Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2023
Lifestyle / Spirits Award

AWARDs | „UKIYO – Japanese Blossom” – gin

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii AWARDs | „UKIYO – Japanese Blossom” – gin Share AWARDs | „UKIYO – Japanese Blossom” – gin
UKIYO


 „UKIYO – Japanese Blossom” – gin

Ginul UKYIO este absolut unic în lume, fiind produs doar în Kagoshima, la poalele vulcanului SAKURAJIMA din Japonia, spaţiu de unde este luată apa cu calităţi speciale şi mandarinele locale, denumite Sakurajima komikan, care se găsesc doar acolo (pentru obţinerea unui gust citric special), precum şi o surprinzătoare aromă de violete de Parma, ienupăr (bineînţeles), coriandru, diverse plante aromate existente doar în acea zonă şi arome lemnoase.

UKIYO

În plus, UKYIO este un gin de a doua fermentaţie, el având la bază o altă băutură rară locală, un gen de „lichior” mai tare decât sake, dar mai soft decât o vodkă, cu aproximativ 35 grade alcool, denumit Shochu, distilat din orez, tot de coastă vulcanică, ceea ce îi dă o consistenţă aparte în lumea ginurilor de colecţie.

UKIYO

Surpriza şi nota sa cu adevărat unică este dată însă de folosirea florilor de cireş. Delicatele flori de sakura (cireș) înfloresc doar pentru o scurtă perioadă de timp, primăvara, iar japonezii sărbătoresc acest moment unic și copleșitor de frumos în fiecare an. Tradiția e cunoscută drept „Hanami” și inspiră brandul Ukiyo să creeze un gin floral absolut minunat, care surprinde întocmai esența fin parfumată a florilor de cireș și o încapsulează într-o sticlă statement – Blue-pink – pentru a fi savurată peste tot în lume.

În limba japoneză, „ukiyo” înseamnă „a trăi în prezent“, acesta fiind și invitația pe care UKIYO Blossom Gin o face tuturor iubitorilor acestui tip de băutură, dar mai ales celor care preferă aromele proaspete și delicate. UKIYO chiar este un gin aparte, un „Spirit” al lunii iunie.

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUM­MER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Citește aici mai multe articole din LIFESTYLE – AWARDS.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.