Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 06/10/2023
Film

PREMIERĂ | „Norocul prostului” sau cum să faci bani rapid și neașteptat

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii PREMIERĂ | „Norocul prostului” sau cum să faci bani rapid și neașteptat Share PREMIERĂ | „Norocul prostului” sau cum să faci bani rapid și neașteptat
Norocul Prostului/ Dumb Money sau cum să faci bani rapid și neașteptat


„Norocul prostului” / „Dumb Money ” sau cum să faci bani rapid și neașteptat

Chiar dacă ultima peliculă a lui Craig Gillespie nu îl are pe DiCaprio în centrul acțiunii, Dumb Money (Norocul prostului) tot pe Wall Street se petrece și tot despre cum poți câștiga sau pierde bani rapid este.

Ca să vedem ce deosebiri are Dumb Money față de The Wolf of Wall Street, nu trebuie decât să vă povestim despre ce este filmul.

Astfel, Keith Gill (Paul Dano) sau Roaring Kitty, aliasul său de pe Reddit, este o personalitate relativ necunoscută pe platformă și reușește să atragă faima și atenția utilizatorilor când a efectuat o „strângere scurtă”(short squeze) împotriva GameStop, un magazin de jocuri video.

Norocul Prostului/ Dumb Money sau cum să faci bani rapid și neașteptat

Cel mai simplu mod de a explica o „strângere scurtă” este faptul că marii investitori pierd bani în momentul în care se investește în acțiuni care au cota de piață mică, întrucât crește rata de cumpărare a acestora, lucru pe care Keith l-a reușit când și-a convins adepții comunității online să cumpere acțiuni la GameStop.

Acum, că l-am cunoscut pe Keith, este momentul să întâlnim și celelalte personaje:

Norocul Prostului/ Dumb Money sau cum să faci bani rapid și neașteptat

Caroline (Shailene Woodley), soția lui Keith, care se străduiește să aibă grijă de copilul lor, Kevin (Pete Davidson) – fratele lui Keith, căruia nu îi vine să creadă cum de fratele său a ajuns multi-milionar peste noapte, o asistentă medicală, pe nume Jenny (America Ferrera), un funcționar al GameStop, Marcus (Anthony Ramos), doi studenți, Harmony (Talia Ryder) și Riri (Myha’la Herrold).

Povestea din spatele peliculei este bazată pe întâmplări reale, iar producția a început în ianuarie 2021, când acestea aveau loc… astfel că, pentru a se păstra autenticitatea întâmplărilor, numele companiei GameStop a fost păstrat în ambele situații.

Pelicula are la bază și cartea lui Ben Mezrich, The Antisocial Network.

Norocul Prostului/ Dumb Money sau cum să faci bani rapid și neașteptat

Graig Gillespie „joacă” rolul de regizor și producător, iar în portofoliul său se numără creații precum Lars and the Real Girl, Fright Night și I, Tonya, iar din distribuție fac parte vedete precum Seth Rogen, Sebastian Stan sau Vincent D’Onofrio.

Norocul Prostului/ Dumb Money sau cum să faci bani rapid și neașteptat

În poziția de scenariști îi regăsim pe Rebecca Angelo și Lauren Schuker Blum, care au mai lucrat împreună la serialul Orange is the New Black.

Norocul prostului a avut premiera la Festivalul Internațional de Film din Toronto, iar în cinematografele noastre va putea fi vizionat începând cu 6 octombrie 2023 și, spre deosebire de Keith, nu vă trebuie niciun fel de noroc chior pentru a-l putea viziona.

Text de Iuliana Ciocîrlan | Premiere | Recomandări

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută