Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2023
Lifestyle Artă & Cultură / Carte

Plajă, soare și lectură | 5 cărți pentru a-ți face vacanța mai frumoasă

Denisa Bădescu De Denisa Bădescu
Comentarii Plajă, soare și lectură | 5 cărți pentru a-ți face vacanța mai frumoasă Share Plajă, soare și lectură | 5 cărți pentru a-ți face vacanța mai frumoasă
plaja-carti-pentru-vacanta-pexels-anna-tarazevich-8151602


Plajă, soare și lectură | 5 cărți pentru a-ți face vacanța mai frumoasă

Este timpul tău liber. Ești pe plajă, în sfârșit în vacanța de vară de lung dorită, departe de munca stresantă și continuă.

Auzi valurile mării, simți razele soarelui, uneori mult prea fierbinți, nisipul cald și posibil muzica relaxantă de la un bar apropiat.

Vrei să îți petreci aceste momente prețioase citind cărți de mare calitate, care vor lăsa un impact pozitiv asupra ta.

Am venit cu 5 recomandări de cărți interesante și diverse, care cu siguranță îți vor atrage atenția!

„IKIGAI: Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită”, de Héctor Garcia & Francesc Miralles

plaja-carti-pentru-vacanta
Ikigai – Héctor Garcia & Francesc Miralles

Este o carte musai de citit pentru că învață elementele cheie în trăirea unei vieți cât mai de calitate, în vederea fericirii și a sănătății, iar mentalitatea joacă un rol major pentru acestea.

Autorii însăși vizitează insula Okinawa, unde se practică cel mai mult metoda Ikigai, iar populația de pe insula respectivă deține o longevitate extraordinară prin această practică continuă. Cartea IKIGAI: Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită aparține domeniului de self improvement.

Ikigai este un termen japonez și reprezintă valorile unei persoane care fac viața să merite și să se bucure de aceasta, fiind un scop zilnic și considerat un motiv pentru a te trezi de dimineață, oferind mari sentimente de împlinire și de bună voie. Este o stare mentală.

Așadar, când ești pe plajă și te relaxezi ascultând valurile mării, ai posibilitatea să meditezi și să reflectezi asupra vieții și valorilor tale, găsind noi metode de a fii cât mai fericit în fiecare moment, citind această carte. Anumite practici includ importanța de a zâmbi și a trăi clipa, să eviți stresul și să privești lucrurile cu calm, dar, de asemenea, să eviți sedentarismul și să fii în fiecare zi activ.

„Spioana“, de Paulo Coelho

plaja-carti-pentru-vacanta
Spioana – Paulo Coelho

Această carte te va captiva cu siguranță, deoarece exploră tema libertății și independenței femeilor, dar și trecutul emoțional și dificil, care a creat-o pe artista renumită Mata Hari.

Opera literară Spioana urmărește povestea uimitoare a lui Margaretha Geertruida Macleod, cunoscută sub numele de Mata Hari, care a avut un trecut foarte dificil. Aceasta a suferit din pricina divorțului părinților ei și a problemelor financiare ale familiei. Apoi, la vârsta de 18 ani, s-a căsătorit cu un ofițer al armatei olandeze, Rudolph MacLeod. Căsătoria lor a fost una abuzivă și nefericită. După divorțul ei cu Rudolph, acesta și-a început cariera de dansatoare profesionistă în Paris, pentru a se suporta financiar, dar, de asemenea, voia să se revadă cu fiica ei. Ulterior, Mata Hari a fost condamnată de spionaj de armata franceză și executată prin împușcare, la numai vârsta de 41 de ani.

Cartea oferă o perspectivă intimă asupra vieții și carierei ei, inclusiv momentele cheie care au dus la acuzațiile de spionaj și condamnarea la moarte. Mata Hari a atras atenția lumii prin atractivitatea ei imensă și talentul acesteia în dansul exotic. Bărbații erau puși sub vraja farmecului și senzualității ei, iar femeile o priveau cu ochi geloși.

„La cinci pași de tine“, de Rachel Lippincott

plaja-carti-pentru-vacanta
La cinci pași de tine -Rachel Lippincott

La cinci pași de tineeste o carte extrem de emoționantă, care merită să fie citită deoarece urmărește povestea de dragoste dintre Stella și Will, aflați într-o situație foarte dificilă.

Cei doi suferă de o boală genetică debilitantă, numită fibroză chistică, și sunt impuși sub regula de a sta cel puțin șase pași distanță unul de celălalt. Dacă nu respectă această regulă, printr-o simplă atingere, riscă să se infecteze cu diferite tulpine bacteriene, care, ulterior, poate duce la moarte amândurora. Stella este o fire foarte pozitivă și organizată, care își urmărește tratamentul consistent și chiar are un vlog pentru a încuraja persoanele care suferă de aceeași boală.

Aceasta este un caracter inspirat din viața reală, de Claire Wineland, o femeie foarte puternică care a lăsat un impact suprem prin discursurile sale motivaționale și prin acțiunile sale de advocacy. Will este, dimpotrivă, o fire foarte rebelă care vrea să-și trăiască viața pe deplin, fără limitările tratamentului și de a fii inhibat într-o cameră de spital. Stella și Will se influențează în mod pozitiv unul pe celălalt și ajung să se îndrăgostească, trecând prin sentimente puternice de speranță și vulnerabilitate.

„Codul haosului“, de Justin Richards

plaja-carti-pentru-vacanta
Codul haosului – Justin Richards

Vă recomand cu sinceritate opera literară Codul haosului“. Trebuie neapărat citită pentru că veți iubi tenta misterului și logistica descifrării codurilor de către personajul principal, care ulterior aduc la aflarea unor elemente magice uluitoare.

Codul haosuluieste o carte extrem de captivantă, acțiunea este desfășurată pe baza misterului dispariției tatălui personajului principal, Matt. Băiatul se întoarce de la internat și se duce să își petreacă vacanța de vară la acesta, și, când ajunge la casa lui, află că tatăl său a dispărut și locuința este răscolită, fapt ciudat deoarece nu a fost nimic furat. În încăpere găsește un indiciu care, spre parcursul povestirii, îl conduce către descoperirea Comorii Sfântului Ion. El se duce la mătușa sa, Jane, unde o întâlnește pe Robin, o fată care pare normală.

Treptat el dezvăluie o parte a realității pe care nu a știut-o niciodată și care i-a fost ascunsă: blestemul vieții veșnice aruncate asupra lui Robin și a tatălui ei, existența Atlantidei și multe alte elemente miraculoase. Este atât un șoc pentru Matt, cât și un șoc pentru cititori, deoarece aceste trăsături sunt ascunse și nedezvăluite cu ușurință, evidențiind misterul povestirii, dar și captivând atenția cititorului.

„Un străin… într-o vară“, de Nick McKenzie

Cartea Un străin… într-o varăeste perfectă pentru a o citi pe plajă, fiindcă este una autentică, o poveste drăguță dar și ușor de citit, deoarece este scurtă și simplă.

Urmărește povestea de dragoste a lui Emily, artistă foarte talentată, care și-a urmat pasiunea de a picta, dar și pentru a trece de durerea despărțirii cu iubitul ei, Alexis Karivalis, de acum cinci ani. Emily se reîntoarce în Grecia la bunicul ei, după ce află că acesta este păcălit de un om de afaceri. Furioasă, vrea să îl scape de individul care profită de banii bunicului ei, însă află că persoana pe care o urăște este, de fapt, Alexsi însuși.

Pe parcursul povestirii, aceasta descoperă că Alexis nu este un om rău și nu profita de averea bunicului ei, doar voia să îl ajute în cariera sa, una excepțională, în arheologia subacvatică, așadar recuperarea și studierea relicvelor istorice găsite adânc sub apă. Urmează sentimente puternice și contradictorii între cei doi, dându-și seama că niciunul nu a trecut peste experiența de acum cinci ani și că dețin o conexiune intensă, iubindu-se enorm. În cele din urmă, aceștia ajung să fie din nou împreună, iar Alexis o cere în căsătorie pe Emily.

Text de DENISA BĂDESCU | Carte | Recomandări

cover Photo by Anna Tarazevich

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.