Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/10/2023
Artă & Cultură / Performing arts

Ziua Reginei Maria la Biserica Anglicană

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ziua Reginei Maria la Biserica Anglicană Share Ziua Reginei Maria la Biserica Anglicană
Ziua Reginei Maria la Biserica Anglicană


Ziua Reginei Maria la Biserica Anglicană

Pagini din jurnal, scrisori și muzică clasică

„Nimeni nu e judecat pe drept cât trăieşte: abia după moarte este pomenit sau dat uitării. Poate de mine vă veţi aminti deoarece v-am iubit cu toată puterea inimei mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt: mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare.„ Regina Maria

Biserica Anglicană și Fundația Calea Victoriei au bucuria să vă invite duminică, 29 octombrie, de la ora 18.00, la celebrarea Zilei Reginei Maria, probabil cea mai iubită personalitate feminină din istoria României. Vă așteptăm la un spectacol-lectură susținut de actrița Ioana Calotă Philippide și Alexandru Philippide, împletit cu momente de muzică oferite de pianistul Ethan Schmeisser și tinerii soliști vocali Sandra Bărănescu, soprană, Virineia Pîrnău, soprană, și Cătălin Moței, bariton.

La 148 de ani de la nașterea Reginei Maria (29 octombrie 1875), vă invităm să celebrăm moştenirea culturală şi spirituală pe care ne-a lăsat-o, să ne amintim de faptele ei care au făcut istorie în epocă, de implicarea ei esențială în politica internă şi externă care a adus României numeroase beneficii, regina noastră care continuă să inspire prin putere, noblețe și patriotism oamenii din întreaga lume.

Publicul este invitat să poarte ținute de seară, doamnele pot purta ia tradițională, pentru a onora cum se cuvine memoria Reginei Maria, cea care și-a iubit atît de mult țara de adopție și căreia i-a dedicat atătea rânduri memorabile în jurnalul său. Vom asculta fragmente din scrisorile primite sau scrise de Regina Maria, precum și pagini din jurnalul său, frescă expresivă a epocii și oglindă a momentelor traite de această Doamnă mereu în sufletele noastre.

Ziua Reginei Maria la Biserica Anglicană

În deschidere, istoricul Simona Preda va spune câteva cuvinte despre personalitatea Reginei și textele selectate pentru spectacol.

„Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd… „ Regina Maria

Înscrieri pe contact@victoriei.ro

Taxa de participare – 120 lei

Ziua Reginei Maria la Biserica Anglicană

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută