebrată prin muzică și dans. Universul acestei adaptări a fost scris de Traian Șoimu, care semnează și regia spectacolului. Alături de el va avea și o echipă de creație care va da viață gândurilor sale, împreună cu actorii TIC, dar și câțiva colaboratori tineri și entuziasmați de acest proiect. Repetițiile au început deja și vă promitem un spectacol cum doar în cele mai frumoase vise ați întâlnit.

ÎN PREGĂTIRE | „Visul unei nopți de vară” - un nou spectacol pentru copii la TIC
Traian Șoimu, regizor

Povestea a patru tineri îndrăgostiți – Hermia, Helena, Lysander și Demetrius, va fi trecută și prin toate provocările puse la cale de ființele din lumea fantastică – zânele și elfii. Toată acțiunea va avea loc într-o lume închipuită, care seamănă cu o pădure verde, și unde toate ființele prind viață, se metamorfozează și apar situații comice de nedescris. Toate acestea au loc într-un anotimp feeric, în care muzica și dansul se întâlnesc cu dragostea unor tineri muritori.

ÎN PREGĂTIRE | „Visul unei nopți de vară” - un nou spectacol pentru copii la TIC
Repetiții „Visul unei nopți de vară”. Sursa foto: https://www.facebook.com/TeatrulIonCreanga

» Text de DIANA PARPALEA

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută