Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2023
Lifestyle

VIDEO GAMES | no man’s sky: un univers vast și mirific

Denisa Bădescu De Denisa Bădescu
Comentarii VIDEO GAMES | no man’s sky: un univers vast și mirific Share VIDEO GAMES | no man’s sky: un univers vast și mirific
No mans sky: un univers vast și mirific


„No Man’s Sky“ este un joc video de acțiune și de aventură, publicat de compania britanică „Hello Games“.

Este la îndemâna dumneavoastră deoarece se poate juca pe orice device preferat, precum pe PC sau pe Playstation 5, fiind recent adăugat pe Nintendo Switch. 

Ideea jocului este una fantastică și interesantă : ești un astronaut în spațiu care explorează numeroase planete, fiecare cu un ecosistem diferit, așadar plante, animale și organisme cu o structură unică.

Pentru a te deplasa prin galaxie ai propria ta navă spațială, însă ai nevoie de resurse pentru a-ți păstra în stare bună atât nava, cât și sistemul de întreținere al vieții, deoarece îți menține oxigenul și protecția împotriva mediilor ostile.

No mans sky: un univers vast și mirific

Sean Murray și Happy Games

Sean Murray este un programator extrem de pasionat, care a dus la crearea lumii miraculoase și vaste No Man’s Sky, lucrând zi și noapte la perfecționarea acestui joc de aproximativ 11 ani, împreuna cu echipa sa de la Hello Games, în ziua de astăzi continuând să fie actualizat.

Programatorul a fost crescut într-un orășel din Irlanda de Nord, și de mic a fost interesat de ce ofereau jocurile video, în principal video gameurile de aventură și de explorare, precum „Elite“ și „Spore“.

Murray și-a scris primul joc la vârsta de 6 ani, iar talentul său l-a adus să lucreze la jocurile video „Burnout 3: Takedown (2004)“ și „Black (2006)“ ca lider tehnic, în continuare lucrând la proiectul ambițios „No Man’s Sky“

Lansarea jocului

Sean Murray și echipa sa de la Happy Games au trecut printr-o perioadă dificilă, deoarece jocul a fost lansat mai devreme decât era necesar, în consecință nefiind pregătit complet. „No Man’s Sky“, înainte de lansare, a primit multă atenție și toți jucătorii îl așteptau cu nerăbdare, datorită promisiunilor făcute în vederea mecanicilor jocului super distractive.

Însă, odată cu lansarea, clienții au devenit nefericiți deoarece au realizat că jocul nu cuprindea promisiunile făcute și că existau erori numeroase.

Sean Murray nu s-a lăsat dezamăgit de clienții supărați, chiar acesta a spus că fiecare feedback, atât negativ, cât și pozitiv, îl inspiră să lucreze la joc cât mai mult. Sean Murray și echipa sa au fost foarte pasionați să aducă jocul la potențialul său adevărat, depunând un efort extrem la dezvoltarea continuă a proiectului „No Man’s Sky“.

Odată cu fiecare actualizare, jocul a devenit din ce în ce mai captivant, încât erorile au devenit neexistente, iar promisiunile făcute au fost implementate, împreuna cu multe alte noutăți. Continua lucrare a jocului „No Man’s Sky“ a fost făcută din pură pasiune, creatorii nefiind plătiți.

„No Man’s Sky“: Explorează și supraviețuiește

În acest univers mirific ai la dispoziția ta 255 de galaxii pe care le poți vizita, fiecare cu structuri și trăsături unice, conținând o mulțime de sisteme stelare. Într-un sistem stelar pot exista circa 2-6 planete și luni, care orbitează o stea.

No mans sky: un univers vast și mirific
Înainte de aterizarea pe o planetă, poți să o scanezi pentru a primi informații esențiale despre biomul și resursele valabile acesteia. Planetele au o climă, floră, faună și sentinele diferite.

Trebuie să ai grijă în vederea roboților de securitate care au rolul de a-și proteja planeta împotriva amenințărilor, pentru a păstra pacea. Aceștia luptă cu arme și dețin tehnologie defensivă.

No Man's Sky • Lifestyle | Video Games • Zile și Nopți

Pe planete vei întâlni multe specimene, precum creaturi uimitoare, pe care le poți adopta dacă le dai o anumită mâncare.

No Man's Sky • Lifestyle | Video Games • Zile și Nopți

Însă, pentru a supraviețui și explora în continuare, este importantă gestionarea resurselor, spre exemplu oxigenul, deoarece îți menține echipamentul tău într-o stare bună. 

No mans sky: un univers vast și mirific

Alte resurse esențiale, precum mineralele, plantele și animalele, te ajută la îmbunătățiri tehnologice, comerț și construcții.

Poți construi și crea, pentru a-ți îmbunătăți nava și echipamentul tău, sau pentru a crea baze și vehicule. Construcțiile sunt esențiale deoarece te protejează împotriva vremii periculoase, precum ploilor otrăvitoare.

În cele din urmă, există posibilitatea de a cumpăra sau vinde bunuri în stații spațiale și porturi.

Povestea jocului

„No Man’s Sky“ include două povești, Calea lui Artemis, cea principală, și Calea lui Atlas, cea secundară. Amândouă povești sunt opționale și pot fi completate în orice ordine dorită. 

În Calea lui Artemis explorezi universul și misterele lui, precum cine este Artemis, cine sunt extraterestrii cunoscuți ca a Patra Rasă, denumiți Călătorii, ce este Atlas, dar și ce reprezintă Portalurile. 

  • Artemis este un caracter principal în povestea Calea lui Artemis, fiind un membru al Călătorilor. Aceasta a fost numită după zeița vânătorii, a sălbăticiei, precum a animalelor sălbatice, dar și a Lunii și a castității, așadar a purității morale. Este o poveste tristă, dar demnă de urmărit, punând existența lui Artemis la întrebare. 
  • A Patra Rasă sau Călătorii sunt o rasă extraterestră creați de Atlas, care pot fi găsiți în stații spațiale, tabere și posturi comerciale. Aceștia au, în principal, corpuri umanoide subțiri de o înălțime medie, însă trăsăturile fizice pot fi foarte diferite. Călătorii pot avea trăsături faciale asemănătoare pisicilor, insectelor, amfibiilor, dar și complet extratereste sau robotice.
  •  Atlas este o entitate cosmică și un zeu al universului, vorbind în propria limbă. Acesta reprezintă inteligența artificială care rulează simulările universului în care tu, astronautul, trăiești.
  • Portalurile sunt structuri care îți permit transportarea rapidă între lumi și regiuni din spațiu. Acestea pot fi găsite chiar și pe planete moarte.  

Povestea Calea lui Atlas se centrează, de asemenea, pe descoperirea secretelor universului, dar și pe rolul pe care îl joci tu, în lumea aceasta extraordinară. Vei învăța respectivele mistere interacționând chiar cu Atlas, entitatea supremă superinteligentă.   

Joc multiplayer

„No Man’s Sky“ îți oferă posibilitatea de a te juca împreună cu prietenii tăi sau fani al video gameului, deoarece are opțiunea de multiplayer. Ajutați-vă reciproc pentru a completa diferite misiuni, parcurgând povestea jocului, dar și pentru a supraviețui în acest univers atât frumos, cât și periculos.

Însă, aveți grijă asupra unui anumit aspect: există modul PVP, însemnând Player Versus Player, ceea ce face posibil ca jucătorii să se atace între ei. În consecință, este posibil să vă luptați cu niște astronauți nervoși din univers.

În concluzie, „No Man’s Sky“ este într-adevăr un joc special datorită pasiunii programatorului talentat Sean Murray.

Acesta a creat un univers magnific, cu numeroase planete și galaxii splendide și demne de explorat cu ajutorul navei tale spațiale și echipamentului tău de întreținere al vieții.

Este un video game care include tema de explorare, de supraviețuire și de acțiune într-o lume enormă, plină de posibilități. 

Text de DENISA BĂDESCU | Lifestyle

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută