Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/10/2023
Lifestyle Artă & Cultură / Teatru

Spectacole de teatru și ateliere anti-bullying în turneul „A II-a B”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Spectacole de teatru și ateliere anti-bullying în turneul „A II-a B” Share Spectacole de teatru și ateliere anti-bullying în turneul „A II-a B”
Spectacole de teatru și ateliere anti-bullying în turneul „A II-a B”


Spectacole de teatru și ateliere anti-bullying în turneul „A II-a B”

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, debutează programul „A II-a B”, un demers aflat la granița dintre teatru, educație și terapie, creat pentru a aduce în atenția publicului o temă crucială pentru copiii din clasele primare – bullying-ul în școli.

Turneul, organizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) și derulat în parteneriat cu NEPI Rockcastle, se va desfășura în 5 orașe din România (Constanța, București, Sibiu, Craiova, Ploiești), în perioada 14 octombrie – 19 noiembrie. Accesul la spectacole este gratuit.

Bullying-ul în școli este o problemă sistemică care afectează din ce în ce mai mulți copii în zilele noastre. Este un comportament agresiv repetat, care poate fi fizic, verbal sau relațional, caracterizat printr-un dezechilibru de putere și intenția de a provoca rău și care îi face pe elevii hărțuiți să se simtă adesea amenințați și neputincioși. Întrucât bullying-ul poate duce la probleme psihologice, emoționale și fizice de lungă durată, este esențial ca elevii, profesorii și părinții să recunoască semnele agresiunii și să știe cum să o combată.

Acesta este motivul pentru care Asociația Culturală pentru Educație prin Artă a creat “A II-a B”, o inițiativă de conștientizare a acestui fenomen, dar și de încurajare a copiilor care trec prin astfel de experiențe să ceară ajutor. Proiectul oferă copiilor spectacole de teatru emoționante, urmate de ateliere anti bullying și discuții interactive cu un psiholog specializat pe această temă. Reprezentațiile piesei de teatru sunt susținute de actorii Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu, Irina Velcescu și Andrei Barbu, iar piesa de teatru este scrisă și regizată de Oana Răsuceanu. 

Spectacolul  prezintă povestea unei eleve de clasa a II-a care se mută la o școală nouă. Ea se va confrunta cu ceea ce reprezintă, din păcate, realitatea multor elevi din școlile primare: bullying-ul. Alături de două noi colege, de tatăl ei și de unul dintre profesori, protagonista va învăţa să gestioneze situaţia de bullying prin care trece și să ia decizii importante în ceea ce privește iertarea și prietenia. 

Spectacole de teatru și ateliere anti-bullying în turneul „A II-a B”

Evenimentele se desfășoară în 5 centre comerciale NEPI Rockcastle din țară și sunt cu acces gratuit:

14 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, City Park Mall Constanța

15 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, Mega Mall București

21 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, Shopping City Sibiu

22 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, Promenada Craiova

19 NOIEMBRIE 2023, ora 11:00, Ploiești Shopping City 

“A II-a B” este un proiect organizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) și finanțat de NEPI Rockcastle. Parteneri: City Park Mall Constanța, Mega Mall București, Shopping City Sibiu, Promenada Craiova, Ploiești Shopping City. 

Galerie imagini

Un răspuns

  1. Bună ziua,

    Mai sunt reprezentații ale acestui spectacol? Ma interesam pentru săptămâna verde, la o școală generala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută