Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/11/2023
Artă & Cultură / Art Expo

Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia “Esenţe” pe 15 noiembrie la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia “Esenţe” pe 15 noiembrie la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca Share Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia “Esenţe” pe 15 noiembrie la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca
Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia “Esenţe”


Aflat în plin avânt creativ, pictorul Florin Olari, unul din cei mai cunoscuţi mânuitori ai penelului din Transilvania, anunţă un nou vernisaj: expoziţia de artă contemporană – pictură şi instalaţie – „ESENŢE” îşi deschide porţile pe 15 noiembrie 2023, ora 17:00, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.

Iubitorii de artă sunt invitaţi să se bucure de o incursiune printre lucrări abstracte cu accente suprarealiste și instalații având la bază fagurele de miere.

Autorul lucrărilor declară:

Mirosul, textura delicată, dar rugoasă, și nuanțele naturale în note particulare ale zecilor de faguri, contrastează cu compozițiile cromatice intense ale picturilor, oferind o experiență vizuală fascinată.

Etalată în două dintre galeriile Centrului de Cultură Urbană Turnul Croitorilor, expoziția “Esențe” particularizează trăirile spirituale ale artistului și le transpune în minunate forme artistice, deopotrivă, prudente și exaltate, marcate de consuetudine, dar și de îndrăzneală și de excentricitate.

Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia “Esenţe”

Evenimentul este completat cu un recital de muzică clasică susţinut de artişti ai Companiei Opera Vox. Invitaţi speciali la vernisaj: PS Benedict Bistriţeanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi Conf. univ. dr. Eugen Savinescu – Rectorul Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca. Expoziţia rămâne deschisă până pe 29 noiembrie 2023 şi intrarea este liberă.

Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia “Esenţe”

Curatoarea expoziției: Conf.univ.dr. Mira Marincaș – Universitatea Sapientia

Prezintă: Dr. Ancuța-Lăcrimioara Chiș, Manager cultural

Vernisaj: Miercuri, 15 noiembrie 2023, ora 17:00

Moment artistic Opera Vox în evenimentul de deschidere.

Loc: Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor, Cluj-Napoca, str. Baba Novac, nr. 35

Perioada de vizitare: 15 – 29 noiembrie 2023

Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia “Esenţe”

Florin Olari este unul dintre cei mai cunoscuți pictori de biserici din Transilvania, însă pictura sa de șevalet iese la fel de puternic în evidență prin imersiunea în universul Creației și al Cunoașterii, care devin astfel aspecte compacte ale viziunii sale estetice.

Artistul descoperă esențe prin compoziții somptuoase, care extrag principii din arta iconografică orientată către veșnicie și le pliază peste metaforele suprarealiste ale experiențelor senzoriale, într-un melanj ce pare contradictoriu, dar care se aliniază perfect pe pânză, prin intermediul culorilor pure și viguroase, a formelor elevate și a eliberării tiparului ideal al matricei primordiale.

Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia “Esenţe”

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută