Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2023
Junior Artă & Cultură / Carte

O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera Share O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera
O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera


O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera

Cum să fii mai isteț decât regele?

Colecția Frontiera Clasic a Editurii Frontiera le propune cititorilor săi antologii nobile de povești culese din tradiții și spații diverse. Fie că vorbim de povești culte, basme, fabule sau ghicitori, acestea se caracterizează prin eleganța cu care tratează sufletul omenesc.

Editura Frontiera anunță apariția unui nou titlu din această colecție, ,,Mai isteț decât regele”, cea mai recentă carte publicată, constituind o selecție de povești-ghicitori de dezlegat pentru a putea fi înțelese. Cu povestiri adunate de autorul american George Shannon și ilustrate de artistul român Eugen Berlo, volumul se adresează copiilor, dar și celor mari, căci rezolvarea situațiilor complicate din fiecare poveste cere multă perspicacitate. 

O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera

Poveștile sunt scrise într-o cheie enigmatică, cu personaje excentrice, farsori și bufoni,  toate având un mister care trebuie rezolvat pentru a afla sfârșitul întâmplărilor. Care au fost cele trei cuvinte care l-au scăpat pe Nastratin de spânzurătoare? Cum poți micșora o linie fără să o ștergi? Sau cum poți face un hoț să se dea de gol singur? Iată câteva dintre întrebările cărora cititorii trebuie să le găsească răspuns.

Ilustrațiile ediției românești sunt realizate de Eugen Berlo care, inspirat de simplitatea desenelor rupestre, poate la fel de vechi ca poveștile din carte, ne propune imagini care evocă personaje dintr-o bucată, desenate în linii naive, ca de o mână de copil. Este un univers vizual presărat cu simboluri matematice și hieroglife, seducător prin misterele, ghicitorile și puzzle-urile pe care ni le pune înainte.

Cartea este recomandată copiilor de peste 7 ani și poate fi achiziționată la prețul de 45 de lei de pe site-ul editurii și din librăriile partenere.

 

O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera

Booktrailer

Despre autor

George Shannon este un autor american îndrăgostit de poveștile pentru copii, pe care le consideră o formă de artă stilizată, asemenea haiku-urilor sau sculpturii. Are o experiență îndelungată de bibliotecar și povestitor, pe care a fructificat-o în cele peste 40 de cărți scrise pentru copii. 

Despre ilustrator

Eugen Berlo a studiat matematica și arhitectura și are o susținută activitate de pictor și sculptor. Artistul a mai ilustrat pentru Editura Frontiera cărțile “Spre Polul Sud” de Emil Racoviță și “Străbunicul meu, Emil Racoviță” de Andreia Petcu.

Despre editură

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ pentru autorii și ilustratorii români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută