Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/10/2023
Festival Film

FESTIVAL | DRACULA FILM FESTIVAL 2023 – Motive pentru un city break la Braşov

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii FESTIVAL | DRACULA FILM FESTIVAL 2023 – Motive pentru un city break la Braşov Share FESTIVAL | DRACULA FILM FESTIVAL 2023 – Motive pentru un city break la Braşov
dracula film festival 2023


DRACULA FILM FESTIVAL 2023 | Spaţiul de întâlnire a pasionaţilor de Fantasy & Horror

Festivalul internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival (25-29 octombrie 2023), propune anul acesta publicului o ediţie foarte bogată în experienţe cinematografice inedite, premiere europene, întâlniri cu autori ai filmelor, concerte, lansări de carte şi panel-uri.

Cu o tradiţie anuală neîntreruptă în a oferi cinefililor acces direct la o mare varietate de forme de expresie ale fanteziei, de la film de artă şi documentar până la Thriller, SF sau Horror, DFF îşi propune să justifice, prin diversitatea experienţelor oferite publicului, includerea în 2021 pe lista celor mai importante 50 de festivaluri de gen din lume, top realizat de către Dread Central.

Citește și:

În afară de avanpremiere, precum Five Nights at Freddy’s, şi a filmelor din competiţii, toate prezentate în premieră naţională sau chiar europeană, programul conţine inclusiv aniversări ale unor filme-cult, precum Torso (1973), al lui Sergio Martino, considerat primul Slasher din istoria cinematografiei, sau SF-ul regizat de Enzo G. Castellari, Warriors of the Wasteland (1983), la care se adaugă clasicele Faust (1926, r: F.W. Murnau) şi Dracula (1931, r: Tod Browning), ce stau la baza cine-concertelor susţinute live la Braşov de către artistul mexican de electronică Murcof şi, respectiv, reputatul chitarist italian Massimo Zamboni.

Proiecţii-eveniment

Dracula-Film-Festival-2023-Post-Mortem-Peter-Bergendy

Propunerea Ungariei la Oscar în 2022, Post Mortem este un Mystery-Thriller cu accente Horror a cărui acţiune se petrece la finele WWI, într-un cătun bântuit, cu populaţia aproape decimată de gripa spaniolă.

Autorul filmului, multipremiatul regizor Peter Bergendy, va fi la Braşov pentru a da detalii spectatorilor despre cum a gândit această poveste impresionantă.

În premieră, cineasta franceză Aurélia Mengin (Fornacis), prezentă la rândul ei în DFF, va comenta cel mai nou lungmetraj pe care îl semnează, Scarlet Blue, o Mystery-Drama cu o estetică aparte, despre o tânără depresivă ce descoperă sub hipnoză un secret sumbru de familie.

Dracula-Film-Festival-2023_Scarlet-Blue-Aurelia-Mehgin
Scarlet Blue, r. Aurelia Mengin

Competiția 10 lungmetraje must see

În competiţie, toate cele 10 lungmetraje sunt must see-uri, pentru că baleiază între Found footage-Horror (Puzzle Box, UK) şi Fantasy romantic (Halfway Home, Ungaria), cu trecere prin SF-Drama (The Founder Effect, Canada), comedie neagră (Oregano: The Failure Family, Argentina) şi Slasher-Horror (Behave, UK).

DRACULA FILM FESTIVAL - Spaţiul de întâlnire al pasionaţilor de Fantasy & Horror
DFF 2023 afiș oficial

Concluzia?

Un city break la Braşov având ca ţintă Dracula Film Festival poate deveni o experienţă realmente memorabilă pentru iubitorii de poveşti cinematografice… fantastice.

Text de Ioan Big | Festivaluri | Recomandări

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută