Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 12/06/2023
Film

„ELEMENTAR”. Când apa se joacă… cu focul.

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii „ELEMENTAR”. Când apa se joacă… cu focul. Share „ELEMENTAR”. Când apa se joacă… cu focul.
ELEMENTAR


Apa şi focul, două elemente care nu au şanse de a convieţui. Şi, totuşi, noul film al Pixar Animation Studios şi Walt Disney Pictures ne arată cum imposibilul devine posibil. Aşadar, mult așteptata animație Elementar (Elemental) este o comedie romantică ce marchează un debut în ceea ce priveşte acest gen de film în universul Pixar.

Cu acţiunea plasată în Element City, unde focul, apa, aerul și pământul co-există, în ciuda diferențelor lor fundamentale, o nevinovată prietenie duce la scântei nebănuite între înflăcărata Ember (Flamă) şi umedul Wade (Şuvoi).

Cu toate că nu se pot atinge, petrecând timp împreună, cei doi îşi dau seama că au mai multe în comun decât ar fi crezut. Pe scurt, vorbim despre o premisă clasică, de tipul „opusurile se atrag”, însă una care convinge prin extremitatea cu care poate fi descris fiecare dintre cei doi poli (apa și focul).

Lansarea Elemental este un moment crucial pentru Pixar Studios, fiind prima producție originală a acestora de după pandemia de COVID-19 al cărei debut să fie pe ecranele sălilor de cinema, și nu pe platforma de streaming Disney+. În regia lui Peter Sohn, Elemental își găsește inspirația chiar în tinerețea acestuia, care a crescut ca fiu al unor părinți imigranți în New York City, în anii ‘70, știind astfel cum este să treci prin experiența asimilării diversității culturale și etnice.

„ELEMENTAR”. Când apa se joacă... cu focul.

Acesta și-a dorit să transpună aceste trăiri într-un film, conturând povestea pe un fir căruia să-i adauge o intrigă care cu siguranță ar fi convins: iubirea. Astfel, ca reper pentru povestea de dragoste dintre cele două elemente – apă și foc – el a avut în vedere filme ca Guess Who’s Coming to Dinner (1967), Moonstruck (1987) sau Amélie (2001).

„ELEMENTAR”. Când apa se joacă... cu focul.

Pentru a oferi publicului o imagine de ansamblu despre ceea ce promite filmul lor, cei de la Pixar Studios au lansat și un trailer cu câteva secvențe-cheie din film, dar ne lasă și cu o idee care să rezume povestea Elemental:

„Într-un oraș în care locuitorii focului, apei, pământului și aerului trăiesc împreună, o tânără înflăcărată și un băiat care se lasă purtat de val sunt pe cale să descopere ceva elementar: cât de multe au de fapt în comun”.

„ELEMENTAR”. Când apa se joacă... cu focul.

Pentru cei care încă nu s-au convins că extremele se atrag, ei bine, începând cu data de 16 iunie, au ocazia de a mai da o șansă acestei zicale într-un context aparte, chiar la cinematograf!

» Vezi aici alte recomandări din capitolul FILM.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută