Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2023
Lifestyle

Cristalele și spiritualitatea | Sunt începător… ce aleg?

Claudia Groza De Claudia Groza
Comentarii Cristalele și spiritualitatea | Sunt începător… ce aleg? Share Cristalele și spiritualitatea | Sunt începător… ce aleg?
Cristalele și spiritualitatea | Sunt începător... ce aleg?


Cristalele și spiritualitatea | Sunt începător… ce aleg?

Ce sunt cristalele?

Cristalele sunt corpuri fascinante care au captat atenția și imaginația oamenilor timp de mii de ani.

Acestea sunt formațiuni solide care pot apărea natural sau pot fi create sintetic, având o structură internă foarte ordonată, care se repetă, ceea ce le conferă proprietăți unice și o formă geometrică caracteristică. Astfel, cristalele se formează atunci când moleculele sau atomii se unesc într-un model specific, crescând într-o structură solidă.

Ele pot fi găsite într-o varietate de minerale, roci și materiale organice și sunt utilizate într-o gamă largă de scopuri, inclusiv în bijuterii, electronice și medicină. Cristalele au fost dintotdeauna asociate cu spiritualitatea și lumea mistică.

Este considerat că aceste formațiuni frumoase dețin energii puternice care pot fi folosite pentru vindecarea spirituală și emoțională.

Fiecare cristal deține propriile proprietăți unice, care pot fi folosite pentru a echilibra și a alinia chakrele, a elimina energia negativă și a promova starea generală de bine.

De secole, culturile din întreaga lume au folosit cristalele în practicile lor spirituale. De la egiptenii antici care au folosit lapis lazuli pentru a se conecta cu zeii, la amerindienii care au folosit turcoazul pentru protecție și echilibru, cristalele au jucat un rol vital în ceremoniile și ritualurile spirituale.

Astăzi, cristalele sunt încă folosite în practicile spirituale, cum ar fi meditația, yoga și reiki. Se crede că acestea îmbunătățesc intuiția și abilitățile psihice, promovează pacea interioară și liniștea și facilitează creșterea spirituală și iluminarea.

Datorită interesului crescut din ultimii ani asupra acestora, au devenit din ce în ce mai accesibile, iar magazinele care vând cristale autentice și-au mărit numărul.

Le recomand pe cele care oferă certificat de garanție, conformitate și autenticitate, precum Universul Cristalelor sau StoneMania. Cristalele cumpărate din târguri sau de la tarabe, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi false. 

De unde încep? 

Dacă vrei să începi o călătorie spirituală, dar îți e frică de schimbările bruște, atunci aceste 3 cristale sunt perfecte, datorită proprietăților blânde și eficiente care vizează aspecte importante din viața oricărui om:

Cristalele și spiritualitatea | Sunt începător... ce aleg?
Photo by Dids

Cuarțul cristalin – cel mai versatil și ușor de găsit cristal, numit adesea „maestrul vindecării”. Cuarțul cristalin are o energie curată și puternică, este excelent pentru amplificarea altor energii, dar și pentru îmbunătățirea clarității, echilibrului și armoniei. Acesta te va ajuta să îți asculți intuiția și să faci alegerea potrivită.

Este perfect pentru momentele din viață în care te simți pierdut și cauți o nouă direcție sau în care nu ești sigur de direcția aleasă. 

Cuarțul roz – cristal de culoare roz deschis, adesea numit „piatra iubirii”. Energia sa este blândă și „hrănitoare”, făcându-l o alegere excelentă pentru promovarea iubirii de sine, compasiunii și vindecării emoționale. Cuarțul roz îmbunătățește, de asemenea, relațiile și atrage romantismul. Fie că ești sau nu adept al zicalei „Precum înăuntru, așa afară”, folosește acest cristal, permite-ți să te iubești și vei vedea cum realitatea exterioară se schimbă și devii un magnet al iubirii și al oportunităților dorite. 

Cristalele și spiritualitatea | Sunt începător... ce aleg?
Photo by Jonny Lew

Ametistul – cristal frumos de culoare purpurie, adesea asociat cu pacea interioară. Este excelent pentru începători datorită energiei liniștitoare, fiind o alegere excelentă pentru reducerea stresului și promovarea relaxării. Ametistul îmbunătățește, de asemenea, intuiția și conștientizarea spirituală. Dacă folosești ametist, vei observa o reducere semnificativă a anxietății și o stare generală îmbunătățită.

Și acum… ce? 

Ca să te asiguri că beneficiezi de toate proprietățile unui cristal există câteva metode simple, dar foarte eficiente pe care le poți aplica în viața de zi cu zi.

Este recomandat să îl porți cu tine (în buzunar sau drept accesoriu), să îl plasezi într-o cameră în care petreci mult timp sau să meditezi cu acesta. Aceste acțiuni au nevoie, însă, de o intenție: gândește-te la ce ai nevoie, la cum vrei să te ajute acest cristal în a obține ce îți dorești și ce schimbare este necesară în viața ta și permite-i să intervină, să contribuie la evoluția care va avea loc.

În cel mai scurt timp vei observa o schimbare semnificativă în energia ta.

Cu toate cele enumerate mai sus, lumea cristalelor poate fi destul de copleșitoare. Aici vin în ajutor următoarele cărți, foarte potrivite pentru începători:

„Cristalele pentru începători. Ghidul pentru descoperirea puterii vindecătoare a cristalelor”, de Karen Frazie, „Terapia cu cristale”, de Doreen Virtue și Judith Lukomski, și „Totul despre cristale”, de Judy Hall. Acestea conțin toate informațiile necesare, de la proprietățile cristalelor și cum se folosesc și îngrijesc, la cum le identificăm.

Informațiile sunt prezentate într-un mod simplu și atractiv alături de poze, făcând aceste cărți ideale pentru începători. În final, cel mai important lucru: atunci când alegi un cristal rămâne, totuși, să ai încredere în intuiția ta și să îl alegi pe cel care rezonează cel mai mult cu tine.

Text de CLAUDIA GROZA | Lifestyle| Opinii

Photo by Alina Vilchenko

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.