Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/10/2023
Lifestyle / Destinații turistice

TRAVEL | O toamnă pe stilul la dolce vita în frumoasa Italie.

Cezar Deli-Iorga De Cezar Deli-Iorga
Comentarii TRAVEL | O toamnă pe stilul la dolce vita în frumoasa Italie. Share TRAVEL | O toamnă pe stilul la dolce vita în frumoasa Italie.
Italia Milano


La dolce vita în frumoasa Italie.

„O companie bună într-o călătorie face drumul să pară mai scurt ”– Izaak Walton

Ne luăm la revedere de la vară și întâmpinăm un nou anotimp perfect pentru mici escapade în străinătate. Toamna nu se mai numără recolta, ci se numără orașe de bifat și vizitat.

Pentru acest sezon care se anunță cald, vă recomand ca destinație de călătorie la o aruncatură de băț cu avionul de România și anume Italia, țară care poate fi vizitată tot anul, datorită climei mediteraneene pe care o are. Dacă nu agreați temperaturile calde și verile toride, o puteți străbate fără nicio problemă în sezonul rece.

Pentru astăzi vă propun o mini-serie de recomandări de orașe care trebuie neapărat vizitate, unde veți descoperi cultura, gastronomia și peisajele specifice Italiei.

GENOVA

italia genova
Foto italia.it

Genova este un vechi oraș port cu ieșire la marea Ligurică. Prin cărțile de istorie la lecția despre marile descoperiri geografice auzeam povești fascinante despre Columb și de faptul că a descoperit America, dar nu și unde a locuit. În vara aceasta am fost acolo, exact în inima țării pe riviera italiană.

Orașul este potrivit pentru explorarea muzeelor de artă, a palatelor regale din era trecută sau chiar casa unde a stat Cristofor Columb. Astfel veți vedea că este un centru încărcat de artă, istorie și cultură.

Pentru cei care încă duc dorul verii să știți că temperaturile din zona Liguria sunt blânde până la sfarsitul lunii octombrie; iar pentru relaxare, în zona Bocadesse veți găsi plaje înguste și stâncoase, dar intime și cochete care amintesc de  Coasta de Azur. 

Nu ratați Acvariul din Genova potrivit tuturor vârstelor care te va purta în adâncurile mării și unde veți vedea specii deosebite de pești, delfini, și chiar un submarin.

Pentru relaxare și mâncare bună recomand terasele din apropierea pieței Raffaele de Ferrari unde puteți savura băuturi fine și preparate inedite, iar după vă puteți plimba pe bulevardele pline cu magazine și cafenele imbietoare.

La Piazza della Vittoria  puteți admira un frumos arc de triumf. Noaptea, orașul este destul de liniștit, dar cel face fermecător este vederea de neuitat din Belvedere Castelletto unde puteți admira luminile orașului sau de ce nu, răsăritul soarelui.

MILANO

italia milano
Foto italia.it

Milano se află în partea de nord a țării, în zona Lombardia.

Nu-l ratați în acestă lună, deoarece în sezonul estival este foarte aglomerat. Spun asta din perspectiva omului care a vizitat acest loc vara aceasta. Este considerat un oraș atât al luxului cât și al frumosului.

Milano oferă iubitorilor de artă și stil un loc aparte și anume Galeriile Vittorio Emanuele II. Lângă acestea se găsește impresionantul Dom care amintește turiștilor de catedrala Sagrada Familia din Spania. La tot pasul întâlnești terase și cafenele cu specific italian în așteptarea turiștilor, dar și magazine sau buticuri gata să le fie călcat pragul. Asta îl face un oraș prosper și demn de numele său.

Castelul Sforezesco, o altă atracție a orașului te va scoate din lumea nouă și elegantă și te va introduce în perioada Evului Mediu. 

italia sforzescco
Foto italia.it

Toamna este perfectă pentru o plimbare în parcul acestuia, unde sigur vă veți bucura de culorile pastelate ale copacilor și de liniștea lacului tronat de miile de specii de păsări.

Departe de agitație metropolei, regăsim Lacul Como destinația perfectă pentru o escapadă în natură unde veți putea admira frumusețea orașului cu același nume, peisajele pitorești ale semeților munți, dar și a vegetației luxuriante care crește prin împrejurimile vilelor de lux de pe malul lacului.

Aflat la doar 45 de minute cu trenul de Milano, lacul nu este de ratat și, din experiență personală, vă spun că  merită.

FLORENȚA 

italia florenta
Foto italia.it

Ajunși la finalul mini-seriei de recomandări pentru toamna aceasta cu unul dintre cele mai bogate metropole culturale din Italia și anume Florența, aflată în regiunea Toscana, recunoscută pentru podgoriile sale de vin și peisajele romantice italiene.

Mari pictori, ca Michelangelo, Botticelli sau Da Vinci, au dus Florența la rangul de Capitală a artelor și a culturii, fiind un oraș vibrant, întors în timpul Renașterii plin de comori arhitecturale și peisaje toscane… deci îl găsesc desăvârșit pentru iubitorii de artă și istorie.

Pe lângă multitudinea de muzee, ce impresionează turiștii, printre care mă număr și eu, sunt Domul, vechiul pod din Florența de unde vă puteți delecta privirea cu arhitectura unică și culorile contrastante ale clădirilor. 

După cum am menționat și la Genova, pentru o panoramă nemaivazută a Orașului Crinilor, trebuie să ajungeți la Biserica din Santa Miniato de unde vor răsări dealurile Toscanei.

Pentru cea mai bună cafea și croissant cu fistic din Italia, vă recomand o cafenea simplă, dar rafinată din apropierea gării orașului. Seara, orașul zumzăie de frenezie datorită turiștilor care au parte de o atmosferă în cluburile, discotecile sau restaurantele cu muzică live în stilul la dolce vita în Bella Italia.

Pe lângă sfaturile de călătorie menționate mai sus, Italia oferă mult mai mult, că vorbim de peisaje, zone urbane sau rurale în trend, dar și de tradiții sau gastronomii total diferite. Vă invit să le descoperiți prin ochii voștri și să trăiți senzații și experiențe noi care vă vor îmbogății nu doar cultura, cât și sufletul.

Text de CEZAR DELI-IORGA | Lifestyle

Foto: Italia.it

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută