Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2023
Muzică Festival

FESTIVALURI: Must see/ Must hear/ Must be în vara aceasta

Alexandra Lupu De Alexandra Lupu
Comentarii FESTIVALURI: Must see/ Must hear/ Must be în vara aceasta Share FESTIVALURI: Must see/ Must hear/ Must be în vara aceasta
FESTIVALURI


FESTIVALURI: Must see/ Must hear/ Must be în vara aceasta

Vine vara, bine-ți pare? Dacă ai, totuși, contrar melodiei de referință, câteva (mai multe) parale în buzunare, probabil te-ai gândit deja la niște festivaluri sau concerte la care ai vrea să ajungi în această vară.

Deci, dacă te declari un vânător acerb de festivaluri în vogă, ce strâng participanți cu sutele (de mii), poate arunci un ochi și pe lista  următoare, ca să te asiguri  că nu ți-a scăpat vreunul.

SAGA Festival 2023

SAGA 2023

Deschidem lista cu un festival neconvențional, cu scene neconvenționale, cum ar fi un… avion?  SAGA este un festival de muzică electronică, pop și trap, ce va avea loc anul acesta în perioada 23-25 iunie 2023, la Romaero Băneasa. Se anunță un eveniment cu peste 100 de artiști, iar rapperii Wiz Khalifa (cel care a răsturnat clasamentele internaționale cu piesa „See you Again”), precum și Lil NasX (autorul single-ului cu success viral „Old Town Road”) vin pentru prima dată în România.

Festivalul acesta promite o transformare de la realitate la fantezie, dar se ferește de basme, o viziune despre imaginație și creativitate. Toate ca toate, dar avionul acela chiar o să zboare? :))

Nostalgia 2023

Între 30 iunie și 3 iulie lăsăm NOSTALGIA să ne transporte în era discotecilor anilor ’90-’00. Pe lângă ritmurile retro-disco sunt mixate ici colo și piese hip-hop sau rap deci, ai de unde alege melodiile pe care să te dezlănțui în figuri de dans sau în versuri știute pe de rost, deși poate nu erai născut când s-a lansat piesa. Încă un motiv pentru care ne pierdem în prezent, dar ne regăsim în trecut. Rămâne să decidem cum sună trecutul: disco, pop, rock, soul, hip-hop sau… lăutăresc

În afară de acțiunea principală propriu-zisă de pe scenă, spațiile amenajate și obiectele în stil back in time sunt vizate primele când vine vorba de poze instagramabile sau story-uri de făcut în ciudă la „prieteni” și mai puțin prieteni.

Neversea 2023

neversea 2023

Luna iulie cheamă la mare și când spui festival la malul mării, te gândești cu jind la Neversea și la diversitatea de muzică de acolo. Într-o singură seară, te poți trezi în mijlocul unui dezlănț pe o manea în ritmuri techno.

Fermecător sau nu, tinerii tânjesc un an întreg după experiența acestui festival. J Balvin (cel mai ascultat artist de muzică latino) și Lil Uzi Vert (rapper american care a primit discul de diamant și promotor al stilului emo rap) vor urca anul acesta pe scena principală de la malul mării alături de alte nume cunoscute, precum Lost Frequencies, Steve Aoki.

Pe scurt, împuști doi iepuri, sesiune de bronzat și aerosoli ziua; concerte și distracție noaptea. Afacere bună, poate nu neapărat pentru buzunar, dar pentru suflet cu siguranță.

Electric Castle 2023

FESTIVALURI: Must see/ Must hear/ Must be în vara aceasta

După un bronz bun, dar trecător, de mare, merge bine pus încă un strat mai de munte, mai de Bonțida. Festivalul Electric Castle aduce pe scenă, ca în fiecare an, artiști rock, indie, drum and bass, house, techno, world music și jazz. Pe alese, că așa se cuvine sau cum spuneam la început, diversitate.

Pentru 5 zile, între 19 – 23 iulie, poți veni să campezi în zona special amenajată și să te deconectezi de la sursele cotidiene de stres, EC având cel mai mare camping din România. Ești doar tu, natura, muzica bună și oamenii faini din jur.

Oameni faini, că țânțarii sunt mai puțin faini. La Electric Castle, participanții se bucură de entertainment 24 din 24, performance-uri artistice, stand-up comedy, expoziții fashion, zeci de tipuri de mâncare din toate colțurile lumii și de alte activități, precum EC Talks, o serie de întâlniri și de ateliere.

UNTOLD 2023

untold 2023

Rămânem în zona Transilvaniei dintr-un motiv mai mult decât evident: Festivalul UNTOLD, între 3-6 august. Organizatorii  festivalului îi aduc pe scenă pe cei mai buni DJ ai lumii, printre care se pot aminti Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, iar trupa Imagine Dragons (Rolling Stone „cel mai mare hit rock din 2012), vine pentru prima dată în România în cadrul ediției de anul acesta.

Dacă ești hotărât să mergi, nu uita să verifici din timp unde te cazezi în zilele festivalului, sfat din experiența altora care au închiriat balcoanele apartamentelor pe ultima sută de metri:)). Deși pare o oază de liniște, Clujul devine o junglă când vine vorba de vânătoarea de locuri de cazare în perioada festivalului, însă compensează gândul că participi la „cel mai mare festival de muzică din România”.

Summer Well 2023 | 

FESTIVALURI: Must see/ Must hear/ Must be în vara aceasta

Dacă s-a plecat din București, tot în București se ajunge. Cea de-a 12-a ediție a festivalului Summer Well va avea loc în perioada 11-13 august 2023 pe Domeniul Știrbey din Buftea, anul acesta promisiunile fiind cu atât mai mari ținând cont de ediția trecută care a fost sold-out. Printre artiștii anunțați se numără Florence and The Machine, o formație britanică de muzică indie cu hituri precum “Dog Days Are Over” și “You’ve Got the Love”.

Motivul pentru care are un vibe aparte acest festival? Poate fi datorită locației cu multă pădure, lacului sau palatului, pe lângă, datorită muzicii diverse și artiștilor aleși de la an la an. Deși august e tot o lună toridă în București, Domeniul Știrbey oferă suficientă umbră sub care să te izolezi de soare și de caniculă.

Partea faină e că după această călătorie, deocamdată mentală, prin festivalurile din vara aceasta, acele câteva( mai multe) parale din buzunare încă au rămas acolo. Asta pentru scurt timp, desigur, probabil deja verifici prețurile biletelor.

Have fun! Fă-ți vara memorabilă, indiferent de ceea ce faci și ai grija la filtre și lentile, încearcă să privești poveștile tale întâi, fără a tânji după ale celorlalți.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută