Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 18/09/2023
Film

PREMIERĂ | „Talk to Me”, un debut în cinematografie cel puțin suprinzător

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii PREMIERĂ | „Talk to Me”, un debut în cinematografie cel puțin suprinzător Share PREMIERĂ | „Talk to Me”, un debut în cinematografie cel puțin suprinzător
Talk to Me


Toamna aceasta începe în mare forță pentru fanii genului Horror. Avem parte de un debut incredibil de atmosferic și convingător al fraților australieni Danny și Michael Philippou, celebri pe YouTube pentru conținutul lor de tip „live-action combat videos”. Vorbește cu mine/ Talk to Me este horror-ul care vă va ridica fiori pe șira spinării în sălile de cinema, începând cu 22 septembrie.


Cu un buget modest, producția acestui film a reușit să cucerească box office-ul chiar din primul weekend de lansare. În numai câteva zile, Vorbește cu mine/ Talk to Me a obținut 10 milioane de dolari din încasări, după difuzarea în 2.340 de cinematografe din SUA. Succesul său s-a dovedit a fi atât de impresionant încât a depășit așteptările distribuitorului și a stabilit un al doilea record de încasări pentru compania A24, cunoscută anterior pentru succesul său cu filmul Hereditary.

PREMIERĂ | „Talk to Me”, un debut în cinematografie cel puțin suprinzător

Povestea fraților Philippou urmărește un grup de tineri din Adelaide care descoperă o mână îmbălsămată cu puteri nebănuite. Mia (Sophie Wilde), o adolescentă de 17 ani, care încă poartă povara durerii provocate de pierderea mamei sale, se alătură acestui grup prin intermediul prietenei sale, Jade. Însă ceea ce părea a fi o curiozitate inofensivă se transformă rapid într-o obsesie înfricoșătoare pentru Mia.

PREMIERĂ | „Talk to Me”, un debut în cinematografie cel puțin suprinzător

În Sunday Times curg review-urile pozitive, fiind supranumit un Blair Witch Project al zilelor noastre, în timp ce Chicago Tribune laudă incisivitatea și persuasiunea actorilor care interpretează personajele principale. „Deși se bazează pe figuri de stil familiare și convenții stilistice, un scenariu devastator și o distribuție carismatică (în frunte cu Sophie Wilde) fac din Talk To Me o poveste terifiantă și de o durere sfâșietoare”, spune publicația americană AV Club.

PREMIERĂ | „Talk to Me”, un debut în cinematografie cel puțin suprinzător

Gemenii Danny și Michael Philippou sunt deținătorii canalelor de YouTube RackaRacka și Left on Red. RackaRacka a câștigat numeroase premii, printre care Best International Channel Streamy Award, Best Overall la Online Video Awards și AACTA Award pentru Best Web Show. Ne bucurăm să aflăm că genul Horror continuă să fie o zonă foarte ofertantă pentru noi talente sau în curs de dezvoltare, care vin cu o viziune proaspătă și actuală. Rămâne de văzut în ce măsură această poveste ne va urmări mult timp după ce vom părăsi sala de cinema…

» Text de DELIA MITRACHE

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.