Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/06/2023
Lifestyle

Fiți pregătiți să depășim alergiile!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Fiți pregătiți să depășim alergiile! Share Fiți pregătiți să depășim alergiile!
Fiți pregătiți să depășim alergiile!


Fiți pregătiți să depășim alergiile!

Asociația Română de Educație în Alergii, Asociația Ride & Ride și Asociația Night Ravens LEMC organizează evenimentul ,,Fiți pregătiți să depășim alergiile! “ ce va avea loc pe data de 18 iunie ora 10:30 la intrarea Parcul Herăstrău dinspre Charles de Gaulle către Aleea principală.

Suntem încântați să aducem laolaltă comunitatea motocicliștilor și pe cea a persoanelor cu alergii pentru un eveniment ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la provocările cu care se confruntă persoanele care suferă de alergii.

Tragem un semnal de alarmă pentru conștientizarea impactului negativ pe care îl au schimbările de mediu asupra afecțiunilor alergice cu precădere țintind grupurile vulnerabile, copiii și vârstnicii.

AREA se alătură Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, membru al Organizației Mondiale a Alergiei, în Săptămâna Mondială a Alergiei care se va desfășura în perioada 18–24 iunie. Problematica adusă anul acesta în atenția specialiștilor din domeniul medical și care va fi diseminată în rândul tuturor categoriilor profesionale implicate în gestionarea și îmbunătățirea sănătății publice se referă la impactul schimbărilor climatice asupra afecțiunilor alergice.

Asociația Ride&Ride și Night Ravens se alătura AREA în această acțiune de conștientizare pentru a atrage atenția autorităților și a publicului larg.

World Allergy Organization (WAO), Organizația Mondială a Alergiei marchează în perioada 18 – 24 iunie 2023 World Allergy Week 2023 – Săptamâna Mondială a Alergiei 2023  care are drept temă Climate Change Worsens Allergies, BE READY,

Schimbările climatice agravează alergiile, Fiți pregătiți!

Prin materialele informative care vor fi puse la dispoziția specialiștilor în domeniu se va urmări conturarea și implementarea unor măsuri de prevenție cu mult mai eficiente și mai personalizate pentru profilul regional al fiecărei țări ca parte a managementului afecțiunilor alergice care să vină în întâmpinarea noului val de alergii apărute drept consecință a schimbărilor dramatice de mediu.

Prin acțiunile întreprinse ne dorim să dăm un semnal de alarmă și să creștem nivelul de conștientizare a populației asupra pericolului care planează asupra sănătății noastre.

Se estimează că până în anul 2050 în întreaga lume vor fi afectate de alergii 4 miliarde de persoane, adică aproape jumătate din populație.

Predicțiile recente bazate pe schimbările climatice vor duce în continuare la o incidență crescută a alergiilor ca urmare a creșterii și răspândirii de polen a unora dintre speciile de plante invazive cum ar fi ambrozia. Sezoanele de polen tind să fie mai timpurii și mai lungi și de asemenea vor exista din cauza creșterii generale a biomasei vegetale care servește ca sursă de nutrienți pentru mucegai, niveluri mai mari de spori de mucegai în sezoanele de primăvară și toamnă.

Autoritățile locale ar trebui să planifice și implementeze rapid măsuri concrete de adaptare la noile coordonate impuse de schimbările climaterice pentru atenuarea expunerii populației la un asemenea risc de îmbolnăvire.

Fiți pregătiți să depășim alergiile!

Loc și suprafața de desfășurare:

Intrare Parcul Herăstrău dinspre Charles de Gaulle către Aleea principală;

Pe partea stânga zona marcată cu M acces pentru parcarea temporara a motocicletelor și în zona centrală a intrării marcată cu EV dedicată zonei de informare și prezentare a proiectului Fiți pregătiți să depășim alergiile!

Perioada de desfășurare:

18 iunie 2023, duminică, interval orar 10:30 – 13:00

Traseu tură plecare parcul Herăstrău – parcare Ploiești Shopping City.

Asociația Română de Educație în Alergii este o organizație non-profit dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la alergii și îmbunătățirii calității vieții persoanelor care trăiesc cu alergii. Prin inițiative educaționale, eforturi de advocacy și implicare în comunitate, asociația se străduiește să creeze o societate mai incluzivă și mai înțelegătoare pentru persoanele care suferă de alergii. Pentru mai multe informații, vizitați

Asociația Ride & Ride 

Grupul Emergency Ride&Ride este format din medici, polițiști, militari, asistenți și mecanici moto, care și-au oferit disponibilitatea și răspund apelurilor motocicliștilor căzuți, rămași în drum din cauza unor probleme tehnice sau care au suferit accidente rutiere.

Platformele de lucru sunt Telegram – unde avem un număr de peste 6.000 de membri online, și Facebook – unde ne adresăm unui număr de peste 100.000 de membri prin intermediul grupurilor formate:

www.facebook.com/groups/Ride.Ride

www.facebook.com/groups/SufletePeDouaRoti

Pasiunile comune creează comunități, iar rețelele de socializare și aplicațiile de apeluri video și mesaje instant ușurează comunicarea și localizarea unui motociclist aflat în impas.

Ride&Ride suntem NOI, cei care ne asigurăm de continuitatea faptelor bune pe care le ducem mai departe. Pe parcurs am format o structură de membrii voluntari, care se implică în mod activ și real în evenimentele motocicliștilor, în modul de organizare și funcționare al comunității.

Emergency Ride&Ride nu prestează activități cu impact financiar, fiind construit pe acțiuni de tip voluntariat, întreprinse de toți membrii activi ai grupului.

Fiecare eveniment are particularitatea sa. În cazul accidentelor grave, suportul acordat se oferă strict legat de starea tehnică a motocicletei, a ridicării și depozitării acesteia. În privința motociclistului căzut autoritățile sunt cele care își fac datoria.

Grupul are o reacție promptă, astfel că în București se ajunge la o intervenție în câteva minute. Voluntarii Ride&Ride sunt solicitați pentru probleme tehnice diverse (lanț, motor cu defect la pornire, pană, probleme la funcționarea motorului în parametri normali, baterie consumată, etc.). Se caută soluții și de cele mai multe ori motociclistul este scos din impas și își continuă călătoria.

Pentru a evita problemele din trafic, Ride&Ride promovează motociclismul responsabil și conducerea preventivă. Foarte mulți motocicliști începători sunt îndrumați și însoțiți de motocicliști experimentați în primele lor ieșiri, pentru a rula în condiții de siguranță și a câștiga încredere în trafic. În cadrul evenimentelor organizate grupul oferă sfaturi tehnice și informații despre acțiunile de mentenanță necesare unei motociclete pentru a putea circula în condiții optime.

Grupul Emergency Ride&Ride întreprinde în mod constant evenimente de conștientizare a siguranței rutiere și a unui condus preventiv, dar mai a ales a unei conduite de trafic mult mai responsabile:

– Pe parcursul celor 3 ani de la înființarea s-a a acordat sprijin către peste 700 de motocicliști aflați în dificultate.

– A organizat evenimente educaționale “Spune Nu Vitezei – 2020” cu ajutorul Brigăzii Rutiere București în poligonul Băneasa și ”Spune Nu Vitezei – 2021” cu ajutorul Primăriei Pucioasa și Brigăzii Rutiere în Pucioasa.

– A organizat evenimente de tip Basic Life Suport cu ajutorul SMURD România si SABIF București.

– A organizat campanii de donare de sânge cu ajutorul Centrului de Transfuzie București.

– A organizat evenimente de responsabilitate rutiera împreună cu școlile moto din București.

– A organizat campanii de conduită rutieră cu sprijinul Brigăzii Rutiere București.

– A organizat campanii de prevenție a accidentelor prin podcast-ul ”Safety Ride&Ride”, unde participă activ motocicliști din cadrul Brigăzii Rutiere București sau motocicliști din zona media-presa, medici traumatologi si medici chirurgi din cadrul secției ortopedie de urgență;

– A organizat evenimente de suport pentru victimele accidentelor rutiere moto.

– A organizat evenimente caritabile la centre sociale de copii (Săbăreni, Sfanta Maria, Valea Plopului).

– A organizat campanii de conștientizare pe platformele sociale (Facebook și Instagram).

– Suntem prezenți în publicațiile de tip moto din Luxemburg, Austria, Grecia și Franța, unde suntem menționați ca și suport în caz de necesitate pe teritoriul României.

– Organizează Wheels of Hope, un eveniment de conștientizare moto in care participa in simultan peste 24 de orașe din țară.

– Organizează anual Festivalul „Ride the Vibe” de la Vâlcea care numără peste 1500-2000 de participanți anual.

Night Ravens LEMC este primul Law Enforcement Motorcycle Club din lume, format exclusiv din femei parte ale forțelor de ordine române și parte a personalului First Responders, precum și civile ce și-au arătat forța și au demonstrat, prin implicare și muncă grea, ajutorul adus cetățenilor în special în contextul pandemiei Covid-19.

Night Ravens LEMC a fost creat după regulamentul și statutul unui MC, adaptat la vremurile actuale, în care femeia reprezintă un element la fel de important precum orice bărbat respectat în lumea moto și lumea law enforcement.

Femeile care au demonstrat că nu sunt mai prejos, atât profesional, cât și ca motocicliste, și-au găsit locul în cadrul acestei formațiuni, care vine în întâmpinarea lor, arătândule respect și apreciere așa cum se cuvine.

Profil Facebook 

Fiți pregătiți să depășim alergiile!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută