Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 09/11/2023
Film

PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” – who run the world? (girls)

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” – who run the world? (girls) Share PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” – who run the world? (girls)
The Marvels


În Universul Cinematografic Marvel (MCU), aflat prin definiție într-o continuă expansiune, așteptarea atinge întotdeauna cote maxime pentru următorul film care promite să ridice genul filmelor cu supereroi la noi cote. „The Marvels”, această continuare extrem de așteptată a superproducției din 2019 – „Captain Marvel”, este pregătit să fie o punte între personaje deja consacrate, dar și să prezinte publicului noi eroi, oferind o experiență cinematografică ce, fără îndoială, îi va face pe fani să nu stea locului pe scaunele din sala de cinema.

PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” - who run the world? (girls)

De această dată, în centrul acestui nou film Marvel se află un trio formidabil de supereroine, fiecare aducându-și în prim-plan puterile, trecutul și poveștile unice. Carol Danvers, cunoscută și sub numele de Căpitanul Marvel, portretizată de incomparabila Brie Larson, e prezentată așa cum o știm cu toții – drept unul dintre cei mai puternici eroi și un etalon al curajului. Alături de ea se află Monica Rambeau, interpretată de talentata Teyonah Parris, a cărei evoluție de la prietena din copilărie a Căpitanului Marvel la supereroul care acum mânuiește fotoni, promite să fie cheia întregului filmul.

În plus, fanii o vor vedea acum pe marele ecran pe Kamala Khan, interpretată de promițătoarea Iman Vellani, care a preluat mantia lui Ms. Marvel cu tot cu abilitățile sale de schimbare a formei și cu personalitatea sa simpatică, în miniseria difuzată deja pe Disney+.

PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” - who run the world? (girls)

Faza 5 a MCU s-a declanșat la începutul anului 2023, cu cel de-al treilea film Ant-Man, care l-a introdus cum se cuvine pe principalul răufăcător al Sagăi Multiversului: Kang Cuceritorul. Faza 6 nu va începe înainte de 2 mai 2025, cu un nou reboot al filmului „Fantastic Four” – acesta a fost deja amânat de două ori.

În timp ce planurile dezvăluite în vara anului 2022 erau optimiste în ceea ce privește ritmul de producție și de lansare a viitoarelor filme și seriale Marvel, reorganizările interne de la Disney, împreună cu greva scenariștilor și actorilor au modificat substanțial acest traseu. Cu toate acestea, iată că ne putem bucura de un nou film din Faza 5 a MCU, al treilea din seria de șapte anunțate, și care sigur va oferi noi indicii despre direcția în care se îndreaptă toată această epopee.

PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” - who run the world? (girls)

Deși intriga din „The Marvels” este în mare parte învăluită în mister, putem reconstitui o premisă vagă a filmului cu ajutorul fragmentelor care au mai scăpat în trailere și al previziunilor oficiale. În plus, dacă ținem cont de evenimentele anterioare care le-au afectat pe cele trei protagoniste, suntem în măsură să facem o presupunere avizată a ceea ce s-ar putea întâmpla în continuare.

Căpitanul Marvel a apărut de două ori în timpul fazei 4 a MCU. Mai întâi a existat o aluzie în Shang-Chi, care sugera o origine enigmatică și implicații mai mari pentru cele Zece Inele, arme aparent străvechi care i-au făcut pe Wong, Bruce Banner și Carol să rămână confuzi cu privire la adevărata lor sursă și la semnalul pe care par să îl trimită.

PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” - who run the world? (girls)

Apoi, există scenele post-credit din „Ms. Marvel”, în care o avem pe Captain Marvel care schimbă brusc locul cu Kamala Khan, într-o scenă confuză. Tot în „Ms. Marvel” avem la fel de misterioasa „brățară magică” ce i-a deblocat abilitățile de mutant, astfel legătura cu cele Zece Inele este ușor de făcut, chiar evidentă, deoarece desenul caracteristic celor Zece Inele este sculptat în interiorul unui templu antic care ascundea una dintre cele mai râvnite brățări.

Tot în serial există o scenă în care putem vedea clar că brățara Kamalei a declanșat un fel de schimb de teleportare cu Carol sau poate că este invers, întrucât nu știm ce făcea aceasta din urmă în altă parte în spațiul cosmic. Așa cum stau lucrurile, se pare că brățara lui Ms. Marvel și cele Zece Inele sunt foarte legate și ar putea fi importante pentru o saga amplă din MCU. Dacă sunt într-adevăr relicve dintr-un Război Multiversal din trecut, asta s-ar traduce printr-o legătură puternică cu Kang (principalul răufăcător al acestei saga) și cu numeroasele sale variante.

PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” - who run the world? (girls)

Între timp, Monica Rambeau, fiica Mariei Rambeau (cea mai bună prietenă a lui Carol Danvers din Forțele Aeriene, pe vremuri) și agent al S.W.O.R.D., a fost afectată de vraja lui Scarlet Witch, care a cuprins temporar orașul Westview (din serialul „WandaVision”). Ca urmare, celulele din corpul ei au fost rescrise, acordându-i o serie de superputeri bazate pe energie. Ultima dată când am văzut-o a fost în scena post-credit din „WandaVision”, unde a fost invitată să meargă în spațiu de către un agent Skrull prietenos.

Cea mai probabilă variantă aici este că Nick Fury, care a ieșit din rețea și lucrează alături de Skrulls de ceva vreme (vezi serialul „Invazia secretă”), caută ajutor suplimentar, mai ales  în condițiile în care Captain Marvel a dispărut sau este pur și simplu greu de găsit.

PREMIERĂ (10 noiembrie) | „The Marvels” - who run the world? (girls)

Să nu uităm de pisici, dar pe 10 noiembrie vedem exact dacă acest trio, cu tot cu pisici, va restabili sau nu ordinea în Multivers.

» Text de Gruia DRAGOMIR

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută