Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/11/2023
Lifestyle

Un nou eveniment marca Activity – Active Parenting Meet-up – ADHD sub lupă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Un nou eveniment marca Activity – Active Parenting Meet-up – ADHD sub lupă Share Un nou eveniment marca Activity – Active Parenting Meet-up – ADHD sub lupă
Un nou eveniment marca Activity - Active Parenting Meet-up - ADHD sub lupă


Asociația de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie Activity organizează pe 24 noiembrie 2024 un nou eveniment marca Activity – Active Parenting Meet-up – ADHD sub lupă.

Evenimentul va avea loc la Ceainăria GreenTea, Str. Dr. Burghelea Nr. 24, Sector 2, București, de la ora 18.00.

Așa cum îi spune și numele, Active Parenting Meet-up este în primul rând o întâlnire între părinți și ne dorim ca împreună cu invitații noștri să punem sub lupă ADHD-ul.

Vom dărâma împreună mituri, vom contura imagini despre cum este o zi din viața unei persoane diagnosticate cu ADHD și vom afla informații care să ne ajute să îi ghidăm și să îi însoțim pe copii pe drumul echilibrului și al atenției stabile.

În calitate de speakeri vor participa:

– Ramona Gheorghe, medic primar psihiatru de copii și adolescenți, Health Mind Center;

– Andrei Ionel Mocanu, psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental, Asociația Activity, aka Tatăl activ @Tatalactiv;

– Cora Iulia Aprozeanu, consilier școlar, CMBRAE.

Un nou eveniment marca Activity - Active Parenting Meet-up - ADHD sub lupă

Evenimentul va fi moderat de Daniel Coman, jurnalist și prezentatorul emisiunii ”Bună dimineța, România!”, de la postul de televiziune Euronews.

Prima ediție a Active Parenting Meet-up propune o serie de subiecte interesante care ne preocupă și sunt atât de importante pentru părinții a căror copii au fost diagnosticați cu ADHD sau, pur și simplu, părinți care își doresc să cunoască mai mult despre provocările ADHD.

Dacă Ramona Gheorghe va aborda subiectul ADHD din perspectiva mit sau realitate, alături de Andrei Mocanu vom înțelege mai bine ce înseamnă să trăiești cu ADHD, iar împreună cu Cora Aprozeanu vom învăța cum să facem față copiilor energici în căutarea atenției.

„Prin evenimentul Active Parenting Meet-up ne dorim să aducem mai aproape comunitatea noastă de părinți și specialiști, iar împreună să găsim răspunsuri la întrebările și provocările pe care le avem în relațiile cu copiii noștri. Și pentru că misiunea asociației noastre este orientată în principal spre acești copii atipici, am dorit ca la prima ediție să punem sub lupă ADHD-ul.”, menționează Andrei Mocanu, psihoterapeut și fondator Asociația Activity.

Accesul la eveniment este gratuit, iar confirmarea participării se poate transmite la adresa comunicare.asociatia.activity@gmail.com.

Asociația Activity a fost înființată în anul 2015 de trei tineri specialiști psihologi și pedagogi care au lucrat încă din anii de studenție în domeniul dezvoltării copiilor tipici și atipici. Misiunea organizației de a sprijini copiii care suferă de tulburări de dezvoltare (autism, ADHD, Sindrom Down, întârziere în dezvoltare etc.) prin servicii de terapie comportamentală, dar și să consilieze părinții și cadrele didactice.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută