Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2023
Viața Orașului Artă & Cultură / Art Expo

A doua expoziție personală a Simonei Tudose în Cluj-Napoca

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii A doua expoziție personală a Simonei Tudose în Cluj-Napoca Share A doua expoziție personală a Simonei Tudose în Cluj-Napoca
A doua expoziție personală a Simonei Tudose în Cluj-Napoca


„In This Embrace of Yours, I’ll Only Find the Unwillingness to Hear”, a doua expoziție personală a Simonei Tudose în Cluj-Napoca, este organizată de către Institutul Francez din Cluj-Napoca și găzduită de spațiul de expresie contemporană La Cave de pe strada IIC Brătianu nr.22.

“In This Embrace of Yours,

I’ll Only Find the Unwillingness to Hear”

Artist: Simona Tudose, Curator: Xenia Tinca

La Cave, Institutul Francez Cluj-Napoca

Curatoriată de Xenia Tinca, expoziția va prezenta publicului cele mai recente lucrări ale artistei și va putea fi vizitată între 28 septembrie și 13 octombrie, vernisajul având loc în data de 28 septembrie, începând cu ora 18. Programul de vizitare va fi de luni până vineri, între orele 10 – 17.

„In This Embrace of Yours, I’ll Only Find the Unwillingness to Hear” face parte din seria de 10 proiecte expoziționale selectate de către Xenia Tinca în cadrul apelului la proiecte artistice pentru La Cave.

Seria de lucrări ale Simonei Tudose pornește de la speculații comune asupra conceptelor de iubire ca ideal intangibil, de deformare a polarităților feminin – masculin în spațiul consumerist, de idolatrizare a victimizării și de instrumentalizare a iubirii în social media. Lucrările expuse atrag atenția asupra realității sumbre a unei societăți în care dorințele și așteptările relaționale și emoționale sunt adesea manifestate exagerat, paroxistic, iar comunicarea în sfera relațiilor amoroase este fie excesiv filtrată, fie superficială.

A doua expoziție personală a Simonei Tudose în Cluj-Napoca

Seria “Rules to Follow for Loveless Interactions”, începută in 2022, constituie un ghid de reguli si constatări, implicând adevăruri nerostite și adresate de către artistă tinerilor, cu referire la interacțiunea comunicațională dintre sexe, în prezent defectuoasă și influențată de prejudecăți de gen. Prin lucrări ce utilizează text, folosind cuvinte cu conotație negativă și potențial satiric, această serie pune în lumină lipsa de respect si reciprocitate cu care se confruntă adesea personajele feninine contemporane, observabile mai ales în modurile de afișare a relațiilor în spațiul online.

Dorințele individului contemporan ce fac parte din sfera romantică ajung să fie intangibile, deformate sau deturnate de suprasaturația senzorială și informațională a spațiului public contemporan: aceasta este ipoteza principală care circumscrie lucrările recente ale Simonei Tudose. Totodată ele ilustrează, deși atractive și spectaculoase vizual, persistența stereotipurilor și prejudecăților asupra femeii, ca ființă, idee, obiect si victimă.

Cu tonuri neon, aducând aminte de reclame luminoase prin inserțiile de cabluri LED ce “taie” pe diagonală personajele centrale, unele lucrări invocă ideea de suferință, de durere provocată de săgetare și sunt concepute ca întrupări ale contrastelor, uneori dificil perceptibile ca atare, dintre superficial și spectaculos, dintre atractiv și dureros, dintre dorință și intangibilitate.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută