Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/08/2023
Lifestyle / Travel

CE LITORAL VIZITĂM? | Destinații de vacanță estivală ce merită încercate

Andrada Dincă De Andrada Dincă
Comentarii CE LITORAL VIZITĂM? | Destinații de vacanță estivală ce merită încercate Share CE LITORAL VIZITĂM? | Destinații de vacanță estivală ce merită încercate
destinatii de vacanta


Destinații de vacanță estivală ce merită încercateAdaugă articol

Schimbările climatice din ultimii ani nu trec neobservate și ne influențează din ce în ce mai mult alegerile pentru vacanță.

Cu toate acestea, un weekend pe litoral, fie el românesc sau nu, rămâne în continuare mult așteptat și plănuit îndeaproape.

Mergem și anul ăsta tot la greci?

Grecia, o țară extrem de frumoasă, de altfel, este în topul preferințelor pentru vacanță cam din Paleolitic încoace, dacă acest lucru ar fi, firește, posibil.

Pentru astăzi, în schimb, propun să o lăsăm de o parte puțin (pe durata acestui articol și cine știe, poate și la vară), sperând ca zeii greci să nu se supere și să ne cruțe vacanța de data asta.

Așadar, vin în continuare cu o mini-serie de recomandări pentru sezonul estival, poate nu e prea târziu să îți modifici itinerariul de vacanță. 

Cipru

destinatii de vacanta

Dacă totuși nu vrei să te îndepărtezi atât de mult de aerul grecesc, Cipru poate fi considerată destinația perfectă.

Nu este o țară ce trebuie imperios necesar să fie vizitată vara, căci temperaturile rămân prietenoase până la finalul lunii octombrie.

destinatii de vacanta

De știut faptul că Cipru se împarte în două părți – cea grecească și cea turcească.

Partea grecească rămâne cea preferată în topul recomandărilor, cea turcească nefiind atât de ofertantă turiștilor. Punctul culminant al țării este Ayia Napa, ce oferă vizitatorilor atât relaxare cât și distracție.

destinatii de vacanta

Pe timp de zi, plajele par rupte din paradis – apă curată, nisip fin, palmieri și peisaje perfecte pentru chenarul de Instagram.

Seara, cluburile sunt principala atracție. Un fel de Centru Vechi bucureștean, varianta exotică și cam luxury… dar nu-ți face griji, prețurile nu intră în categoria „luxury”.

Cu toate acestea, nici orașe precum Paphos, Larnaca, Limasol sau Prodaras – unde găsești cea mai bună înghețată din Cipru – nu se lasă mai prejos, încântându-și turiștii de fiecare dată.

Costa del Sol

destinatii de vacanta

Bienvenido en España!

Costa del Sol înglobează mai multe regiuni, cele mai cunoscute și apreciate fiind Málaga și Marbella.

Málaga este orașul lui Picasso, deci arta se întâlnește la tot pasul, în clădirile impozante dispersate printre palmieri. O găsesc o destinație potrivită atât pentru bronz și cultură.

destinatii de vacanta

Plajele sunt minimaliste, dar aduc un aer de relaxare, modestie, au acea simplitate de lux.

Orașul, în schimb, zumzăie zi și noapte, respirând aer de vacanță. În timp ce Málaga rămâne potrivită pentru aceia ce vor liniște și relaxare, Marbella este mult mai oferantă din punctul de vedere al distracției.

Cluburile insuflă întregului oraș un aer somptuos, având un aspect pe măsură, căci Marbella este cunoscută pentru viața de noapte strălucitoare.

Turiștii, dar și locuitorii din sudul Spaniei se bucură aici de distracția fabuloasă, barurile trendy, muzica live… cam ca într-un serial Netflix cu elita spaniolă, dar fără filtre. 

Dubai

destinatii de vacanta

Multe persoane se feresc de o vacanță în Emirate, considerând-o mult prea scumpă, dat fiind faptul că orașele consacrate inspiră și expiră opulență.

În realitate, însă, o vacanță în Dubai s-a dovedid a fi mai ieftină decât una în New York, Londra sau Singapore. Dubai se impune, se ridică în mijlocul deșertului, aflându-se într-un continuu proces novator.

Dubai Marina este un complex inedit pentru petrecerea timpului liber, oferind vizitatorilor restaurante al fresco, dar și plaje pentru relaxare. Cafenelele elegante și piețele artizanale îmbie, la rândul lor, locul.

destinatii de vacanta

Iubitorii de cumpărături, și nu numai, vor fi acaparați în universul celui mai mare mall din lume: Dubai Mall – presărat atât cu mărci de lux cât și cu lanțuri de magazine internaționale.

Looks like a perfect balance to me!

În cazul în care extazul plimbărilor sau frenezia cumpărăturilor nu sunt de ajuns, plimbările cu jet-skiul sau parașutismul îți vor pune, cu siguranță, adrenalina la încercare.

Vacanța ideală nu trebuie să fie de fiecare dată în același loc.

Firește, sunt locuri care te fac să te simți ca acasă, dar câteodată e bine să evadezi, să explorezi destinații diferite, ce vin la pachet cu experiențe și sentimente noi. Sau nu.

N-ai de unde să știi până nu încerci.

Maybe Shakespeare was right and there is a world elsewhere. 

Text de ANDRADA DINCĂ | Lifestyle

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.