Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2023
Muzică

The Orielles și Zimbru – live la București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii The Orielles și Zimbru – live la București Share The Orielles și Zimbru – live la București
The Orielles și Zimbru – live la București


The Orielles și Zimbru – live la București

Formația britanică The Orielles concertează în premieră la București – vineri, 27 octombrie, la Control Club. Trupa se află într-un turneu european pentru promovarea celui mai recent album, Tableau. În deschidere, formația clujeană Zimbru.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.ro.

The Orielles, trio-ul originar din Halifax, activează din 2018 și are în palmares patru albume de studio. Formația compusă din surorile Sidonie “Sid” B. Hand-Halford la tobe și Esmé Dee Hand-Halford la bas și voce, alături de Henry Carlyle Wade la chitară și voce, este cunoscută pentru sound-ul indie pop-rock cu influențe space rock și no-wave.

The Orielles și Zimbru – live la București

Cel mai recent release al trupei, Tableau (Heavenly Records, 2022), iese din zona indie rock, abandonând structurile convenționale și explorând texturi sonore noi, din zona muzicii electronice, neo-clasice și minimaliste, fapt ce le-a atras comparații cu Broadcast și Stereolab.

The West Yorkshire trio flit from R&B to funk to dance to indie in their ambitious, disorienting fourth album. – The Guardian

What we have here is brave, innovative, unexpected and brilliant – The Line of Best Fit

Their most experimental and exhilarating release to date – Clash Music

www.theorielles.co.uk

The Orielles – Darkened Corners (video):

The Orielles – The Room (video):

Originară din Cluj-Napoca, formația Zimbru este compusă din Teodora Retegan, Paul Bucoveșan, Andrei Bobiș și Oana Pop. Sound-ul lor poate fi descris ca un melanj de riff-uri de chitară îndrăznețe, sintetizatoare și percuție vioaie, peste care vin versurile ce povestesc despre queer love, dans și nostalgie pentru decade demult apuse.

Formată în 2017, Zimbru are deja în palmares un EP, Little Creatures (2019), înregistrat, produs și lansat prin propriul label, Cirkular, precum și apariții la festivaluri ca WAVES VIENNA, The Great Escape, EXIT, Europavox sau Sziget, care le-au atras atenția criticilor muzicali britanici.

The Orielles și Zimbru – live la București
Zimbru (c) Luciana Apetroae

„Synthpop vecin cu Miike Snow, Ladytron, Class Actress și lista e deschisă” – Scena 9

https://zimbru.bandcamp.com

Zimbru – Topaz (video) :

Concertul The Orielles și Zimbru din 27 octombrie este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Program: 19:00 acces / 20:00 Zimbru / 21:00 The Orielles

Facebook event

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 65 de lei (presale) online pe Eventbook.ro și în rețeaua partenerilor Eventbook.

The Orielles și Zimbru – live la București

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută