Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 06/11/2023
Film

Programul săptămânii 6-12 noiembrie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 6-12 noiembrie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș Share Programul săptămânii 6-12 noiembrie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Programul săptămânii 6-12 noiembrie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș


Programul săptămânii 6 – 12 noiembrie, la Cinema Victoria

Începe o săptămână plină la Victoria, cu program… de luni până duminică. Ce vei vedea? 14 dintre cele mai recente producții balcanice ale anului, prezentate în premieră absolută în România la Taifas Festival. Premiate la festivaluri prestigioase precum Cannes, Berlinale, Göteborg, Tallinn sau Sarajevo, filmele nu vin singure, ci împreună cu zeci de regizori, actori sau producători cu care te vei întâlni după majoritatea proiecțiilor.

Urmează un text lung, în care încercăm să te ghidăm ca de obicei prin programul săptămânii. Poți sări direct la zilele în care știi că ai timp să vii la cinema. 🙂

Ziua de luni este dedicată Croației. EMBRYO LARVA BUTTERFLY, filmul care deschide festivalul în această seară, este o poveste despre iubire, memorie și destin, urmată de un Q&A cu actorul Christos Sougaris. Imediat după, rămâi să vezi SAFE PLACE – propunerea Croației la Premiile Oscar și unul dintre cele mai premiate filme balcanice ale anului, despre o familie ce încearcă să treacă peste pierderea unuia dintre copii.

Ziua de marți începe cu Propunerea Albaniei la Oscar: A CUP OF COFFEE AND NEW SHOES ON spune povestea emoționantă a doi gemeni identici, surzi din naștere, care se luptă cu bagajul genetic moștenit. Continuăm cu o dramă la fel de plină de profunzime și emoție: BALADA o are în prim-plan pe Merjem-Meri, o femeie de 30 de ani, proaspăt divorțată, care încearcă să evadeze dintr-un cerc de reguli și așteptări provinciale.

Miercuri, intrăm într-o capsulă audiovizuală a timpului, în THE SUMMER OF ‘91, care ne transportă, prin numeroase imagini de arhivă și de înregistrări personale, în haosul zilelor dinainte și de după declararea independenței Sloveniei. Apoi mai facem o incursiune prin Croația, cu CARBIDE, care surprinde viața de zi cu zi prin intermediul a doi copii care moștenesc ura dintre familiile lor aflate în conflict.

Joi, THE GOOD DRIVER merge pe urmele lui Ivan, un șofer de taxi din Bulgaria care economisește bani pentru a se întoarce în Finlanda, pentru a-și întâlni soția și fiul și pentru a-și repara greșelile din trecut. Continuăm cu un film turcesc despre starea lumii: ONCE UPON A TIME IN THE FUTURE: 2121 ne duce într-un viitor în care Pământul va deveni nelocuibil din cauza crizei climatice și a foametei.

Vineri, călătorim din nou în viitor cu animația WHITE PLASTIC SKY. În Budapesta anului 2123, stearpă și post-apocaliptică, un cuplu de tineri refuză siguranța ternă a vieții sub un dom de plastic. Apoi, nu rata o dramă incredibilă, cu umor sec, despre criza de identitate. PELICAN spune povestea lui Josip, un jucător profesionist de fotbal, care se descoperă pe sine într-un mod neașteptat, într-un spa în care se recuperează după o accidentare.

Sâmbătă, descoperă un basm modern despre nevoia umană de fericire și apartenență. HAVE YOU SEEN THIS WOMAN? prezintă încercările unei femei de vârstă mijlocie de a evada din propria piele. După aceea, comedia dramatică ALMOST ENTIRELY A SLIGHT DISASTER explorează anxietățile cu care se confruntă noua generație cu umorul și împletirile sale, prin povestea a patru tineri din Istanbulul din zilele noastre.

Duminică, LOST COUNTRY ne duce în Serbia anului 1996, unde, în toiul demonstrațiilor studențești împotriva regimului Milošević, adolescentul Ștefan se confruntă cu propria lui revoluție. Festivalul Taifas se încheie cu drama EUROPA, despre o corporație care vrea să se extindă cu orice preț în Balcani, sub pretextul unor actele caritabile și a investițiilor în zonele subdezvoltate, însă întâmpină rezistența oamenilor care au moștenit pământul din tată-n fiu.

Nu uităm nici de micii spectatori în această săptămână lungă și îi așteptăm la cinema sâmbătă și duminică după-amiază cu animațiile ARGONAUȚII ȘI FANTOMA DIN CANTERVILLE.

Programul săptămânii 6-12 noiembrie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 9 – 12 noiembrie, la Cinema Timiș

Programul se diversifică în această săptămână la Timiș când găzduim pentru prima oară un spectacol de teatru. Mai pornim și ÎN CĂUTAREA HERTEI MÜLLER, printr-un documentar realizat chiar în Timișoara și vedem și o nouă premieră românească – MMXX de Cristi Puiu, în prezența echipei.

Și asta nu e tot! Programul mai cuprinde și trei dintre cele mai vizionate filme din primele săptămâni după redeschiderea Cinema Timiș: NUNTĂ PE BANI, o comedie cu vloggerul Mircea Bravo, JEANNE DU BARRY, filmul care a deschis Festivalul de la Cannes în 2023 și ANATOMIA UNEI PRĂBUȘIRI, câștigătorul Palme d’Or, cel mai important premiu din industria de film. Dacă le-ai tot ratat, acum e momentul să le prinzi!

Programul săptămânii 6-12 noiembrie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Află toate detaliile despre filme și ia-ți biletele în avans de pe www.cinemavictoria-tm.ro și www.cinematimis-tm.ro!

Programul săptămânii 6-12 noiembrie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Header: Jeanne Du Barry © Laurent Dailland

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută