Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2023
Festival Artă & Cultură / Performing arts

Premiere în Recitalul pianistei de excepție Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Premiere în Recitalul pianistei de excepție Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023 Share Premiere în Recitalul pianistei de excepție Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023
Premiere în Recitalul pianistei de excepție Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023, sâmbătă, 24 iunie


Premiere în Recitalul pianistei de excepție Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023, sâmbătă, 24 iunie

Seara se încheie cu un concert-nocturnă, în aer liber, pe Esplanada Ateneului Român

Cea de-a doua seară a festivalului de vară Athenaeum Summer Festival 2023 se deschide cu recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay, la 19:00, și se încheie cu un concert în nocturnă pe Esplanada Ateneului, începând de la 21:00. Biletele sunt disponibile pe platforma www.ove.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii George Enescu, iar pentru concertul în aer liber de pe Esplanada Ateneului intrarea va fi liberă.

Pianistă de mare virtuozitate, Gülsin Onay este o artistă înzestrată cu nemărginită energie și o putere interpretativă atât inteligentă, cât și sensibilă emoțional”, o caracterizează criticii de muzică clasică pe remarcabila pianistă turcă, al cărei recital va avea loc sâmbătă, 24 iunie, la București, în cadrul Athenaeum Summer Festival 2023.

Gülsin Onay este prezentă pentru prima dată în fața publicului din România, cu un recital care va cuprinde lucrări de Chopin și Mozart foarte iubite de publicul internațional, precum și o lucrare a unuia dintre cei mai apreciați compozitori turci de muzică occidentală, Ahmet Adnan Saygun, interpretat în premieră la București.

Pianistă ce cucerește prin spontaneitatea muzicii sale, prin care poate la un moment at să uimească publicul cu virtuozitate, iar în următorul îl poate reduce la lacrimi cu poezie sinceră”, Gülsin Onay este o interpretă excepțională a lui Chopin, fiind decorată cu Medalia de Stat a Poporului Polonez pentru virtuozitatea cu care îl interpretează pe compozitor.

Gülsin Onay este recunoscută în întreaga lume ca interpretul ideal al muzicii lui Ahmed Adnan Saygun, cel mai important compozitor turc al secolului XX, ale cărui lucrări dețin un loc important în concertele și înregistrările pianistei și al cărui al doilea Concert pentru pian i-a fost dedicat.

Cariera sa internațională cuprinde concerte și recitaluri desfășurate în peste 80 de țări ale lumii, din Venezuela până în Japonia, pe marile scene muzicale Concertgebouw din Amsterdam, Sala Filarmonicii din Berlin, Konzerthaus din Viena, Sala Queen Elizabeth și Wigmore din Londra, Salle Gaveau din Paris, Galeria Națională de Artă din Washington DC și New Teatrul York Miller.

A cântat ca solistă cu orchestre de prim rang precum Dresden Staatskapelle, Philharmonia Orchestra, English Chamber Orchestra, Royal Philharmonic, Japan Philharmonic, Munich Radio Symphony, St Petersburg Philharmony, Tokyo Symphony, Warsaw Philharmonic și Vienna Symphony Orchestra.

Programul Recitalului Gülsin Onay cuprinde:

Joseph Haydn
Andante Varié în fa minor, Hob. XVII nr. 6

Wolfgang Amadeus Mozart
Sonata în la major, KV 331

Ahmed Adnan Saygun
Sonatina Op. 15

Frédéric Chopin
Andante spianato | Grande Polonaise Brillante Op. 22

Recitalului de pian din Sala Mare a Ateneului Român îi va urma un Concert în aer liber, în nocturnă, pe Esplanada Ateneului, începând de la orele 21:00.

Athenaeum String Quintet, avându-l ca solist pe violonistul Rafael Butaru, va interpreta piese clasice de mare audiență – Balada pentru vioară și orchestră de George Enescu, Balada lui Ciprian Porumbescu și Anotimpurile de Vivaldi.

Premiere în Recitalul pianistei de excepție Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023, sâmbătă, 24 iunie
Photo © Andrei Gîndac

Menit să dea tonul sezonului cultural estival prin emoția muzicii de calitate, clasică și contemporană, Athenaeum Summer Festival 2023 oferă o experiență destinsă și recuperatorie, printr-un Program care acoperă genuri și generații, cu lucrări în egală măsură geniale și populare ale marilor muzicieni ai lumii, interpretat la un nivel ridicat al performanței artistice și în cadrul spectaculos al Ateneului Român.

ASF 2023 contribuie la celebrarea a 155 de ani de existență a Filarmonicii George Enescu și 135 de ani ai Ateneului Român, precum și a 170 de ani de la nașterea lui Ciprian Porumbescu și a 140 de ani de la moartea sa.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul Filarmonicii George Enescu, fge.org.ro.

Vino să-ți setezi coloana sonoră a verii!

Prețurile biletelor pentru Recitalul pianistei Gülsin Onay sunt stabilite pentru Categoriile I, II și III, la care se adaugă taxa de procesare OVE.ro, astfel: 100 lei  | 90 lei | 80 lei

La concertul în nocturnă, desfășurat pe Esplanada Ateneului sâmbătă, 24 iunie, începând cu orele 21:00, intrarea este liberă.

Premiere în Recitalul pianistei de excepție Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023, sâmbătă, 24 iunie

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută