Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/11/2023
Artă & Cultură

Constantin Chiriac, laureat al Galei Radio România la categoria Cultură și Arte

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Constantin Chiriac, laureat al Galei Radio România la categoria Cultură și Arte Share Constantin Chiriac, laureat al Galei Radio România la categoria Cultură și Arte
Constantin Chiriac, laureat al Galei Radio România la categoria Cultură și Arte


Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a câștigat Premiul de Excelență la categoria Cultură și Arte, în cadrul Galei Radio România, pentru transformarea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Radio România a sărbătorit cei 95 de ani de existență printr-un eveniment excepțional. Gala Radio România a celebrat performanța, în 1 noiembrie 2023, la Sala Radio din București, printr-un tribut adus performanței individuale și colective în construirea identității noastre și a adus în prim-plan 60 de nominalizări remarcabile în 12 domenii de activitate.

De la Cultură și Arte, Educație, Inovare și Științe, Multiculturalitate, Sănătate, Mediu, la Campanii Sociale, Inițiative Locale, Tradiții și Folclor, Antreprenoriat, Sport și Ambasadorii României, fiecare categorie a onorat contribuțiile semnificative aduse acelui domeniu.

„Acum 30 de ani am dorit să fondez un festival într-o comunitate care nu-mi aparținea. Nu am făcut acest lucru pentru premii sau pentru recunoaștere personală, ci pentru bucuria unei comunități, a unei regiuni și a unei țări. La 95 de ani de existență, Radio România este un partener important al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, al proiectelor dezvoltate pe parcursul celor 30 de ani de FITS și de colaborare cu TNRS. Mulțumim pentru profesionalismul de care ați dat dovadă și sperăm să putem duce mai departe miracolul creației, al emoției, al dialogului în casele spectatorilor din România și din întreaga lume. La mulți ani, Radio România!”, a spus Constantin Chiriac.

Nominalizările pentru Gala Radio România au fost înaintate de profesioniști din cadrul redacțiilor Radio România, ținând cont de criterii precum performanța, relevanța și diversitatea culturală. Comisiile specializate de la fiecare categorie au făcut nominalizările, ținând cont de contribuțiile semnificative din anul în curs ale celor propuși. Juriul Galei, format din jurnaliști cu experiență ai Radio România, a desemnat câștigătorii prin vot secret.

Constantin Chiriac, laureat al Galei Radio România la categoria Cultură și Arte

Foto: Alexandru “Ciumpy” Dolea/Radio România

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută