Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/09/2023
Lifestyle

Croitoria… de ce să lași timpul să se scurgă, în loc să descoperi o nouă pasiune?

Baicu Bianca De Baicu Bianca
Comentarii Croitoria… de ce să lași timpul să se scurgă, în loc să descoperi o nouă pasiune? Share Croitoria… de ce să lași timpul să se scurgă, în loc să descoperi o nouă pasiune?
croitoria 10 pasi


Croitoria… de ce să lași timpul să se scurgă, în loc să descoperi o nouă pasiune?

Primul pas de urmat în această călătorie de redescoperire, constă în renunțarea la orele neproductive petrecute pe telefon.

Acum putem spune că urmează partea interesantă, să descoperi ce îți place să faci cu adevărat.

Ai o înclinație către pictură? Mergi direct să îți cauți o pânză și un set de pensule.

Îți place să gătești și să îi faci fericiți pe cei dragi? Dă o fugă la primul magazin ce îți iese în cale și cumpără câteva ingrediente, iar dacă te trezești brusc în fața oglinzii încercând să modifici și să personalizezi diferite ținute, pune mâna pe un ac și o ață, după care lasă-te purtat de val.

Totuși, pentru acest hobby vei avea nevoie de câteva sfaturi, dar și de mici detalii pe care probabil ai vrea să le cunoști dinainte.

Top 10 lucruri de care trebuie să ții cont:

croitoria 10 pasi
Photo by cottonbro studio
  1. Alegerea mașinii de cusut potrivite. Atunci când optăm pentru mașina ideală, trebuie să ținem cont de funcțiile pe care aceasta le îndeplinește, în realizarea detaliilor pe care ni le dorim. Nu este necesar ca aparatura să fie de ultimă generație, însă trebuie să execute strictul necesar, prețul fiind unul de mijloc, mai accesibil.
  2. Realizarea cusăturilor esențiale. Pentru ca ulterior să realizezi ținutele la care visezi de ceva timp, este nevoie să cunoști cusăturile de bază. Cu toate că hainele tale vor fi cârpite cu ajutor mașinii de cusut, piesele se vor realiza pe parcurs, acestea fiind înseilate manual.
  3. Selecționarea ustensilelor. Fiind un simplu novice, nu vei avea nevoie de prea multe obiecte, însă există un set de ustensile fără de care nu poți croi, precum: cretă pentru schițat, foarfecă, ace de diferite dimensiuni, perniță pentru ace, centimetru, bolduri și ace de siguranță.
  4. Materialele de sacrificiu. Cel puțin pentru începutul carierei tale de croitor, vei avea nevoie de numeroase materiale pe care să poți exersa cusături și diverse piese. Indiferent ce găsesești în materie de țesături, cu siguranță o să îți fie de folos, așa că nimic nu trebuie aruncat. 
  5. Croirea tiparelor. Ținutele se confecționează conform unui calapod, cu ajutorul tiparelor. Ce sunt tiparele mai exact..? Sunt diferite materiale, atât textile, ca de exemplu pânza,  ori chiar bucăți de carton, decupate pentru o anumită mărime, cu ajutorul cărora se croiesc piesele de vestimentație.

croitoria 10 pasi

Lăsând deoparte detaliile tehnice, în continuare urmează să prezint câteva detalii de care trebuie să ții cont și pe care trebuie să le cunoști încă de la început.

  1. Exces de curățenie la locul faptei. Ești obișnuit să faci curățenie la câteva zile, fie că dai cu aspiratorul sau cu mătura, însă o dată ce îți instalezi mașina de cusut pe masă, fii convins că va fi o necesitate să cureți mai des. În caz contrar, toate ațele vor fi împrăștiate, mai ales pe haine, devenind niște detalii de decor.
  2. Conviețuirea alături de colocatari. Deși poate că nu ai luat în calcul acest mic detaliu, acum trebuie să te gândești și la el, în special dacă stai la bloc. Din cauza faptului că mașina de cusut este zgomotoasă, poate deveni o problemă pentru vecinii tăi, așa că tot ceea ce trebuie să faci, este să ții cont de orele de liniște.
  3. Lumina optimă. Pentru a scade riscul de a-ți strica vederea, cel mai bine este să te orientezi la un spațiu cât mai ofertant în lumină naturală, privind amplasarea mașinii de cusut.
  4. „Dovezile muncii”. După ore îndelungate de croit și cârpit, cu siguranță vor apărea  mici semne cât și urmele acelor de cusut, pe mâini, drept dovadă a muncii depuse. Cu alte cuvinte, mâinile tale vor împrumuta rolul perniței de ace.
  5. Croiul perfect. Nu în ultimul rând, drept răsplată a muncii, vor apărea ținutele pe care tocmai tu le-ai croit. Avantajul de a-ți face de unul singur haine, constă în faptul că acestea ți se vor potrivi „ca o mănușă”, cambrate pe corpul tău. De asemenea, ai beneficiul de a da frâu liber imaginației și de pune în practică absolut orice model îți trece prin cap.

croitoria 10 pasi

Acestea fiind spuse, dacă simți o atracție față de croitorie, prin prisma informațiilor menționate mai sus, poți da startul unui nou hobby.

Text de BIANCA BAICU

Cover Photo by Pixabay

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută