Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2023
Lifestyle

Tot ce trebuie să știi despre SABOTAGE 2023!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Tot ce trebuie să știi despre SABOTAGE 2023! Share Tot ce trebuie să știi despre SABOTAGE 2023!
Tot ce trebuie să știi despre SABOTAGE 2023!


În acest weekend, 22-24 septembrie, Timișoara găzduiește cea de-a zecea ediție a SABOTAGE Festival.

Evenimentul debutează vineri, începând cu ora 17:00, la locația MultipleXity, situată pe strada Take Ionescu nr. 81. După ora 23:00, atmosfera se mută la Escape Underground Hub, pe strada Gheorghe Lazăr nr. 26.

SABOTAGE X aduce pe scenă artiști de talie internațională, printre care se numără Anthony Rother (electro hybrid), Broken English Club (live), Byetone (av/live), Cardinal & Nun (live), Filip Xavi, Iron Lang (live), Kyoka (live), Mieko Suzuki (live), Shifted, SØS Gunver Ryberg (live), Years of Denial (live), și Phasing Waves (live): Ricky Van Broekhoven & Albert Van Abbe. Festivalul este susținut de artiștii locali — Mi-tzu, Riot199 și Alur Duvaal.

Programul de la MultipleXity include spectacole live cu instrumente analogice și proiecții video, toate completate de instalații interactive. Instalațiile artistice sunt prezentate de Ricky Van Broekhoven și Albert Van Abbe din Olanda, Vlad Cadar din Timișoara, Laura Bulbasa și Toma Barbulescu din Cluj-Napoca. În plus, festivalul găzduiește un târg de viniluri și un pop-up corner cu designeri locali.

Unul din momentele de vârf ale festivalului este Phasing Waves, un proiect colaborativ al lui Ricky Van Broekhoven și Albert Van Abbe, care promite să transporte auditoriul într-o interpretare live care depășește limitele cotidianului. Phasing Waves reprezintă un instrument hibrid audio-vizual și o instalație care are la bază un principiu de fizică. Acest instrument generează modele de schimbare prin intermediul unui fir flexibil, ancorat la ambele capete, care se alinieză cu sunetul și cu secvențele de lumini intermitente.

Instalația “BOX”, propusă de Vlad Cadar, aduce în discuție modul în care tehnologia și informațiile influențează și afectează oamenii. Această instalație încurajează vizitatorii să ia o pauză de la agitația și stresul informațional, să reflecte asupra modului în care sunt expuși la informații și să înțeleagă importanța de a filtra și verifica informațiile pe care le primesc.

“MovingLight” este o instalație de artă interactivă în care publicul devine artist prin crearea formelor, simbolurilor, imaginilor și a altor opere fantastice folosind tehnica “light painting” (pictura cu lumina).

Instalația “Howling Light” propune explorarea unei relații sinestezice între sunet și imagine prin interacțiunea dintre sunetul vocii umane, captat prin microfon și imaginile proiectate în funcție de caracteristicile vocii. Ambientul în care are loc această interacțiune contribuie la caracterul performativ al instalației.

La Escape Underground Hub, distracția se desfășoară pe parcursul nopților de vineri și sâmbătă, în sunetele selecțiilor de DJ. Abonamentele presale pentru SABOTAGE 2023 sunt disponibile la doar 100 de lei pe platforma Kompostor. După această perioadă, prețul unui abonament va crește la 120 de lei, în timp ce un bilet de o zi va fi disponibil la 50 de lei. Atât abonamentele, cât și biletele acoperă accesul la ambele locații ale festivalului.

Tot ce trebuie să știi despre SABOTAGE 2023!

Proiectul face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută