Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2023
Lifestyle / Fashion

Spectacolul de modă Hanbok (ținută tradițională coreeană), 22 iunie 2023

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Spectacolul de modă Hanbok (ținută tradițională coreeană), 22 iunie 2023 Share Spectacolul de modă Hanbok (ținută tradițională coreeană), 22 iunie 2023
Spectacolul de modă Hanbok (ținută tradițională coreeană), 22 iunie 2023


Spectacolul de modă Hanbok (ținută tradițională coreeană), 22 iunie 2023

Teatrul Național I.L. Caragiale București

Cu ocazia celebrării celei de-a 15-a aniversări a parteneriatului strategic dintre Republica Coreea și România, Ambasada Republicii Coreea în România. împreună cu Ministerul Culturii din România, organizează ,,Spectacolul de modă Hanbok (ținută tradițională coreeană)”.

Evenimentul, care va avea loc joi, 22 iunie 2023, începând cu ora 18:00, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București – Sala Studio (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 2), este o oportunitate de a descoperi combinația rară între ținuta tradițională coreeană și moda modernă. Spectacolul își propune să îmbunătățească înțelegerea românilor asupra culturii coreene prin prezentarea istoriei de peste 2.000 de ani reflectată în Hanbok.

Cu această ocazie, Asociația pentru Cultură Coreeană, o organizație privată de diplomație culturală coreeană, care este fruntașă în promovarea ținutei tradiționale coreene în întreaga lume, va vizita Bucureștiul și își va prezenta activitatea publicului românesc.

Spectacolul va fi deschis de E.S. domnul Kap-soo Rim, ambasadorul Republicii Coreea în România, domnul Lucian Romașcanu, senator și fost ministru al culturii și E.S. domnul Andrei Novac, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Patruzeci de modele din medii diverse – majoritatea românce (modele profesioniste, studente care studiază limba coreeană, dar și membre ale comunității K-Culture) – vor avea ocazia de a purta Hanbok și de a defila pe podium.

Sperăm că modelele noastre vor ajuta observatorii să reimagineze practicile tradiționale ale ținutei culturale coreene – ținuta ceremonială regală, ținuta de nuntă, ținuta de zi cu zi și ținuta modernă – care prezintă frumusețea Hanbok-ului cu fluxul și unghiurile sale delicate.

,,Hanbok reprezintă moștenirea estetică și culturală a poporului coreean. Recent, Hanbok-ul a căpătat o recunoaștere mai largă din partea lumii prin intermediul produselor culturale coreene, cum ar fi K-Dramas și K-Pop, și a devenit un domeniu al modei care conține farmecul culturii noastre. Îmi doresc ca tot mai mulți români să înțeleagă frumusețea și stilul de viață al Coreei și să își lărgească sfera de interes pentru cultura coreeană”, explică E.S. Ambasadorul Rim.

Spectacolul de modă Hanbok (ținută tradițională coreeană), 22 iunie 2023

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.