Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 15/11/2023
Festival Film

Sezonul din 2023 al Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea s-a încheiat

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Sezonul din 2023 al Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea s-a încheiat Share Sezonul din 2023 al Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea s-a încheiat
KINOdiseea


Sezonul din 2023 al Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea s-a încheiat. Filmul danez Zâna florilor și trolul de piatră este câștigătorul competiției celei de-a XV-a ediții   

Pe 12 noiembrie s-a încheiat ultima etapă a celei de-a XV-a ediții a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, la Tulcea unde, timp de o săptămână, a prezentat publicului de toate vârstele de la filme la ateliere de educație audiovizuală, percuție și trucuri magice, la spectacole de pantomimă și magie. Proiecțiile au adunat sute de spectatori în sălile de la Teatrul Jean Bart și Casa Avramide, Tulcea devenind epicentrul cinematografiei pentru publicul tânăr.

KINOdiseea

Festivalul a prezentat pe marile ecrane producții premiate la festivaluri importante de film pentru publicul tânăr (Annecy International Animated Film Festival, Canada China International Film Festival, Montreal International Children’s Film Festival, International Film Music Critics Award) în competiția de lungmetraj, dar și scurtmetraje și proiecții speciale.

KINOdiseea

Ediția de anul acesta și-a ales și câștigătorul iar juriul competiției de lungmetraje, constituit din actorii Ada Condeescu, Alex Mărgineanu și regizorul și scenaristul tulcean Alexandru Vitzentzatos, a selectat filmul Zâna florilor și trolul de piatră (regia: Karla Nor Holmbäck, detalii: 2023, animație, Danemarca, 75 min., premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel mai bun film).

Filmul spune povestea Rosei, o zână a florilor care a trăit mereu singură în tufa ei de trandafiri.Visează mai presus de orice să aibă un prieten, dar e prea speriată ca să-și părăsească tufa, deci nu și-a găsit unul până acum. Dar familia de șoricei care trăiește sub tufa de trandafiri crede că a găsit soluția. Domnul și Doamna Șoarece vor ca Rosa să se mărite cu fiul lor, Karl.

Rosa nu vrea să se mărite cu un șoarece. Dar, când șoarecii o amenință că se mută, Rosa se simte obligată să accepte căsătoria. Din fericire, Rosa e salvată înainte de nuntă de fluturașul Mătase. Cele două se împrietenesc imediat. Când Mătase e răpită de un trol de piatră, Rosa trebuie să-și învingă teama de exterior și să-și ia inima-n dinți pentru a-și salva prietena.

Trailer:

În 2023, KINOdiseea a prezentat publicului tânăr zeci de filme curajoase, cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție, apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume și premiate la festivaluri importante de film pentru publicul tânăr.

KINOdiseea

Etapele în care s-a desfășurat ediția aniversară a KINOdiseea au fost: KINOdiseea Altfel în București și Botoșani (23 – 25 iunie), KINOdiseea Open Air în București (22 august – 3 septembrie), KINOdiseea competițional București (11 – 15 octombrie) și KINOdiseea competițional Tulcea (6 – 12 noiembrie).

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

Parteneri: Inspectoratul Școlar, Teatrul Jean Bart, Casa Avramide, Hotel Esplanada, Hotel Delta, Palatul Copiilor.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Radio Constanța, City Digital, Radio Delta, Zile și Nopți, IQads, Spotmedia, Presshub, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Kudika, Garbo, Catchy, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, Qbebe, suntparinte.ro.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută