Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2023
Lifestyle

Top 4 îmbunătăţiri pe care le poţi aduce casei tale şi care îşi vor merita investiţia

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Top 4 îmbunătăţiri pe care le poţi aduce casei tale şi care îşi vor merita investiţia Share Top 4 îmbunătăţiri pe care le poţi aduce casei tale şi care îşi vor merita investiţia
renovarea casei


Dacă eşti în căutarea unui proiect de îmbunătăţire a casei care să aducă o schimbare notabilă, nu este nevoie de reparaţii capitale. Citeşte mai jos care sunt acele îmbunătăţiri care, pe lângă o schimbare benefică a imaginii casei, se dovedesc a fi investiții inteligente pe termen mediu şi lung. 

Indiferent dacă vrei să îţi vinzi locuinţa sau doar îţi doreşti să-i adaugi valoare şi un aer fresh, poţi să-i aduci o serie de îmbunătăţiri. De la living, la bucătărie, baie şi chiar spaţii nefolosite, există numeroase proiecte care vor spori valoarea casei tale. Aşadar, iată câteva din cele mai interesante îmbunătăţiri pentru casă pe care şi tu le poţi aduce locuinţei tale:

1. Sursa de încălzire

Majoritatea caselor sunt încălzite cu ajutorul unei centrale electrice, pe gaz sau cu lemne. În ultimii ani, cu ajutorul numeroaselor programe naţionale, tot mai mulţi români au apelat la modalităţi mai economice şi prietenoase cu mediul înconjurător. În topul sistemelor ecologice de încălzire se află centrala termică alimentată cu peleţi, încălzirea prin plintă, pompa de căldură şi panourile solare. Un panou solar apa calda poate fi folosit chiar şi împreună cu o centrală termică, prelungind viaţa acesteia şi reducând costurile. 

2. Împrospătarea culorii pereţilor 

Una din cele mai simple modalităţi de a aduce o schimbare majoră casei tale este de a împrospăta culoarea pereţilor. Ba, mai mult, există acum pe piaţa inclusiv kit-uri pentru repararea micilor imperfecţiuni, pe care le poate aplica oricine, nefiind necesară contractarea unui meseriaş. Astfel, dacă există găuri inestetice în pereţi, rămase de la tablouri sau obiecte de mobilier mai vechi, umple-le cu ajutorul kit-ului. Ulterior, poţi reîmprospăta sau chiar schimba culoarea pereților. 

Dacă pereţii tăi sunt albi, poţi aduce un plus de culoare cu ajutorul vopselei şi, chiar şi în acest caz, nu ai nevoie neapărat de serviciile unui specialist. În magazinele de specialitate vei găsi toate produsele de care ai nevoie şi vei primi şi sfaturile angajaţilor, care îţi vor fi cu siguranţă de ajutor. În plus, în mediul online există numeroase tutoriale din care te poţi inspira. 

3. Schimbarea pardoselii

Dacă te-ai săturat de modelul vechi de parchet laminat, schimbarea acestuia nu implică neapărat un mare deranj. Fie apelezi la o companie care comercializează parchet şi oferă servicii de montaj, fie poţi achiziţiona modelul dorit de la un magazin (fizic sau online) de specialitate şi, separat, să angajezi un meşter care să îl monteze. Persoanele cu îndeletniciri tehnice pot chiar încerca să-l monteze singure. 

În schimb, atunci când vine vorba despre schimbarea gresiei, lucrurile se complică. Deşi costurile nu sunt neapărat semnificative, această schimbare ar implica transformarea încăperii respective într-un şantier. O soluţie mult mai simplă şi practică este folosirea unei vopsele speciale pentru gresie pe care o poţi găsi în magazinele de specialitate. Cu ajutorul unei pensule, poţi schimba radical culoarea gresiei vechi, folosind mai multe straturi de vopsea. Din fericire, pentru această operaţiune nu ai nevoie de serviciile unui specialist, aşa că vei avea de acoperit doar costurile materiei prime.

4. Folosirea spaţiilor neutilizate

De la crearea unui birou acasă, până la adăugarea unor soluţii de depozitare extrem de necesare, transformarea spaţiilor neutilizate în unele funcţionale este o decizie inteligentă care îţi va simplifica viaţa. Când vei face aceste schimbări, trebuie să ţii cont de un singur lucru important: încearcă să amplifici, pe cât de mult se poate, lumina naturală sau artificială a zonei respective. Acesta este secretul designerilor de interior pentru ca transformarea unui spaţiu mic, deseori neglijat, să fie una de succes. 

Pentru ca sentimentul profund de confort să existe, amenajarea casei trebuie să fie o extensie a personalităţii tale. Vezi care din sfaturile de mai sus îţi surâd şi fă schimbarea necesară pentru a te bucura pe deplin de căminul tău. 

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută