Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 10/11/2023
Film

Jeanne du Barry, cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie în cinema

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Jeanne du Barry, cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie în cinema Share Jeanne du Barry, cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie în cinema
Jeanne du Barry, cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie în cinema


Jeanne du Barry, cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie în cinema

Jeanne du Barry, povestea fascinantă a curtezanei care a scandalizat anturajul regelui Ludovic al XV-lea, ajunge în cinematografe din 10 noiembrie, distribuit de Independența Film. Filmul marchează reîntoarcea lui Johnny Depp pe marile ecrane, în rolul regelui, alături de regizoarea filmului, Maïwenn, în rolul favoritei.

Citește și:

Jeanne du Barry a deschis ediția din acest an a festivalului de la Cannes, unde a avut parte de ovații și cronici pozitive. 

Jeanne Vaubernier, fiica unei familii sărace, își folosește frumusețea și inteligența pentru a-și depăși condiția socială. Prin intermediul iubitului ei, Contele du Barry, și a Ducelui de Richelieu, Jeanne este prezentată regelui Ludovic al XV-lea. Inevitabilul se întâmplă și Regele se îndrăgostește de ea, descoperind pofta de viață. Jeanne devine favorita oficială, iar scandalul la curte nu întârzie să apară.

Trailer:

Fascinată de destinul femeii care a cucerit inima regelui Ludovic al XV-lea și a rămas în istorie ca ultima favorită oficială a monarhului francez, Maïwenn i-a studiat biografia lui Jeanne Vaubernier de-a lungul anilor și între 2016 – 2019 s-a dedicat în totalitate scrierii scenariului. 

Jeanne du Barry, cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie în cinema

„Este greu să te detașezi de un „clasic” biopic când iubești atât de mult un personaj. Dacă am ales să concentrez povestea pe relația dintre Jeanne și Ludovic al XV-lea, a fost pentru că asta a condus la căderea ei. Tot ce a urmat plecării de la Versailles este rezultatul direct al aceastei perioade din care ea iese cu o etichetă de care nu va scăpa niciodată: amanta regelui. Cu toate acestea, sunt convinsă că ea merita mai mult.

De aceea fac aluzie la copilăria, tinerețea ei și ce se întâmplă după moartea regelui. O carte deosebit de marcată printre toate cele citite este cea scrisă de frații Goncourt – cu totul, gratuit incriminatorie. Este interesant de observat că, cu cât a trecut timpul, cu atât mai elogioase au devenit portretele lui Jeanne.”, spune Maïwenn, regizoarea și actrița principală a filmului.

Johnny Depp a fost ales pentru rolul regelui Ludovic al XV-lea după ce mai întâi au fost ofertați doi actori francezi, primul refuzând să citească scenariul, iar cel de-al doilea renunțând din cauza unor probleme de sănătate. Ulterior, Maïwenn și-a îndreptat atenția către actori de peste ocean, primul pe lista ei de favoriți fiind Johnny Depp, care a acceptat rolul imediat. 

„L-am vrut în acest rol în primul rând pentru că, pur și simplu, am fost o mare admiratoare a muncii sale de-a lungul timpului. Și, de asemenea, pentru că acest rol, care este mai mult despre priviri și tăceri decât despre cuvinte, părea pentru el, avea ceva rolurile jucate în trecut –  Edward Scissorhands sau Benny & Joon – și din emoția care iese la iveală de fiecare dată. Există ceva din Buster Keaton în Johnny. În fine, am simțit în el latura romantică a personajului, aspectul său hipersensibil corespundea lui Ludovic al XV-lea din filmul meu.”

Jeanne du Barry, cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie în cinema

Jeanne du Barry va avea premiera în cinematografe 10 noiembrie, distribuit de Independența Film.

Parteneri media: Magic FM, Cinemap, Zile și Nopți, Movienews, Ziarul Metropolis, Spotmedia, Films in Frame, Urban.ro, Catchy.ro, Munteanu Recomandă, Răsfoiala, AIVImedia.hub, Cinefan

Urmărește-ne și pe conturile noastre de Social Media:
YouTube | Facebook | Instagram

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută