Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/09/2023
Film

PREMIERĂ | „A Haunting in Venice”

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii PREMIERĂ | „A Haunting in Venice” Share PREMIERĂ | „A Haunting in Venice”
A Haunting in Venice


A Haunting in Venice / Bânduind prin Veneția

Agatha Christie cu fantome

Pe 15 septembrie 2023, Kenneth Branagh îl readuce pe marele ecran pe detectivul Hercule Poirot în adaptarea cinematografică a cărții „Hallowe’en Party” („Petrecere de Halloween”), a Agathei Christie, doar că, de această dată, Branagh, care este și regizor, și producător, alături de Michael Green (scenarist) au ales să modifice ceva mai mult povestea din roman și au mutat acțiunea din Marea Britanie în Veneția, plus că au adăugat și un twist supranatural, în care pare că fantomele se joacă cu mințile și viețile celor care se trezesc captivi într-un palazzo venețian.

Este Ajunul Halloweenului într-o Veneție destul de sinistră…

În această a treia adaptare a lui Branagh a unui roman de Christie, este Ajunul Halloweenului într-o Veneție destul de sinistră, din anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, unde locuiește acum celebrul detectiv Hercule Poirot (Kenneth Branagh), pensionat și trăind într-un exil autoimpus.

A Haunting in Venice

Experiențele sale în domeniul investigațiilor criminale și faptul că a văzut ce e mai rău în omenire prin intermediul unui alt război l-au făcut să renunțe. Acum, el își petrece timpul făcând tot ce poate pentru a evita să se gândească la crimă. Dar, desigur, crima vine la el.

A Haunting in Venice

Se întâmplă atunci când Poirot primește vizita unei vechi prietene care are ceva ce trebuie neapărat să-i arate și promite că nu este o crimă. Ea vrea ca el să i se alăture la o ședință de spiritism și să o ajute să demonstreze că nimic de acolo nu este real.

A Haunting in Venice

Poirot se simte intrigat și acceptă să participe la eveniment într-un palat în ruină, despre care se spune și că e bântuit, fiind deținut de faimoasa cântăreață de operă Rowena Drake (Kelly Reilly). Când unul dintre invitați este ucis, toți cei prezenți sunt considerați suspecți, împingându-l încă o dată pe detectivul belgian în macabrul joc al umbrelor și secretelor.

A Haunting in Venice

Întocmai ca toate filmele din această franciză, „A Haunting in Venice” are o distribuție de excepție

Actori extraordinari precum: Kelly Reilly, Kenneth Branagh, Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Tina Fey, alcătuiesc distribuția acestui film.

A Haunting in Venice

A Haunting in Venice

A Haunting in Venice

Aceasta din urmă o interpretează pe Ariadne Oliver, o celebră scriitoare de romane polițiste și o veche prietenă a lui Hercule Poirot, dar și un personaj care se bazează în mare măsură pe Agatha Christie (de altfel, apare în șase cărți ale autoarei).

Întreaga poveste, ce va fi spusă pe marele ecran din 15 septembrie, este un mix de thriller și film de groază care-i va face pe spectatori să se îndoiască de ce se ascunde în spatele fiecărei umbre, iar pe Poirot să își pună la îndoială propria sănătate mintală.

Text de Gruia Dragomir | Premiere | Filme | Recomandări

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută