Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2023
Artă & Cultură

Fabrica de Cultură a fost achiziționată de Primărie: ”Cea mai importantă investiție care s-a făcut de-a lungul timpului în cultură în Sibiu”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Fabrica de Cultură a fost achiziționată de Primărie: ”Cea mai importantă investiție care s-a făcut de-a lungul timpului în cultură în Sibiu” Share Fabrica de Cultură a fost achiziționată de Primărie: ”Cea mai importantă investiție care s-a făcut de-a lungul timpului în cultură în Sibiu”

Fabrica de Cultură a intrat oficial în patrimoniul Municipiului Sibiu după intabularea acestui imobil în Cartea Funciară. Sibiul se alege astfel cu o locație care a făcut celebru spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete și pe care autoritățile municipale au promis s-o păstreze și s-o dezvolte anume în scop cultural. Primăria Sibiu a primit extrasul CF în care a fost notat contractul de vânzare-cumpărare pentru spațiul situat pe str. Triajului, alcătuit din clădiri în suprafață de peste 6.700 de mp, incluzând Fabrica de Cultură, precum și terenul în suprafață de 34.000 mp, au transmis luni dimineața reprezentanții municipalității.

”Dragii noștri spectatori din Sibiu, din România și din întreaga lume, suntem într-o perioadă plină de speranță și viitor, grație anunțului făcut de Primăria Municipiului Sibiu, că Fabrica de Cultură din Sibiu a fost intabulată ca proprietate a municipalității sibiene. Din această clipă, avem certitudinea că proiectul care s-a născut odată cu nașterea spectacolului „Faust” – la începutul anului 2006, finalizat în 2007, pe spațiul de la Mecanica, apoi mutat la spațiul de la Balanța și, din 2015, la Construcții SA – nu numai că va avea viitor, dar că va genera, la nivel local, regional, național și european, excelență în zona culturii. Fabrica de Cultură are în proprietate trei săli indoor și un spațiu outdoor și un conținut pe care niciun alt centru cultural din Europa și din lume nu l-a avut vreodată. În primul rând, spectacolul „Faust”, care este sold-out din 2007 până în prezent. Este cea mai importantă investiție care s-a făcut de-a lungul timpului în cultură în Sibiu. Mulțumim Primăriei Sibiu, Consiliului Local și sibienilor pentru această investiție durabilă în cultură, educație și cercetare. Suntem convinși că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Fabrica de Cultură vor fi sursă de inspirație, dar și spațiu de manifestare al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, al Departamentului de Artă Teatrală al ULBS, al tuturor partenerilor pe care îi avem în toate proiectele viitoare. Facem o plecăciune sinceră pentru acest efort și privim cu încredere spre viitor. Dragi spectatori, bucurați-vă! Sunteți principalii beneficiari, sunteți cei care ați văzut de-a lungul timpului cum se naște miracolul”, este mesajul transmis de Constantin Chiriac, directorul general al #TNRS și președintele #FITS

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută