Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/08/2023
Muzică

SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în august…

Eusebiu Tudoroiu De Eusebiu Tudoroiu
Comentarii SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în august… Share SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în august…


Concerte care merită o șansă în august…

După ce-am avut parte de o lună cu temperaturi extreme, concerte cu nume mari și așteptări ridicate, cred că în august a venit vremea ca bucureștenii să revină la evenimente ceva mai micuțe, răcoritoare și relaxante.

Luna asta e rândul Capitalei să respire după seria de evenimente mari la care a tot fost expusă vara asta, lăsând locul și altor colțuri ale țării să fie populate de festivalieri și iubitori ai muzicii mainstream.

O băutură rece și cinstită pe terasă, la apus, în compania unor acorduri simpatice și autohtone e cadrul pe care vi-l recomand în ultima lună a verii…

" "

Alex Ștefănescu – Un altfel de concert

Concerte care merita o sansa Bucuresti
Alex Ștefănescu

Club 99 TNB, 6 august

Alex se recomandă a fi cel mai cunoscut artist anonim de care probabil n-ai auzit. Un tânăr veteran al scenei. Cocktailul perfect dintre un show live picant, dar nu obscen, profund, dar totuși comic, deștept, dar nu musai elitist. Actor și muzician, aduce pe scenă spontaneitatea deprinsă în teatru, pe un sound proaspăt de chitară acustică și voce, piperat cu versuri savuroase.

„La show-ul meu se mărită stand-up-ul și muzica. Eu vin cu darul, tu vino la nuntă!”, așa își descrie Alex concertele.

Bucium – Light Session

Expirat, 16 august

Tot din seria concertelor pe terasa Expirat, nu-i de ratat nici trupa Bucium, într-un concert special acustic, light, vaporos, de vară. Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Albumele Bucium îmbină legendele și basmele românești cu o muzică spirituală, adusă într-o notă contemporană.

The Mono Jacks – Backyard Season

Concerte care merita o sansa Bucuresti
The Mono Jacks

Expirat, 9 august

Băieții rockului alternativ românesc au avut o perioadă prolifică în acest an. Au lansat, probabil, cel mai bun album al lor de până acum, au cutreierat țara într-un turneu de promovare, au susținut și cel mai mare concert al carierei lor la Sala Palatului și s-au lansat chiar și pe suport vinil. Printre festivalurile estivale, The Mono Jacks au strecurat și-un concert pe terasă în programul lor.

Un prilej numai bun pentru o sesiune de băuturi răcoritoare în compania unor acorduri alternative cu energie de vară.

Trio Mandili – în premieră în România

Concerte care merita o sansa Bucuresti
Trio Mandili

Quantic, 16 august

Grupul muzical ajunge în premieră pe scena autohtonă, aducând cu el muzica specifică Georgiei.

Povestea lor e simplă și clasică zilelor noastre. Trei prietene pasionate de muzică au hotărât să posteze pe internet ce făceau din plăcere și în scurt timp au cucerit milioane de ascultători din întreaga lume.

De atunci au cântat în aproape toată Europa și luna aceasta le dau și românilor interesați de cultura georgiană șansa de a experimenta ceva diferit într-o seară de vară.

Text de EUSEBIU TUDOROIU | Muzica  | Evenimente  | Recomandări

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută