Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/11/2023
Lifestyle / Arhitectură & Design

The Institute extinde termenul de înscriere al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii The Institute extinde termenul de înscriere al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024 Share The Institute extinde termenul de înscriere al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024
The Institute extinde termenul de înscriere al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024


The Institute extinde termenul de înscriere al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024

#RDW2024 #UnlocktheCity #RDWExhibition

– Romanian Design Week, festival al industriilor creative organizat de The Institute, extinde termenul de înscriere al proiectelor care vor fi expuse în RDW Exhibition 2024 pentru categoriile Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație. Termenul inițial de înscriere al proiectelor era 3 noiembrie și este astfel extins până pe 15 noiembrie 2023.

– Peste 150 de specialiști locali, reuniți în RDW Community, vor valida înscrierile în prima etapă a procesului de selecție. Ulterior, șase echipe de curatori locali și internaționali vor stabili participanții RDW Exhibition 2024.

Designerii și arhitecții români sunt invitați să-și înscrie proiecte realizate în ultimul an într-una dintre cele șase categorii ale expoziției: Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație. Termenul limită până la care proiectele pot fi înscrise este extins pentru 15 noiembrie 2023. Aceștia își pot înscrie cele mai recente proiecte completând formularul de participare disponibil aici, după ce au consultat în prealabil regulamentul de participare, care poate fi accesat aici

În prezent, Romanian Design Week reprezintă cel mai amplu festival dedicat industriilor creativ-culturale din România, cu o evoluție semnificativă pe parcursul ultimelor ediții. În continuarea eforturilor începute în anul anterior, care vizează adunarea și promovarea unui număr cât mai mare de proiecte de calitate, validate de specialiști din categoriile Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație, formatul RDW Exhibition implică în procesul de selecție peste 150 de experți locali, reuniți sub umbrela RDW Community.

RDW Community este format anual din participanții la ediția precedentă a festivalului și autorii proiectelor prezentate în arhiva online de portofolii a aceleiași ediții. Proiectele validate de RDW Community sunt promovate pe tot parcursul anului pe site-ul romaniandesignweek.ro și pe canalele online de comunicare ale Romanian Design Week și The Institute. Lista experților care formează RDW Community 2024 poate fi consultată aici.

Experții din RDW Community validează proiectele înscrise, formând astfel o bază de selecție din care curatorii ediției vor alege, în etapa a doua, participanții la expoziția fizică care are loc în perioada 24 mai – 2 iunie, în București.

The Institute extinde termenul de înscriere al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024

Scopul acestei inițiative este de a conecta un număr cât mai mare de specialiști la scena actuală de arhitectură și design din România și de a contribui la creșterea standardelor proiectelor locale. Atât membrii RDW Community, cât și echipele de curatori, se schimbă anual, aducând astfel o perspectivă proaspătă în fiecare ediție a festivalului.

Curatorii pentru fiecare categorie vor fi anunțați până la finalul lunii noiembrie.

Tema festivalului Romanian Design Week 2024: Unlock the City

Romanian Design Week 2024 va avea loc în perioada 24 mai – 2 iunie. Ediția din 2024 a Romanian Design Week își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Ediția invită bucureștenii să descopere specificul creativ al unor zone din oraș, să descopere proiecte de design inedite și abordări multisicplinare, dar și să contribuie la definirea unor spații de dialog, demonstrând astfel importanța proceselor de imaginare colectivă și de co-creare a unui oraș mai prietenos. 

Tema generală a festivalului RDW2024 dorește să contribuie la reconectarea bucureștenilor la oraș și mai ales la comunitățile acestuia, redescoperite de această dată din perspectiva potențialului industriilor creative locale și nu reprezintă un criteriu în procesul de selecție al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024.

Mai multe detalii pe website, Facebook și Instagram.

Despre The Institute

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 25 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro și inițiator al ASAP România.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută