Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/11/2023
Lifestyle

PRIN ORAŞ | Printre sesiuni de shopping, în plină toamnă

Alexandra Lupu De Alexandra Lupu
Comentarii PRIN ORAŞ | Printre sesiuni de shopping, în plină toamnă Share PRIN ORAŞ | Printre sesiuni de shopping, în plină toamnă
sesiuni de shopping


PRIN ORAŞ | Printre sesiuni de shopping, în plină toamnă

Unele zile sunt pur și simplu perfecte pentru shopping, fără alte planuri, fără alte rezervări, doar tu, un însoțitor – cel mai probabil un el sau o ea, (dacă nu e o gașcă mai mare) și niște ore necontrolate printre produse, căci, să recunoaștem, nu e sănătos să le numărăm. Sigur, am zis fără programări și planuri, dar ce zici de niște recomandări de activități pe care le poți face între sesiunile de shopping și, de ce nu, chiar de o locație care să îți permită să faci mai multe lucruri în acea zi? De ești  interesat, îți las aici o variantă de zi de shopping.

PRIN ORAŞ | Printre sesiuni de shopping, în plină toamnă
Florian Le Café

Dacă vrei să-ți începi ziua ca un matinal ce (nu) ești, o cafea bună e răspunsul perfect. Dar ce spui să îmbini savurarea unei cafele excelente cu aprovizionarea cu o cafea numai bună de făcut acasă? La Florian Le Café (Bulevardul Nicolae Bălcescu 3-5), cafeaua e măcinată chiar în fața ta și au o groază de sortimente din care să alegi, de la caramel la after eight sau alune, eu una m-am îndrăgostit de aromele de acolo!

Cum vei intra în cafenea, te va izbi un miros divin de cafea. Intri acolo cu toate grijile tale de peste sapatămână și pătrunzi parcă într-un mic rai al cafelei.

Poți cumpăra la gramaj oricâtă vrei. Partea și mai faină e că toată ziua te va urmări acel miros intens de cafea proaspăt măcinată, căci indiferent în ce buzunar al genții o pui, își va face de cap. Ține cont, însă, că are program de luni până sâmbătă, fiind închis duminica.

5 O’Clock Tea (Pasajul Nicolae Bălcescu, București)
5 O’Clock Tea (Pasajul Nicolae Bălcescu, București)

Dacă ești mai mult un amator de ceai decât de cafea și vrei să intri tot într-un micuț Eden, dar de data aceasta al ceaiurilor de toate felurile, în pasajul de la Universitate este 5 O’Clock Tea (Pasajul Nicolae Bălcescu, București), un magazin de ceai, cu o grămadă de variante cărora le poți simți aroma înainte să le cumperi, pentru că sunt depozitate atent în cutiuțe expuse tentant chiar în fața ta.

Dacă tot suntem în zona Universității, dacă din întâmplare ziua ta de shopping este într-o zi de weekend și dacă ești un amator de vintage și de atmosfere interesante de București, dă o tură până în porticul din fața BRD-ului de la Universitate unde, în fiecare weekend, sunt expuse spre vânzare diferite produse vintage, haine, bijuterii, accesorii.

balls.
balls.

Din păcate sau din fericire, cred că știi deja că mall-urile mai mari sunt puțin mai departe de zona centrală a Bucureștiului, așa că o gustare mică înainte de a pleca spre mall nu cred că sună rău. În zona dintre Universitate și Unirii, sunt suficiente localuri din care să alegi, și nu, nu vorbesc doar de cele de tip fast food. Am văzut pe Bulevardul Regina Elisabeta 26 un local numit „balls.”, cu chifteluțe, arătau bine meniurile de acolo și fețele de masă cochete în carouri albe și roșii păreau la fel de atrăgătoare ca mâncarea de acolo.

ParkLake Shopping Center (Str. Liviu Rebreanu 4)
ParkLake Shopping Center (Str. Liviu Rebreanu 4

Recomandarea mea de Mall este ParkLake Shopping Center (Str. Liviu Rebreanu 4). Știu, nu mă vorbi de rău că te pun să mergi mult cu mașina sau cu metroul și apoi pe jos, dar nu pot compara cu nimic atmosfera de acolo și din parcurile Titan și IOR. Este unul din puținele locuri în care am simțit că un mall este exact ceea ce trebuie într-un parc.

E fascinant cum îl simți ca pe un centru comercial când intri dinspre șosea, dar ca pe un complex cu atracții când vii dinspre parc. Recomand să încerci ambele variante de intrare.

Nu mai spun că ai de unde alege din lista mare de magazine de acolo, iar în zona de luat masa e o plăcere să mănânci, e ca și când ai lua masa într-o seră uriașă cu biciclete suspendate și vegetație cât cuprinde. E un mall cu poveste și asta mi se pare un plus atunci când îți petreci timpul într-un spațiu. Pare amuzant că menționez, dar până și băile au câte o poveste pentru fiecare, de la Hollywood la upside down:))

Între sesiunile de shopping, poate reușești să faci o plimbare și în parc, o să vezi, e o adevărată oază de liniște, dar și un loc plin de viață în același timp. Bun, cam atât pe ziua de azi. Îți doresc o zi productivă de shopping, sacoșele pline și bani rămași în buzunar (pentru zilele negre, desigur, când cafeaua aceea măcină o să pice numai bine).

Text de ALEXANDRA LUPU

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută