Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2023
Muzică

Tamikrest și Balkan Taksim, în concert la București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Tamikrest și Balkan Taksim, în concert la București Share Tamikrest și Balkan Taksim, în concert la București
Tamikrest și Balkan Taksim, în concert la București


Ritmurile desert blues și rock din Sahara se întâlnesc cu melodiile de inspirație balcanică și anatoliană, într-un concert de neratat: formația Tamikrest, originară din Mali, va cânta în premieră la București, alături de trupa autohtonă Balkan Taksim, vineri, 13 octombrie, de la ora 20, la Control Club.

Biletele sunt disponibile în rețeaua .

Înființată în 2006 în Kidal, Mali, Tamikrest (termen ce înseamnă răscruce, conexiune în limba Tamasheq) este un grup de muzicieni cu rădăcini în Mali, Niger, Algeria și Franța. Muzica lor este un tribut adus identității tuarege, un melanj de muzică tradițională africană cu influențe puternice din rock-ul modern, occidental. Versurile vorbesc despre libertate, iar Tamikrest spun că scopul lor este să facă poezia și cultura Tamasheq cunoscută dincolo de nisipurile Saharei, în lumea întreagă.

Tamikrest și Balkan Taksim, în concert la București
Tamikrest

Cu un palmares bogat de apariții discografice, Tamikrest se află în prezent într-un turneu de promovare a celui mai recent album de studio, Tamotaït (Glitterbeat Records, 2020), un manifest rock and roll și o invitație la reflecție asupra situației din Sahara și din lume, în general.

“Desert-blues for fans of Can and Pink Floyd to sink their teeth into.” – MOJO

www.tamikrest.net

Tamikrest – Tisnant an Chatma (video) :

Balkan Taksim s-a evidențiat drept una dintre cele mai originale formații din România, fiind o colaborare între artistul Sașa-Liviu Stoianovici și producătorul Alin Zăbrăuțeanu. Promovând o combinație de ritmuri și aranjamente electronice, sunete din Carpați și melodii de inspirație balcanică și anatoliană, Balkan Taksim creează un caleidoscop muzical energic și inventiv.

Tamikrest și Balkan Taksim, în concert la București
Balkan Taksim (c) Miluta Flueras

După albumul de debut, Disko Telegraf (Buda Musique, 2021), Balkan Taksim revin cu un nou single, Mastika, un hit al muzicii de tavernă din Turcia secolului trecut.

“Balkan Taksim merges Anatolian ’70s acid rock with Massive Attack’s menacing creep.” – MOJO

https://balkantaksim.bandcamp.com/

Concertul Tamikrest și Balkan Taksim este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay.

Facebook event.

Program : 19:00 – acces ; 20:00 – Balkan Taksim ; 21:00 – Tamikrest

Biletele, în valoare de 80 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro și în rețeaua partenerilor Eventbook.

Tamikrest și Balkan Taksim, în concert la București
Tamikrest (c) Masataka ISHIDA

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută