Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/07/2023
Evenimente Artă & Cultură Viața Orașului

Proiecția APROPIEREA / TOO CLOSE, documentarul care vorbește despre problema abuzului asupra minorilor în 10 iulie

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Proiecția APROPIEREA / TOO CLOSE, documentarul care vorbește despre problema abuzului asupra minorilor în 10 iulie Share Proiecția APROPIEREA / TOO CLOSE, documentarul care vorbește despre problema abuzului asupra minorilor în 10 iulie


Recent nominalizat la Premiile GOPO 2023 pentru categoria „Cel mai bun film documentar”, APROPIEREA / TOO CLOSE va fi proiectat la Centrul Cultural Reduta în 10 iulie, la ora 19.00.

Proiecția APROPIEREA / TOO CLOSE, documentarul care vorbește despre problema abuzului asupra minorilor în 10 iulie

Filmul spune povestea Andreei, o mamă singură, care luptă cu disperare pentru a-și proteja fiica de trauma cauzată de un abuz sexual.

Filmul reușește să capteze emoțiile devastatoare ale izolării și obligă privitorul să examineze rolul comunității.

Obiectivul echipei creative a filmului documentar APROPIEREA/TOO CLOSE a fost acela de a porni o discuție la nivel național care să implice și să ajungă în cât mai multe medii și la cât mai mulți oameni, ceea ce a stat la baza unei campania de conștientizare împotriva abuzului asupra minorilor.

Documentarul ne aduce aproape de o mamă care construiește de una singură o viață mai sigură pentru cei doi copii ai ei, după ce fostul ei partener a fost închis pentru abuzul sexual comis asupra fiicei sale minore.

Proiecția APROPIEREA / TOO CLOSE, documentarul care vorbește despre problema abuzului asupra minorilor în 10 iulie

 

Cu toate acestea, eforturile ei sunt constant puse la încercare de mica și conservatoarea comunitate din Transilvania, în care trăiește.

Majoritatea sătenilor îi susțin deschis pe fostul ei partener și pe familia sa prestigioasă și nu cred că bărbatul a comis fapta pentru care a fost condamnat, acuzându-le pe Andrea și pe fiica ei că au lansat acuzații false împotriva lui.

Când află vestea că bărbatul va fi eliberat înainte de termen, Andrea este nevoită să lupte împotriva mentalității comunității în care trăiește, pentru a-și proteja copiii și pentru a se vindeca de traumele trecutului.

Apropierea/ Too Close

Co-producție româno-maghiară

Gen: Documentar

Durata: 85 minute

Anul premierei: 2022

Regie: Botond Püsök

Imagine: Botond Püsök

Montaj: Brigitta Bacskai

Sunet: Tamás Bohács

Producător: Irina Malcea

Co-producători: András S. Takács, Eszter Cseke

Filmul documentar „Too Close” va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu protagonista ANDREEA și producătoarea Irina Malcea.

INTRAREA ESTE LIBERĂ !

Trailer:

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută