Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/07/2023
Muzică

LIVE | Playlist de concert GUNS N’ROSES

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii LIVE | Playlist de concert GUNS N’ROSES Share LIVE | Playlist de concert GUNS N’ROSES
Playlist de concert GUNS N’ROSES


GUNS N ROSES concert live 16 iulie 2023 București

Într-o mare de festivaluri EDM și a concertelor de muzică pop, luna iulie aduce evenimentul anului pentru fanii muzicii rock: Guns N’Roses, reuniți în formula consacrată, pe Arena Naţională.

Guns N Roses
foto gunsnroses.com / Salt Lake City – 2019

Și cum altfel să ne pregătim să îi vedem live pe Axl Rose, Slash și Duff McKagan dacă nu cu un playlist de ascultat înainte de concert?

Welcome to the Jungle

În deschiderea playlist-ului nostru se aude Welcome to the Jungle, melodie de pe albumul de debut Guns N’Roses, Appetite for Destruction (1987), care a ocupat poziția #7 în Billboard Hot 100 la lansare, iar în 2009 a primit titlul de cea mai bună melodie hard rock a tuturor timpurilor din partea VH1.

Un lucru fascinant despre acest cântec e că a fost scris în doar trei ore.

Sweet Child o’Mine

Continuăm cu Sweet Child o’Mine, #1 în Billboard Hot 100, care s-a „născut” în timpul unei încălziri pentru un eveniment, când Slash a început să cânte o melodie „ca de circ” în timp ce se strâmba la Steven Adler.

Toţi ceilalţi i-au sărit în ajutor și, inspirat de muzica colegilor săi, Axl Rose a început să compună versurile, pe care le-a terminat în după-amiaza următoare.

Civil War

Mai puțini știu că Civil War face parte din compilația Nobody’s Child: Romanian Angel Appeal (album caritabil din 1990 menit să vină în ajutorul copiilor nevoiași din România), dar și din albumul Use Your Illusion II.

Civil War este rezultatul creativ al lui Axl Rose, Slash și Duff McKagan și a fost pentru prima dată cântat la Farm Aid în 1990, singura oară cu Steven Adler la tobe.

Knockin’ on Heaven’s Door

Nu ar fi un playlist complet fără Knockin’ on Heaven’s Door, dar câți ne amintim că este, de fapt, un cover al piesei lui Bob Dylan?

Acesta l-a compus pentru coloana sonoră a peliculei Pat Garrett and Billy the Kid, din anul 1973, iar melodia lui a avut atât de mult succes încât, în 1987, Guns N’Roses au început să o cânte în cadrul concertelor.

You Could Be Mine

Pentru fanii Terminator, am inclus în playlist și You Could Be Mine, de pe Use Your Illusion II. Un detaliu interesant despre această melodie este faptul că Arnold Schwarzenegger i-a invitat personal pe membrii trupei la o cină la el acasă pentru a negocia apariția melodiei pe OST-ul The Terminator 2: Judgement Day.

Paradise City

Așa cum Guns N’Roses obișnuiau să își încheie concertele din turneele „Appetite for Destruction”, „Use Your Illusion” și „Chinese Democracy” cu Paradise City, cu această piesă am ales să încheiem și noi micul warm-up pentru concert, mai ales că e singura melodie de pe Appetite for Destruction în care s-a folosit un sintetizator.

Dacă am continua, acest playlist nu s-ar mai sfârși, așa că vă mai spunem doar atât: pe 16 iulie 2023, Guns N’Roses vor cânta cu siguranță cel puțin două dintre melodiile incluse în acest playlist.

Dacă nu ne credeți… vă invităm să mergeți la concert și să vă convingeți!

Text de Iuliana Ciocîrlan | Muzică | Opinii | Concerte

Cover foto: Guns N Roses AFAS Live, Foto Ben Houdijk

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută