Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2023
Artă & Cultură / Art Expo

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, un salon de 5 stele

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, un salon de 5 stele Share Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, un salon de 5 stele


În 1982, părinții fondatori ai Fotoclubului ”Orizont”, Gheorghe Lăzăroiu E.FIAP și Fred Nuss A.FIAP, alături de numeroși colegi, au inițiat prima ediție internațională a salonului sibian. De atunci, mulți artiști fotografi din burgul nostru au reușit să atingă peste hotare performanțe nebănuite nici chiar de ei. Există un sistem internațional de promovare a valorilor artistice, și acesta menține Sibiul pe harta mondială a fotografiei prin Salonul Internațional de Artă Fotografică, unul din puținele saloane de cinci stele din lume.

Diversitatea și creativitatea fotografiilor primite în acest an din peste 40 de țări din toate colțurile lumii vor delecta privirile amatorilor artei fotografice la cea de a 24-a ediție a salonului, un eveniment în care barierele culturale și granițele țărilor au fost dărâmate de puterea fotografiei, un limbaj internațional, care nu e doar un curent artistic, ci un mod de a gândi, un mod de a trăi, un mod de a transcede mediocritatea și banalul existenței.

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu e o călătorie prin percepții din întreaga lume – de la fotografii din Brazilia sau Arabia Saudită, trecând prin toate colțurile Europei și ajungând în Australia, Hong Kong sau Vietnam. Acest pelerinaj poate fi parcurs începând cu data de 29 octombrie 2023, ora 12:00 în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu, la Centrul de Informare Turistică.

Această expoziție fotografică nu e doar o simplă colecție de imagini, ci și o fereastră către lumea noastră în continuă evoluție. Fiecare fotografie dezvăluie o poveste, o emoție sau o perspectivă unică asupra realității. Prin intermediul obiectivului, artiștii reușesc să îmbine tehnica cu creativitatea, transformând momentele fugare în opere de artă durabile.

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu servește ca un exemplu strălucit al modului în care arta poate străbate granițele culturale și lingvistice, ajungând direct la inimile și mințile oamenilor din întreaga lume.

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, un salon de 5 stele Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, un salon de 5 stele Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, un salon de 5 stele Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, un salon de 5 stele Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, un salon de 5 stele

Galerie imagini

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută