Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/11/2023
Lifestyle

Tendințe de machiaj de seară 2023

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Tendințe de machiaj de seară 2023 Share Tendințe de machiaj de seară 2023
Tendințe de machiaj de seară 2023


În era contemporană totul se dezvoltă rapid, iar lucrurile se schimbă de la o zi la alta, inclusiv tendințele în machiaj.

Industria frumuseții numără o mulțime de trenduri, printre care și cele în materie de make-up, care ne spun care sunt tehnicile care au rămas actuale și ce sfaturi trebuie să urmăm pentru a obține un look de senzație.

Anul 2023 este despre eleganță și naturalețe, de aceea, pentru a-ți facilita misiunea am adunat o selecție de tendințe populare ce vor face diferența în ceea ce privește machiajul de seară. Nu în ultimul rând, odată cu setul de recomandări prezentate mai jos îți oferim și acces pe site-ul MAKEUP, magazinul online de unde poți comanda produsele preferate la cel mai bun raport calitate-preț!

1. Fluffy brows este un trend care a cucerit mii de femei la nivel mondial, devenind deja o parte integrală a unui machiaj de seară. Efectul dat oferă un strop de naturalețe și lejeritate întregului look, evidențiind frumusețea trăsăturilor distinctive. Deși tehnica de obținere a sprâncenelor pufoase pare una simplă, urmarea corectă a pașilor de efectuarea este cheia obținerii unui rezultat calitativ.

Pentru început trebuie să pregătești sprâncenele prin pensare și pieptănare. Folosește o perie specială și un gel de fixare pentru a ridica firele, dându-le direcție. Ulterior utilizează un creion pentru a contura forma și a umple spațiile goale. Într-un final poți să completezi zonele asimetrice desenând fire subțiri cu ajutorul unui marker pentru sprâncene.

2. Nu este o noutate pentru tine că machiajul Smokey Eyes este un must-have și în anul 2023. Jocul de culori și umbre din această combinație te poate ajuta să valorifici culoarea ochilor prin prisma nuanțelor utilizate.

Atunci când vine vorba de ochii albaștri este recomandat să utilizezi nuanțe precum maro, auriu, violet, verde, bej, crem și gri. De asemenea, când vine vorba de un machiaj de seară pentru ochi căprui te poți baza pe combinații de maro și cafeniu, nuanțe de bronz și auriu, accente de cupru și arămiu, smarald sau verde închis. Nu în ultimul rând, pentru ochii verzi este recomandat să utilizezi nuanțe complementare precum mov, burgundy, maro, ciocolatiu, auriu, piersică, roz sau verde smarald.

3. Să fim serioși, Eyelinerul este pur și simplu artificiul unui machiaj de seară! Codițele dramatice sunt capabile să modifice radical aspectul și direcția privirii, creând un efect instant de lifting. Indiferent de stilul ales, săgețile simetrice vor face ravagii printre mulțime.

Unul dintre cele mai populare stiluri de eyeliner, recomandate mai ales în machiajul de seară este “cat eyes”, o tehnică care implică extinderea ascuțită a săgeții, de-a lungul liniei superioare a genelor, prin formarea unei aripi pronunțate în colțul extern. Prin această modalitate ai capacitatea de a oferi profunzime ochilor și un aspect mai expresiv.

O altă tehnică de a desena săgeți este metoda grafică, care constă în crearea unor linii geometrice, modele sau desene complexe folosind eyeliner-ul.  Acest stil de machiaj pentru ochi este foarte creativ și poate produce rezultate dramatice sau artistice. Eyeliner-ul grafic poate varia de la designuri subtile și minimaliste la expresii de artă mai elaborate și îndrăznețe.
La recomandarea noastră, îți sugerăm să combini eyeliner-ul cu un set de gene false și voilà, look-ul tău este complet!

4. Contouringul este altă tehnică de make-up fără de care machiajul de seară nu ar fi complet. Conturarea permite definirea trăsăturilor frumoase și ascunderea eventualelor imperfecțiuni. Aceasta se realizează cu ajutorul unei palete de machiaj care include un fard deschis la culoare și unul mai închis, cu ajutorul cărora se marchează zonele de iluminare sau sculptare. Prin aplicarea și amestecarea nuanțelor date se poate crea o iluzie de modificare a formei feței.

Conturarea poate fi utilizată atât pentru un machiaj simplu de seară, cât și pentru look-urile festive impunătoare. Aceasta poate adăuga dimensiune și profunzime chipului, evidențiind trăsăturile faciale. De asemenea, prin intermediul acestei tehnici poți ascunde imperfecțiunile și scoate în evidență trăsăturile distinctive. Important de menționat este că pentru a obține un contur reușit, este necesar să folosești produse de machiaj potrivite culorii și tipului de piele, să amesteci bine nuanțele și să aplici produsele în funcție de forma feței tale. 

5. Pe cât de importantă este realizarea unui machiaj al ochilor calitativ, pe atât de necesară este obținerea unui ten cu aspect și ton uniform. Nici un machiaj de seară nu ar avea acel impact colosal dacă tenul nu ar fi bine pregătit.

În cazul evenimentelor festive optează pentru un fond de ten rezistent și cu acoperire mare, care ascunde toate imperfecțiunile și maschează petele. Înainte de aplicarea acestuia asigură-te că ai curățat și hidratat bine pielea, în acest mod vei evita uscarea excesivă și apariția cutelor. De asemenea, dacă tenul tău are tendință de îngrășare alege un fond de ten cu finisaj mat, iar viceversa, dacă este uscat alege un produs cu finisaj luminos.

6. Un machiaj de seară cu sclipici este rețeta succesului, iar aici intră în acțiune glitterul.

Doar adaugă puțin pigment lucios pe pleoape și deja ești gata de petrecere! Aplică fardul de ochi, estompează și difuzează culoarea, desenează săgeți fine, iar spre final, cu ajutorul degetului inelar, aplică glitterul pe mijlocul ochiului.
De menționat este că pigmentul lucios este foarte versatil, respectiv poate fi utilizat pentru a ilumina zone precum arcul sprâncenei, margina buzei superioare, pomeți, vârful nasului sau colțul interior al ochiului.

7. Vrem sau nu vrem, dar buzele ombre sunt cea mai seducătoare parte a fiecărui look! Acest stil de desenare a buzelor se realizează cu ajutorul a două rujuri în nuanță închisă și deschisă, plus o pensulă pentru amestecare. Aceasta tehnică de lucru permite obținerea unui machiaj de seară atrăgător, unde buzele capătă volum și suplețe.

Pentru început trebuie să pregătești corespunzător buzele, folosind un exfoliant, apoi un produs hidratant. Ulterior, aplică rujul închis la culoarea pe margini, iar folosind pensula din dotare distribuie nuanța spre interior. Următoare etapă constă din aplicarea rujului cu nuanță mai deschisă pe centrul buzelor și amestecarea cu nuanța mai închis până la crearea unei tranziții fine. Adițional poți fixa totul cu un strat de pudră translucidă pentru a crea un finisaj mat, sau din contra, poți aplica un ruj lucios pentru a amplifica efectul obținut. 

Pune în aplicare tehnicile de mai sus și bucură-te de un machiaj care să te avantajeze!

Tendințe de machiaj de seară 2023

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută