Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2023
Lifestyle Viața Orașului

Potențiale riscuri ale jocului la cazino și ce faci ca să le gestionezi în favoarea ta?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Potențiale riscuri ale jocului la cazino și ce faci ca să le gestionezi în favoarea ta? Share Potențiale riscuri ale jocului la cazino și ce faci ca să le gestionezi în favoarea ta?
Potențiale riscuri ale jocului la cazino și ce faci ca să le gestionezi în favoarea ta?


Potențiale riscuri ale jocului la cazino și ce faci ca să le gestionezi în favoarea ta?

Jocurile de noroc practicate la cazinourile fizice sau cele online reprezintă, în genere, o activitate distractivă, relaxantă, care-ți poate furniza doza zilnică, necesară, de dopamină – substanța „fericirii” prezente în creierul nostru și care ne afectează emoțiile și senzațiile de durere și plăcere ale corpului.

Pe de altă parte, pentru unii dintre oameni, jucatul la cazino le poate afecta secreția de serotonină, un hormon care afectează starea de dispoziție și poate determina senzația de nefericire. Un joc responsabil, deci o eliberare echilibrată a celor două substanțe, este esențial în acest domeniu.

În orice caz, jocul la cazino comportă anumite riscuri pe care bine să le cunoști înainte de a te apuca de această activitate astfel încât, chiar dacă ele apar, să le poți contracara din fașă, pentru a nu-ți afecta stabilitatea emoțională și, de ce nu, cea financiară.

Iată cele mai comune riscuri asociate jocului de cazino și cum le gestionezi:

Pierderea banilor.

Riscul pierderii de bani este unul ridicat printre jucători, indiferent că sunt începători sau profesioniști. Jucând împotriva casei, care are un avantaj considerabil, există întotdeauna șansa să pierzi suma de bani pariată. De asta este important să joci sume mici, pe care ți le permiți pierde, fără riscul unei destabilizări financiare personale. Dacă nu îți permiți să pierzi acești bani, atunci ar trebui să reconsideri această activitate. În orice caz, este recomandat să-ți stabilești o sumă lunară, de maximum 5% din venitul propriu, pe care să o joci. Stabilește-ți această sumă și vei avea control total asupra propriilor finanțe.

De asemenea, foarte mulți jucători, în special cei începători, pierd pentru că nu cunosc regulile esențiale, dar și așa-numitele „tips&tricks” care îi pot ajuta să fie de partea banului. În acest context este recomandat să te documentezi temeinic înainte, apelând la profesioniști! Intră astfel pe o platformă dedicată, cum e Jucătorul.ro, unde ai la dispoziție ghiduri complete la cele mai populare jocuri de noroc și sfaturi despre cum să câștigi.

Dependența.

Un alt risc important și foarte cunoscut în rândul societății îl reprezintă posibilitatea dezvoltării unei dependențe față de practicarea jocurilor de noroc. Jocul la casino poate deveni rapid o obsesie, cu un impact puternic și imediat asupra vieții tale personale, financiare și emoționale. Dacă simți că începi să pariezi pe zi ce trece mai mulți bani decât îți poți permite să pierzi sau îți amâni recurent plata facturilor sau restituirea împrumuturilor, este un semn foarte clar că nivelul de serotonină este unul foarte scăzut, iar posibilitatea unei adicții este destul de mare.

Acesta este momentul în care trebuie să cauți ajutor! Adresează-te unei organizații specializate în prevenirea și tratarea dependenței de jocuri, ce desfășoară programe de educare, prevenire și reabilitare a jucătorilor problematici.

Nu amâna, cu dependența de jocuri nu te joci!

Probleme medicale.

Un alt risc, asociat în mare măsură dependenței, este cel legat de dezvoltarea unor probleme de sănătate, atât fizice, cât mai ales mentale/emoționale. Jocul compulsiv și implicarea peste măsură poate duce la stres și anxietate și, în cele din urmă la depresie. În plus, starea emoțională precară impactează și asupra stării fizice, prin privare de somn, de hrană, etc. În acest caz, este recomandat să cauți, din nou, ajutor de specialitate, astfel încât jocul să nu genereze nefericire și suferință, ci bucurie.

Mediul de joc.

Un alt risc pe care îl au jucătorii care trec pragul cazinourilor este acela de a fi expuși la un mediu toxic. De aceea trebuie să alegi cu inteligență locația, dar și să verifici dacă operatorul respectiv este licențiat și funcționează legal. Dacă te simți în pericol sau inconfortabil, trebui să pleci imediat din locația respectivă. Tocmai pentru a evita astfel de situații, este bine să mergi pe mâna cazinourilor online, care te țin departe de acest risc.

În concluzie, dacă vei juca în mod responsabil și inteligent, cu setări de limite temporale și financiare, cu alternarea altor categorii de jocuri și activități de petrecere a timpului liber, nu ar trebui să îți faci griji pentru eventuale probleme.

Potențiale riscuri ale jocului la cazino și ce faci ca să le gestionezi în favoarea ta?
Sursa foto: Unsplash.com

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.