Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 12/11/2023
Film

Premieră | Cine este acum pasărea cântătoare și cine e șarpele în universul The Hunger Games

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii Premieră | Cine este acum pasărea cântătoare și cine e șarpele în universul The Hunger Games Share Premieră | Cine este acum pasărea cântătoare și cine e șarpele în universul The Hunger Games
The Hunger Games


Welcome to the Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes! And may the odds be ever in your favour.”,

cum ar spune Effie Trinket, personaj iconic al trilogiei The Hunger Games.

Totuși, odată cu lansarea, luna aceasta, a peliculei-prolog, Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, nu intrăm în arenă pentru a o vedea pe Katniss, ci pe predecesoarea ei, Lucy Gray Baird, și pe însuși președintele Snow, care are doar 18 ani în cea mai recentă producție a lui Francis Lawrence.

Vă așteptați să îl revedem pe Coriolanus Snow la opt ani de la încheierea francizei în care ne era prezentat ca un președinte tiran, fără empatie?

Nici eu, dar iată că destinul ne face să ne întoarcem în timp, când este văzut ca o ultimă speranță de către familia sa, cândva respectată, acum căzută în dizgrație în ochii unui Capitoliu postbelic.

Situației sale dificile, se adaugă un nou obstacol: în cadrul ediției a X-a a Jocurilor Foamei, este numit mentorul lui Lucy Gray Baird, tributul Districtului 12.

Totuși, după ce Lucy captează atenția întregului Panem la ceremonia de deschidere, tânărul Snow realizează că șansele s-ar putea să fie în favoarea lor.

Astfel, cei doi își unesc forțele pentru a supraviețui Jocurilor Foamei.

The Hunger Games

Pe tânărul Snow îl va interpreta Tom Blyth, popular pentru roluri precum Billy în Billy the Kid sau Archie Baldwin în Gilded Age.

The Hunger Games

Alături de el, Rachel Zegler o va interpreta pe Lucy. Rachel este cunoscută pentru personajele interpretate în West Side Story sau Shazam! Fury of the Gods. Co-starul lui Rachel Zegler din West Side Story, Josh Andrés Rivera (Cat Person, Sugar Baby), se alătură distribuției și îl va juca pe cel mai bun prieten al lui Snow, Sejanus Plinth.

Poate cea mai interesantă referință în materie de personaje este Tigris Snow, unul dintre stiliștii celebri ai Capitoliului atunci când Katniss este pentru prima dată tribut, interpretată de Eugenie Bondurant, despre care aflăm că este verișoara lui Coriolanus Snow. De această dată, în rolul lui Tigris o vom vedea pe Hunter Schafer, arhicunoscută pentru portretizarea lui Jules în Euphoria.

The Hunger Games

Jason Schwartzman îl va interpreta pe Lucretius „Lucky” Flikerman, gazda Jocurilor Foamei și strămoșul lui Caesar Flickerman, gazda jocurilor în trilogia originară, portretizat, la acea vreme, de Stanley Tucci, iar Viola Davis ne va capta atenția în rolul Voluminei Gaul, creatoarea Jocurilor.

The Hunger Games

Viola a devenit celebră pentru producții precum The Woman King sau How to Get Away with Murder, însă cel mai cunoscut rol al său rămâne cu siguranță cel al menajerei Aibileen Clark din pelicula The Help, pentru care a fost nominalizată la Globul de Aur şi la premiile BAFTA și Oscar, la secțiunea Cea mai bună actriță (pentru acest rol, Viola a câștigat un Premiu SAG).

The Hunger Games

Peter Dinklage (GoT) îl va interpreta pe Casca Highbottom, cel care a creat în mod neintenționat Jocurile Foamei.

Pentru Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, Francis Lawrence se întoarce în poziția de director și producător, ceea ce ne face doar să ne așteptăm la aceeași atmosferă plină de suspans ca în The Hunger Games: Catching Fire, Mockingjay Part 1 și Mockingjay Part 2.

The Hunger Games
NEW YORK, NY – NOVEMBER 18: Dircetor Francis Lawrence attends “The Hunger Games: Mockingjay- Part 2” premiere at AMC Loews Lincoln Square 13 theater on November 18, 2015 in New York City. (Photo by Grant Lamos IV/FilmMagic)

Lawrence este câștigător al două premii Grammy la categoria cel mai bun videoclip, în 2002, pentru Suerte și în 2011, pentru Bad Romance, iar printre cele mai populare creații cinematografice ale sale se numără Water for Elephants și Red Sparrow.

Alături de Lawrence, ca producători, revin Nina Jacobson și Brad Simpson, care au câștigat un premiu Emmy şi Globul de Aur pentru producția American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson în 2017. 

The Hunger Games

Autoarea cărților, Suzanne Collins, va fi în continuare în rolul de producător executiv, alături de Tim Palen, iar Michael Lesslie, cunoscut pentru redactarea script-urilor unor pelicule precum Prince of Denmark, Assassin’s Creed și The Little Drummer Girl, va fi scenaristul adaptării cărții. 

Pentru cei care nu au citit romanul Suzannei Collins, poate părea – din trailer-ul filmului – că se încearcă empatizarea publicului cu viitorul președinte Snow, dar fanii adevărați au aflat deja, din carte, faptul că asistăm la căderea tânărului și naivului Coriolanus și la crearea tiranului președinte Snow, care este în continuare urmărit de trecut și de sintagma „lucrurile pe care le iubim cel mai mult sunt cele care ne distrug”. 

Întrucât Collins nu a mai scris și alte cărți din universul Hunger Games, putem spune că, pe 17 noiembrie 2023, apare în cinematografe ultima producție a acestei serii și că abia atunci vom afla răspunsul întrebării din titlu.

Text de Iuliana Ciocîrlan | Premiere | Filme

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută