Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2023
Lifestyle

5 sfaturi pentru a face cele mai smart bagaje vara aceasta

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 5 sfaturi pentru a face cele mai smart bagaje vara aceasta Share 5 sfaturi pentru a face cele mai smart bagaje vara aceasta
bagaj de vacanta


Vara este perioada ideală pentru a profita la maximum de fiecare zi liberă. Pentru că nu este timp de pierdut, noi ne-am gândit să te ajutăm cu câteva sfaturi ce te vor ajuta să ai mereu rucsacul pregătit pentru o escapadă. 

Vara şi vremea caldă par, în perioada asta, sinonime cu vacanţa. Fie că iubeşti timpul petrecut la aerul curat de munte sau pe nisipul fierbinte de la mare, vara este un timp pentru explorare și aventură. 

Dacă ai deja planificate weekendurile ce urmeză şi chiar o săptămână de vacanţă, sigur nu vrei să pierzi timpul făcând cumpărături şi bagaje. Pentru a-ţi veni în ajutor, am întocmit o listă cu lucrurile de care vei avea nevoie, de la perechea preferată de şlapi până la geanta de cosmetice barbati (probabil te-ai obişnuit deja să te ocupi de organizarea bagajelor pentru amândoi), pentru a te bucura de călătorii fără stresul bagajelor.  

1. Evită bagajele mari

Fie că vei călători cu maşina personală, cu trenul sau cu avionul, viaţa este mai uşoară când bagajele sunt mici. Având în vedere faptul că hainele de vară sunt uşoare şi subţiri, ambii parteneri pot avea tendinţa de a lua mai multe lucruri decât au nevoie cu adevărat. Număraţi cu atenție zilele, stabiliţi evenimentele la care veţi participa şi creaţi-vă ţinutele necesare. Pentru siguranţă, poţi lua un tricou în plus, dat ţine cont că este foarte posibil ca şi la destinaţie să faci ceva cumpărături. 

2. Ia-ți o geantă multifuncțională

Unul dintre cele mai utile sfaturi pe care ți-l putem oferi este ca, în fiecare călătorie, să ai în bagaj o geantă multifuncțională. Aceasta este extrem de utilă în special în sezonul cald, când temperaturile ridicate pot afecta calitatea sendvișurilor făcute acasă sau a cremelor cu protecție solară. Așadar, o geantă versatilă, cu protecție termică, este ideală pentru a-ți proteja mâncarea, sticlele cu apă și cremele, atunci când soarele arde cu putere întreaga zi. Alege una de dimensiuni reduse, pentru a fi ușor de depozitat în rucsac sau troller.

3. Ai mereu o jachetă de ploaie în bagaj

Chiar și în toiul verii, există locuri unde fluctuațiile de temperatură să fie frecvente. Știi deja că la munte, chiar și în luna august, serile pot fi cu adevărat răcoroase și necesită un strat suplimentar de haine. O jachetă sau o pereche de pantofi sport mai groși îți vor prinde numai bine dacă veți călători cu avionul. De multe ori, aerul condiționat este setat la o temperatură mult mai mică decât cea de afară. 

4. Nu-ți lua prea mulți pantofi

Ce-i drept, acest sfat este recomandat mai mult femeilor, deoarece ele au tendința de a căra în vacanțe mai multe perechi de încălțăminte decât ar fi necesar. Chiar și persoanele pasionate de modă pot face, atunci când călătoresc, un mic exercițiu ce le va ajuta să scape de un supliment de bagaj inutil. 

Dacă îți vei organiza ținutele pe zile, cel mai bun truc pentru a nu căra prea multă încălțăminte este să apelezi la cele mai versatile modele. Alege o pereche de pantofi sport albi sau negri ce pot fi purtați atât în ținutele sport, cât și cu o rochie vaporoasă de vară. 

5. Produsele cosmetice în variantă mini

Fiecare dintre noi are un șampon sau un gel de duș preferat la care nu renunță nici măcar în călătorii. Însă, cantitățile standard nu sunt necesare pentru o escapadă de câteva zile, așa că nu merită să îți încarci bagajul cu ele. Dacă nu le regăsești pe piață în variantele mini (de călătorie), cel mai simplu este să cumperi recipientele separat. Astfel, te vei putea bucura de produsele tale preferate fără a căra câteva kilograme de creme, șampoane, geluri etc. 

Indiferent dacă iubești vacanțele active, pline de adrenalină, sau visezi la câteva zile de leneveală sub razele soarelui, sperăm ca sfaturile de mai sus să-ți fie de ajutor pentru ca momentul bagajelor să fie unul cât mai scurt și simplu. Acum, nu-ți rămâne decât să te bucuri de următoarea ta escapadă, pentru că vara abia a început. 

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.