Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/11/2023
Artă & Cultură

A fost aprobat planul cultural, expozițional și științific al Muzeului Național Brukenthal pentru anul 2024

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii A fost aprobat planul cultural, expozițional și științific al Muzeului Național Brukenthal pentru anul 2024 Share A fost aprobat planul cultural, expozițional și științific al Muzeului Național Brukenthal pentru anul 2024

A fost aprobat planul cultural, expozițional și științific al Muzeului Național Brukenthal pentru anul 2024. În acest sens,anul viitor vor fi organizate la sediul instituției, în țară și străinătate peste 100 de evenimente culturale.

Alexandru Constantin Chituță a declarat: „Comisia internă a Muzeului a analizat proiectele expoziționale depuse și pentru anul viitor avem peste 50 de expoziții la sediile muzeelor noastre din Sibiu. De la expoziții cu lucrări din patrimoniu până la expoziții de artă contemporană. Vom avea expoziții de artă, istorie, istorie naturală, cinegetic, cartografie, medalii, piese de tezaur dar și colaborări externe și noile piese din donațiile recente. Pe lângă aceste expoziții vom avea și evenimente conexe cum ar fi concerte, lansări de carte, simpozioane, conferințe și alte activități. Un rol important îl vom acorda cercetării patrimoniului instituției noastre și SCAF – Festivalului Internațional de Artă Contemporană. De asemenea continuăm seria Axele Culturale Brukenthal care afost dezvoltată și vom avea colaborări cu muzee din țară și străinătate și colecționari privați. De asemenea, vom avea un sezon expozițional în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – FITS. În momentul de față Muzeul Național Brukenthal are cele mai multe contracte de parteneriat și expoziții în țara noastră. De la Iași la Oradea, de la Cluj Napoca la Suceava, Baia Mare, Bistrița, Slatina, Vaslui, București, Bușteni, Muzeul Național Brukenthal este prezent. Este un lucru care presupune un anumit efort dar este o datorie și o misiune la care ne-am obligat. Așadar, anul 2024 are semne foarte bune! Vom avea câteva surprize spectaculoase ce vor rezulta din diferite colaborări dar și a unor expoziții ce vor fi realizate în premieră în țara noastră.”

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută