Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2023
Festival Muzică

TOMMY CASTRO – Entertainerul anului în Blues, în concert la Braşov

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii TOMMY CASTRO – Entertainerul anului în Blues, în concert la Braşov Share TOMMY CASTRO – Entertainerul anului în Blues, în concert la Braşov
TOMMY CASTRO


TOMMY CASTRO – Entertainerul anului în Blues, în concert la Braşov

Prestigioasele Blues Music Awards (BMA) au fost decernate la începutul lunii mai la Memphis, iar chitaristul american Tommy Castro a fost declarat, pentru al doilea an consecutiv, B.B. King Entertainer of the Year. Anul trecut, faimosul bluesman fusese premiat, de asemenea, pentru albumul anului (A Bluesman Came to Town) şi cea mai bună trupă, Tommy Castro & The Painkillers, însă nu trebuie uitat că el mai câştigase titlul BMA de Entertainerul anului şi în 2008, şi 2010, alături de numeroase alte dovezi constante de recunoaştere a versatilităţii, originalităţii şi talentului său performativ.

Vestea bună pentru melomanii români este că, pe 10 august, reputatul bluesman va concerta la Braşov, în cadrul festivalului anual de Jazz & Blues, ajuns la ediţia #11, un eveniment cu totul special, ţinând cont că Tommy Castro și formaţia sa, The Painkillers, se află în turneu european de celebrare a 30 de ani de activitate. De la debutul său discografic în 1994, Tommy Castro a lansat 19 albume – ultimele șapte pentru Alligator – fiecare dintre acestea reprezentând un capitol unic din istoria sa personală, construite fiind ca un amestec dinamic de Blues al anilor ‘60, cu accente Soul și Funk cu tentă latină, toate potențate de vocea și chitara uluitoare ale lui Castro.

În cei 30 ani, Tommy Castro & The Painkillers au susținut peste 6000 de concerte, dintre care trei sezoane ca trupă rezidentă pentru producția TV „Comedy Showcase”, două turnee cu B.B. King și Buddy Guy, 40 de croaziere muzicale și au concertat la unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică la nivel mondial. De-a lungul timpului au colaborat cu artiști precum John Lee Hooker, Carlos Santana, Bob Weir, Gregg Allman, Willie Nelson, Jeff Beck, Joe Bonamassa, Elvin Bishop, Charlie Musselwhite, Taj Mahal sau Los Lobos. Joe Bonamassa afirma că… „Tommy a fost întotdeauna pe primul loc în rândul chitariștilor de Blues. El livrează întotdeauna un show grozav.

Premiatul album al lui Castro, o odisee adusă rădăcinilor sale muzicale, intitulat Tommy Castro Presents A Bluesman Came To Town, spune o poveste atemporală, cea a unui tânăr care lucrează la ferma familiei sale și care este ”infectat” cu virusul Blues-ului. Pleacă la drum cu chitara lui în căutare de faimă și avere, doar pentru a descoperi că ceea ce a lăsat în urmă este comoara pe care a căutat-o în tot acest timp. Această poveste o vom putea auzi în vară… live, întrucât concertul lui Tommy Castro din cadrul Braşov Jazz & Blues Festival, de pe 10 august, este realmente un eveniment ce nu trebuie ratat de niciun fan al Blues-ului.

Cumpără aici bilete la concertul Tommy Castro & The Painkillers de la Brasov Jazz & Blues Festival 2023!

Citește aici mai multe articole din MUZICĂ.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.