Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/10/2023
Lifestyle

IKANOS: 2200 de oameni au slăbit sustenabil cu programul Ikanos

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii IKANOS: 2200 de oameni au slăbit sustenabil cu programul Ikanos Share IKANOS: 2200 de oameni au slăbit sustenabil cu programul Ikanos
IKANOS: 2200 de oameni au slăbit sustenabil cu programul Ikanos


Lansată de către Natalia și Dragoș Cotruș cu misiunea fermă de a schimba modul în care românii se raportează la sănătate și la procesul de atingere a greutății optime, platforma fit-tech Ikanos a ajutat în primii doi ani de funcționare peste 2200 de oameni să slăbească sănătos, sustenabil și pe termen lung.

Programul personalizat de slăbit sănătos și pe termen lung Ikanos este disponibil în aplicațiile mobile iOS și Android.

Natalia și Dragoș Cotruș, fondatorii platformei Ikanos, sunt doi antreprenori din Timișoara, cu experiență de peste 15 ani în domeniul fintech, respectiv IT.

Potrivit ultimului raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății, în România aproape 60% dintre oameni sunt supraponderali, iar majoritatea celor care urmează un program de slăbit nu reușesc să-și mențină greutatea optimă pe termen lung. Astfel încă de la lansare, Ikanos se distinge printr-o abordare holistică și flexibilă în procesul de atingere a greutății optime.

„Ideea proiectului Ikanos a venit natural, după ce am realizat ce discrepanță mare este între ce înseamnă să slăbești sustenabil și sănătos și multitudinea de informații greșite, false sau pur și simplu exagerate de pe sursele de informare în masă. Am decis să creăm Ikanos pentru a oferi o sursă de încredere, corectă și la îndemâna oricui își dorește să slăbească și să înțeleagă cum funcționează alianța minte-corp, în acest context.

Ikanos este bazat integral pe știință și studii științifice. Am văzut o necesitate de a ne așeza în zona low-tech, punând accent pe calitatea serviciilor și pe comunicare empatică cu cei care pornesc alături de Ikanos în aceasta călătorie al cărui obiectiv este un stil de viață sănătos, pe termen lung”, precizează Natalia Cotruș, cofondator al platformei fittech Ikanos.

Cei care urmează Ikanos își propun să slăbească, în medie, 17 kg

Publicul vizat de Ikanos este unul preponderent educat, atât masculin, cât și feminin, de toate vârstele. În prezent, platforma adresează adulții care își doresc în mod activ să piardă în greutate. Aceștia își propun să slăbească, în medie, 17 kilograme.

„Este dovedit științific că peste 90% dintre cei care apelează la diete restrictive, se reîngrașă în decurs de 6-24 luni. Am implementat rezultatele ultimelor cercetări de la cele mai mari universități din lume, legate de nutriție și știința comportamentală, pentru a ajuta oamenii să dobândească și să mențină controlul asupra sănătății lor.

Ikanos combină coachingul de nutriție cu managementul emoțiilor și tehnologia, susținând astfel schimbările permanente ale stilului de viață. Oamenii vin la noi în urma mai multor tentative eșuate de a ajunge și a se menține la o greutate ideală. Aleg Ikanos pentru abordarea integrată, holistică, bazată pe activarea alianței minte-corp, dar mai ales pentru componenta de construire a unui sistem de obiceiuri sănătoase,” completează Dragoș Cotruș, cofondator Ikanos

Testul Ikanos necesar pentru crearea profilului în platformă

Persoanele înscrise în programul Ikanos primesc un plan alimentar flexibil, rețete delicioase, program zilnic de mișcare, suport pe chat-ul aplicației mobile, înregistrarea zilnică a progresului, și în funcție de programul ales primesc ori acces la grupul participanților în program ori acces la un coach dedicat în nutriție pentru checkin-urile săptămânale. Astfel, pentru cei ce își doresc să se înscrie în program, platforma pune la dispoziție un test de profilare, disponibil pe site.

„Ne-am dorit să fim aproape de oameni și să îi susținem în procesul natural de transformare și echilibrare. Până la urmă, chiar dacă din punct de vedere tehnic slăbitul înseamnă menținerea unui deficit caloric pe o anumită perioadă de timp, realitatea este că majoritatea oamenilor nu reușesc pentru că mintea se împotrivește corpului. Punem accent pe dobândirea de obiceiuri sănătoase și abordăm slăbitul ca și proces holistic: dietă, mișcare, contorizare, urmărire, conectare, comunitate, reglare emoțională. Din punct de vedere al abordării nutriției, Ikanos se bazează pe flexibilitatea dietei, fără să impună restricții alimentare”, adaugă Natalia Cotruș, cofondator al platformei fittech Ikanos.

IKANOS: 2200 de oameni au slăbit sustenabil cu programul Ikanos
Natalia & Dragos Cotrus, Ikanos

Programul Ikanos – potrivit atât pentru femei cât și pentru bărbați

Vârsta celor ce au parcurs până acum cu succes programul Ikanos este cuprinsă între 16 și 82 de ani. Aplicația nu este greu de utilizat, impunând o rutină zilnică, plăcută, potrivită atât persoanelor tinere, cât și celor mai în vârstă care folosesc un smartphone. Platforma se adresează, în egală măsură, atât femeilor cât și bărbaților.

„Majoritatea soluțiilor de scădere în greutate se adresează mai mult femeilor. Bărbaților nu le rămâne în general decât varianta de a face mai multă mișcare și eventual numărarea caloriilor. Desigur, asta se datorează și faptului că femeile sunt mai conștiente de povara kilogramelor în plus și caută în mod activ soluții, dar și faptului că bărbații nu au la dispoziție soluții potrivite lor, accesibile ușor. Coaching-ul în nutriție la un click distanță și sprijinul unei comunități de oameni similari cu trăiri și probleme asemănătoare sunt două unelte extrem de utile ambelor sexe atunci când își propun să scadă în greutate”, a mai adăugat Natalia Cotruș, cofondator al platformei fittech Ikanos.

Despre IKANOS

Platforma fittech IKANOS a fost fondată de către Natalia și Dragoș Cotruș, în toamna anului 2021 și combină coaching-ul de nutriție cu managementul emoțiilor și tehnologia, susținând astfel schimbările permanente ale stilului de viață. Platforma este oferită prin intermediul unei aplicații mobile de telefon, intuitivă, ușor de folosit și integrat în viața cotidiană. IKANOS se diferențiază de alte metode prin abordarea sa holistica. În timp ce slăbitul este în esență menținerea unui deficit caloric, platforma IKANOS pune accent pe alianța minte-corp, pe construirea de obiceiuri sănătoase și oferă un suport amplu în procesul de transformare personală și atingerea obiectivelor de slăbit, fără a impune restricții alimentare.

IKANOS: 2200 de oameni au slăbit sustenabil cu programul Ikanos

*Raport OMS, mai 2022, potrivit căruia 58% dintre adulții români suferă de supraponderabilitate.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută