Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/08/2023
Lifestyle

Arată-mi cum zâmbești ca să-ți spun cât trăiești + 6 mituri despre albirea dentară

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Arată-mi cum zâmbești ca să-ți spun cât trăiești + 6 mituri despre albirea dentară Share Arată-mi cum zâmbești ca să-ți spun cât trăiești + 6 mituri despre albirea dentară
Arată-mi cum zâmbești ca să-ți spun cât trăiești + 6 mituri despre albirea dentară


Există legătură între intensitatea unui zâmbete și durata vieții? S-au întrebat cu mai mulți ani în urmă cercetătorii și au examinat relația dintre intensitatea zâmbetului în fotografii și longevitatea vieții subiecților.

Arată-mi cum zâmbești ca să-ți spun cât trăiești + 6 mituri despre albirea dentară

Astfel, cercetătorii au analizat fotografii de grup din anuarul unui colegiu din 1950 și au evaluat intensitatea zâmbetului subiecților. Ulterior, au comparat aceste date cu durata de viață a subiecților.

Rezultatele, publicate în Psychological Science, sugerează că persoanele cu zâmbete mai intense în fotografii au avut tendința de a trăi mai mult în comparație cu cele cu zâmbete mai puțin intense. Bineînțeles, studiul a luat în considerare și variabile precum starea civilă, drumul profesional și statutul socio-economic, dar concluziile au sugerat o potențială legătură între zâmbetele largi din fotografii și beneficiile pentru sănătatea mintală și fizică pe termen lung.

Revenind pe plan local, recent, DentalMall.ro, furnizor de consumabile pentru cabinete stomatologice și persoane fizice și distribuitor al brandului de sisteme de albire Opalescence, a demarat un sondaj online prin care să afle care sunt, în opinia respondentelor, atributele unui zâmbet frumos.

Aproape în unanimitate, participantele la sondaj consideră că zâmbetul influențează starea de spirit (98%), în timp ce 93% sunt de părere că zâmbetul poate spori în foarte mare măsură nivelul încrederii în sine. 6 din 10 femei nu sunt însă mulțumite de nuanța dinților, iar mai mult de jumătate (63%) și-au albit dinții sau iau în calcul o asemenea procedură.

Întrebate care este primul lucru pe care îl observă atunci când se întâlnesc pentru prima dată cu cineva, 77% dintre respondente au răspuns „expresia facială, respectiv zâmbetul”, în timp ce 12% remarcă „vestimentația”. Totodată, când vine vorba de cât de important este un zâmbet alb și strălucitor pentru a avea un aspect fotogenic în fotografii, 88% dintre femei consideră că este important și foarte important, în timp ce 12% consideră că un zâmbetul alb este puțin sau deloc important pentru aspectul fotogenic în fotografii.

Totodată, potrivit sondajului demarat de DentalMall.ro, 6 femei din 10 nu sunt mulțumite de nuanța actuală a dinților. Dacă 35% dintre participantele la sondaj sunt decise să-și albească dinții, 28% încă studiază dacă să apeleze la această procedură, în timp ce un sfert dintre respondente și-au albit dinții cel puțin o dată.

În ceea ce privește cele mai comune mituri și prejudecăți care circulă despre albirea dentară, 40% dintre participantele la sondaj au răspuns că cel mai adesea au auzit că „albirea este scumpă”, un procent similar au indicat ca prejudecată „albirea dentară este periculoasă”, în timp ce un sfert dintre respondente au răspuns „procedura este dureroasă”.

Arată-mi cum zâmbești ca să-ți spun cât trăiești + 6 mituri despre albirea dentară
3D render of a 4.7 oz tube of Sensitivity Relief Opalescence Whitening Toothpaste and its packaging behind.

Adevărurile din spatele miturilor despre albirea dentară

Albirea dentară este, așadar, o procedură populară care vizează îmbunătățirea aspectului zâmbetului și a încrederii în sine. Cu toate acestea, o mulțime de mituri înconjoară acest subiect, iar separarea mitului de adevăr poate fi esențială pentru a face o alegere informată și sănătoasă în ceea ce privește sănătatea dentară.

Astfel, ne propunem să demontăm câteva dintre cele mai răspândite mituri despre albirea dentară.

Mitul 1: Toate metodele de albire sunt la fel de eficiente

Adevăr: Există mai multe metode de albire dentară disponibile, inclusiv albirea profesională la cabinetul dentistului și utilizarea de kituri de albire la domiciliu. Cu toate acestea, eficacitatea poate varia în funcție de metoda aleasă și de concentrația substanțelor active folosite. Albirea profesională, realizată sub supravegherea unui dentist, poate oferi rezultate mai rapide și mai uniforme, datorită concentrației mai mari de substanțe active și tehnologiei avansate utilizate.

În România, cele mai populare produse folosite pentru albire dentară, atât acasă, cât și în cabinetele stomatologice sunt produsele din gama Opalescence, liderul mondial în soluții de albire dentară.

Mitul 2: Albirea deteriorează smalțul dentar în mod inevitabil

Adevăr: Albirea dentară corect efectuată nu trebuie să deterioreze smalțul dentar. Cu toate acestea, este important să respectați instrucțiunile furnizate de dentist sau de producătorul kitului de albire. Utilizarea excesivă sau nerespectarea timpului de aplicare pot duce la sensibilitate temporară sau iritații ale gingiilor, dar aceste efecte sunt, în general, reversibile.

Mitul 3: Produsele naturale sunt la fel de eficiente ca produsele comerciale

Adevăr: Există multe rețete de albire dentară acasă care implică ingrediente naturale precum bicarbonatul de sodiu, cărbunele activat sau coaja de portocală. Cu toate acestea, eficacitatea și siguranța acestor metode nu sunt întotdeauna dovedite științific. Unele pot fi chiar dăunătoare pentru smalțul dentar sau pot agrava sensibilitatea dentară.

Mitul 4: Albirea dentară este permanentă

Adevăr: Rezultatele albirii dentare pot dura diferite perioade de timp, în funcție de obiceiurile personale ale fiecăruia. Consumul regulat de alimente și băuturi care pot pata dinții, precum cafeaua sau vinul roșu, poate reduce durata efectelor albirii. Pentru a menține rezultatele în timp, unele retușuri periodice pot fi necesare.

Mitul 5: Albirea dentară este potrivită pentru toată lumea

Adevăr: Nu toată lumea este un candidat potrivit pentru albirea dentară. Persoanele cu sensibilitate dentară excesivă, carii dentare active sau alte probleme dentare trebuie să consulte un dentist înainte de a începe orice procedură de albire. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite albirea dentară din precauție.

Mitul 6: Cu cât mai des albesc dinții, cu atât vor fi mai albi

Adevăr: Excesul de albire poate duce la sensibilitate dentară și la deteriorarea smalțului. Este important să urmați recomandările profesionale cu privire la frecvența și durata procedurilor de albire. Prea multă albire nu va oferi rezultate mai bune și ar putea avea efecte negative asupra sănătății dentare.

În concluzie, da, albirea dentară este o modalitate eficientă de a vă îmbunătăți zâmbetul, dar este esențial să aveți grijă de sănătatea dentară în procesul de albire. Consultarea unui dentist înainte de a începe orice procedură de albire este întotdeauna recomandată pentru a vă asigura că alegeți cea mai potrivită opțiune.

Arată-mi cum zâmbești ca să-ți spun cât trăiești + 6 mituri despre albirea dentară

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută