Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 23/10/2023
Film

Programul săptămânii 25 – 29 octombrie la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 25 – 29 octombrie la Cinema Victoria și Cinema Timiș Share Programul săptămânii 25 – 29 octombrie la Cinema Victoria și Cinema Timiș
cinema victoria cinema timis


Programul săptămânii 25 – 29 octombrie la Cinema Victoria și Cinema Timiș.

Program Cinema Victoria, 25 – 29 octombrie

Ești în căutare de explicații? Pentru ce ne unește, pentru ce ne separă… pentru tot? #VinoLaVictoria! Filmele din programul acestei săptămâni îți supun atenției preocupări dintre cele mai actuale, de la schimbările climatice la societățile și familiile noastre tot mai divizate, dar aruncă o privire și în trecut, scoțând la iveală cazuri mai puțin cunoscute de la Revoluție sau chiar din America începutului de secol XX.

TERESTRU – UN ÎNCEPUT DE CĂLĂTORIE ne deschide calea miercuri după-amiază. Scurtmetrajul Andreei Săsăran, realizat în cadrul proiectului Cămine în mișcare, parte din Timișoara 2023, va fi urmat de o discuție cu echipa filmului. După aceea, vedem cel de-al șaselea episod al F-Sides Cineclub.

Joi, poți vedea pentru prima oară pe ecranul nostru proaspăt lansatul film al lui Martin Scorsese, CRIMELE DIN OSAGE COUNTY: BANI ÎNSÂNGERAȚI – o saga western cu Leonardo DiCaprio și Robert De Niro, despre îmbogățire, iubire și trădare în America secolului trecut. Înainte, mai ai o ocazie de a vedea ARSENIE. VIAȚA DE APOI, documentarul prin care Alexandru Solomon caută să înțeleagă cum a ajuns imaginea unui călugăr mort să îi fascineze pe români.

cinema victoria cinema timis
CRIMELE DIN OSAGE COUNTY: BANI ÎNSÂNGERAȚI

Vineri, avem două premiere în program: documentarul NUCLEAR, în care controversatul Oliver Stone investighează posibilitatea de a gestiona schimbările climatice prin trecerea de la combustibili fosili la energia nucleară și EXPLICAȚIE PENTRU TOT al maghiarului Reisz Gábor, o dramă multipremiată care scoate la suprafață tensiunile unei societăți divizate.

Sâmbătă, LIBERTATE, în regia lui Tudor Giurgiu, redă starea de confuzie din zilele Revoluției, pornind de la un caz real din Sibiu. Îți mai propunem o întoarcere în timp și duminică, cu documentarul PLAYBACK al Iuliei Rugină, care îți arată cum au reușit să fie liberi tinerii din România anilor ‘70-’80, cu ajutorul muzicii traficate de DJ-ii acelei perioade de la posturile de radio străine. Weekendul mai este și despre pierderi și regăsiri: drama TÓTEM a regizoarei mexicane Lila Avilés abordează subiectul morții iminente a cuiva drag din familie, sâmbătă, iar DIN ALTE VIEȚI, a sud-coreencei Celine Song, de duminică seara, este despre destin și posibile legături din vieți anterioare.

Pe micii spectatori îi așteptăm cu o premieră: FANTOMA DIN CANTERVILLE bântuie de peste trei sute de ani un conac din Anglia, dar este pe cale să-și găsească nașul duminică după-amiază, la Victoria. Sâmbătă, înfruntăm împreună mânia lui Poseidon și a altor creaturi mitologice, la ARGONAUȚII: POVEȘTI ȘORICEȘTI.

Program Cinema Timiș, 27 – 29 octombrie

În această săptămână, pregătește-te pentru noi întâlniri de neratat la Cinema Timiș! Cele mai așteptate premiere românești ale toamnei se întâmplă în noua sală din centrul orașului, urmate de întâlniri cu regizori și actori. Ești invitat și la NUNTĂ PE BANI, dar și la cele mai recente filme ale unor mari cineaști de peste Ocean: Martin Scorsese și Wes Anderson!

Vineri, noul film al lui Radu Jude, NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII – propunerea României la Oscar 2024, va fi urmat de o discuție live, prin transmisiune video cu regizorul. Actrițele Ioana Iacob și Claudia Ieremia, parte din distribuția filmului, vor participa la discuție din sală.

Sâmbătă, o nouă zi, o nouă lansare. Mult așteptata comedie ÎNCĂ DOUĂ LOZURI  de Paul Negoescu se vede în premieră pe marele ecran de la Timiș. Regizorul va fi prezent la întâlnirea cu publicul.

Duminică, vino să vezi ce mai recent flm al lui Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio și Robert de Niro! CRIMELE DIN OSAGE COUNTY: BANI ÎNSÂNGERAȚI este o saga inspirată din fapte reale, în care dragostea adevărată se intersectează cu trădarea inimaginabilă, atunci când coloniștii americani invadează teritoriile indigene, în America începutului de secol XX.

Tot în acest weekend, mai ai o ocazie de a vedea filmele pentru care sala noastră a fost neîncăpătoare la deschiderea cinematografului de acum două săptămâni. Este vorba despre ASTEROID CITY de Wes Anderson, proiectat pentru ultima dată sâmbătă, și de NUNTĂ PE BANI, cu îndrăgitul vlogger Mircea Bravo, duminică după-amiază.

#ToțilaTimiș #CinefildeCimișoara

cinema victoria cinema timis
CRIMELE DIN OSAGE COUNTY: BANI ÎNSÂNGERAȚI

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută