Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/10/2023
Muzică

SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în octombrie…

Eusebiu Tudoroiu De Eusebiu Tudoroiu
Comentarii SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în octombrie… Share SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în octombrie…
concerte


Concerte care merită o șansă în octombrie…

După o vară plină de concerte mari, toamna asta pare potrivită amatorilor de experiențe noi. Avem șansa să vedem de la reorchestrări simfonice ale unor trupe sau piese cunoscute la artiști de care poate n-ai auzit, până la musical-uri care țin vie muzica unor artiști de referință. Cert e că a revenit sezonul când ne mutăm înapoi în cele câteva locații indoor din București, în frunte cu Sala Palatului, care devine, cel puțin pentru următoarele câteva luni, punct de întâlnire pentru melomani.

PIAF! The Show marți, 3 octombrie, Sala Palatului

Un musical electrizant venit de pe Broadway, cu Nathalie Lermitte în rolul principal, care ne poartă prin cariera și viața îndrăgitei Édith Piaf, prin piese celebre, precum „La Vie en rose”, „Non, je ne regrette rien” sau „Milord”, într-o scenografie originală și proiecții în premieră ale unor imagini cu artista, nepublicate până în prezent. E printre cele mai de succes spectacole francofone din lume, cu peste 400 de reprezentații, în peste 50 de țări, fiind văzut de peste un milion de spectatori.

Il Volo, miercuri, 4 octombrie, Sala Palatului


Trio-ul care domină industria pop-opera din lume de peste 10 ani revine la București. Au cântat pentru milioane de spectatori în sute de concerte, din peste 200 de orașe, inclusiv pe scene importante, precum Royal Albert Hall, Londra, Radio City Music Hall din New York sau Arena di Verona, în Italia. Misiunea lor e să răspândească frumusețea muzicii clasice, a operei și a belcanto-ului italian, încercând să atragă lumea, în special generațiile tinere, înapoi către ele. Au câștigat Sanremo, au cinci albume de studio și două nominalizări la Premiile Grammy.

ABBA Symphonic Tribute Show, duminică, 8 octombrie, Sala Palatului


Spectacolul sărbătorește a 50-a aniversare a uneia dintre trupele care a reușit să schimbe semnificativ istoria internațională a muzicii. Show-ul electrizant, puternic și emoționant a traversat Europa, cu săli sold-out, ovații și recenzii pozitive. Au existat sute de proiecte tribut pentru Abba, însă acesta nu doar că aduce o orchestră de peste 25 de muzicieni pe scenă, dar încearcă să întregească atmosfera prin costumele caracteristice trupei, proiecții, dans, voie bună și un lineup de zile mari.

Enrico Macias, vineri, 20 octombrie, Sala Palatului


Enrico Macias promite să aducă la București un show cu ritmuri mediteraneene, plin de energie și bună dispoziție, care să facă o trecere în revistă prin cariera sa. Fostul discipol al lui Raymond Leyris, maestrul muzicii arabo-andaluze, e considerat cântărețul păcii și al prieteniei între popoare, fiind numit „Ambasador al păcii”, în 1997, de fostul secretar general ONU. Pentru că Enrico Macias este un om solar, care reunește în cântecele sale tot ce este pozitiv în ființa umană, melodiile sale purtând un mesaj de speranță și toleranță.

Citește mai multe articole din MUZICĂ.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută