Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/11/2023
Film

PREMIERĂ | „Răul din interior”: Un horror cu teme familiare pentru copiii din orice diasporă

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii PREMIERĂ | „Răul din interior”: Un horror cu teme familiare pentru copiii din orice diasporă Share PREMIERĂ | „Răul din interior”: Un horror cu teme familiare pentru copiii din orice diasporă
Răul din interior


„Răul din interior”: Un horror cu teme familiare pentru copiii din orice diasporă

„It Lives Inside” („Răul din interior”) reprezintă debutul regizoral în lungmetraj al lui Bishal Dutta și pare a fi unul de mare succes mai ales pentru felul original în care îmbină genul horror cu critica socială, dilemele care-i bântuie pe copiii de imigranți, în acest caz indieni, și lupta care se dă în interiorul lor între a-și crea o nouă identitate și a nu-și renega în totalitate cultura din care provin. Temele au un iz familiar pentru toți copiii din orice diasporă.

Pe măsură ce Samidha (Megan Suri), o adolescentă indiano-americană, a crescut, ea s-a distanțat tot mai mult de tot ceea ce ar putea să-i dezvăluie identitatea culturală. Pentru colegii ei, ea își spune Sam, evită să vorbească hindi și a avut o ruptură misterioasă cu Tamira (Mohana Krishnan), o colegă de clasă indiano-americană care îi era cea mai bună prietenă. Când are o ieșire nervoasă la adresa Tamirei, ea dezlănțuie fără să vrea un monstru rupt din folclorul hindus.

Este vorba de un spirit demonic, numit Pishach, care apare în mitologia hindusă, dar care, în cele din urmă, este o variație a ceva ce a mai apărut într-o multitudine de filme de groază. E legat de întuneric, se hrănește atât cu carne, cât și cu frică și bântuie coșmarurile celor de lângă el. De multe ori, creatura se limitează la a-și face simțită prezența doar auditiv, dar atunci când se lasă văzută, ea seamănă destul de mult cu hibridul pe care-l vedem la finalul filmului „Alien: Resurrection”.

Ca film de groază, bazat pe scenele de suspans care te iau prin surprindere și te fac să tresari de pe scaunul din sala de cinema, „It Lives Inside” funcționează foarte bine. În plus, temele mai grele legate de rasismul internalizat și de experiența imigrantului vor declanșa în mintea fiecărui spectator tot felul de dileme și dezbateri. La final, e posibil să ajungi să te întrebi ce e mai înfricoșător – monstrul supranatural din film sau ideea de acceptare culturală a sinelui?

Răul din interior

Cu premiera în cinematografele noastre pe 3 noiembrie, „Răul din interior” promite să fie unul dintre titlurile de referință ale genului horror din acest an, cu o atmosferă înspăimântătoare, efecte vizuale captivante și o interpretare impresionantă.

Citește mai multe Articole din FILM.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută